Bästa jaktkängor


Jaktkängor test

Letar du efter ett par riktigt bra jaktkängor herr eller dam så har ni hittat rätt. Vi har testat många olika kängor för att hitta den som vart bäst i test. Det skiljer inte så jätte mycket mellan de flesta kängorna men det finns vissa detaljer som gör en känga bättre än den andra. När man ska köpa en jaktkänga så behöver den dels vara skön att gå i. Kängor som skaver är bland det värsta som finns. De ska även vara varma men samtidigt luftiga. Ni hittar på denna sida massor av bra jaktkängor herr och dam som passar bra för jakten eller vandringen. Vi har även skrivit en köpguide längre ner på sidan. Denna sida innehåller annonslänkar från PNjakt och Outnorth


Bästa jaktkängor


1. Jaktkänga Crispi Hunter Gore-Tex

Den bästa jaktkängan är enligt oss Crispi Hunter Gore-Tex. Enligt många är detta en Rolls Royce över jaktkängorna. Inte så konstigt då det är några av de skönaste jaktkängorna man kan ha på fötterna. Att kängorna sitter skönt och inte skaver är extra viktigt under jakten eller den längre vandringen. Med dessa kan ni vara säkra på att slippa skoskav och andra obehag.


Denna jaktkänga har en vattenavissande överdel som är tillverkat av ett fullnarvigt skinn, som dessutom är väldigt slitstarkt och hållbart. På insidan har ni ett väldigt skönt innerfoder som både är fukttransporterande och håller värmen väldigt bra.


Yttersulan är extra förstärkt i hälpartin och i tåpartin. Den har även en stötdämpande funktion och är isolerande.
5 star
Jaktkänga Crispi Hunter Gore-tex


2. Jaktkänga Crispi Titan Gore-Tex

Denna jakt eller vandringskängan har blivit väldigt populär, då den populär, den gör sitt bara sitt jobb utan är även väldigt snygg. Dessa

jaktkängor har en lägre vikt så de är inte tunga att bära. Trots vikten så är dessa jaktkängor fortfarande väldigt robust och stabil.


Den har en Vibram yttersula med stötdämpning som ger inte bara en väldigt god komfort utan även ger ett väldigt fast grepp på alla underlag. Med ett Nubuk yttermaterial så behöver ni inte heller oroa er för att få blöta fötter då det är väldigt vattenavvisande.


Innersulan har ett aktivt kol som håller både fukt och lukt borta. Den är även väldigt enkel att plocka ur för att rengöra. Detta är ett måste för den mest seriösa vandraren eller jägaren.5 star
Jaktkänga Crispi Titan Gore-Tex


3. Jaktkänga Viking Hunter GTX

En klassiker från Viking är denna Hunter GTX jaktkänga. Den fungerar även väldigt bra för vandring då den är väldigt skön att gå i. Utseendet är stilrent och snyggt, vilket vi gillar. Att den är relativt billig (under 2000 kr) är ett stort plus med. Vi tycker om prisvärda produkter som denna Viking Hunter GTX är.


Detta är en bredlästad jaktkänga som är vattentät med Gore-tex som bland annat även andas. Sulan är väldigt stabil och ger ett bra grepp oavsett underlag eller terräng. Den har en gummerad tå för att skydda mer mot slitage.Fakta

  • Storlek 40-48
  • Material Läder
  • Vikt 1060g (42)


5 star


4. Jaktkänga Pinewood för Jakt & Vandring Hög

En jaktkänga som är mellanhög och som håller ett lägre pris. Så letar man efter en billigare jaktkänga är detta ett väldigt bra val. Det är en väldigt komfortabel känga som har både en bra passform och ger ett bra stöd när man är ute på vandring eller jakt.


Kängan har självklart ett vattentätt membran som både håller värmen och håller kängan torr för dig. Den är även lättare fodrad och vadderad så att ni enkelt håller värmen även när det är kallt ute. Med en stötdämpande och isolerande sula kan ni vara säkra på att vandringen kommer att bli lyckad.


Tillverkad av 100 % äkta läder och med förstärkningar i 100 % polyester. Denna känga finns i storlekarna 37-47.


4 star


5. Jaktkänga Crispi Ranger Black GTX

En trevlig jaktkänga som inte håller en hög vikt. Att den är lite lättare gör att vandringen eller jakten går lite lättare. Denna jaktkänga är ganska tyst så den passar väldigt bra om man behöver smyga sig fram till något. Ovansidan är vattenavvisande som är tillverkat av både läder och ett vattentätt Gore-Tex membran. Kängan är vattentät till cirka 22 cm vilket är väldigt bra.


Med en Vibram sula så får ni bra grepp på alla underlag samtidigt som sulan är väldigt slitstark. Man får med det speciella Anatomic Fit Systemet en känga som omsluter hela foten och man enkelt kan röra sig naturligt i. Innersulan har ett aktivt kol som tar bort både fukt och lukter.


Fakta

  • Gore-Tex
  • Lädertjocklek 2,4mm
  • Vikt 800g (42)
  • Låg vikt


4 star


6. Gore-tex känga Nevada Plus

En riktigt bra Gore-Tex känga som fungerar lika bra till vandringen som till jaktsäsongen. Detta är en vattentätt läderkänga med slitstarka detaljer av Cordura. Detta är en handgjort kvalitetskänga i slipat läder som faktiskt är välidgt enkel att underhålla. Genom bra underhållning av kängan så kommer den hålla väldigt länge. Kängor är ju inget man vill köpa nya varje år så det är ett ganska bra råd att tänka på.


Denna känga är har ett vattentätt Gore-tex foder som garanterar er både en bra andningsförmåga men även ett bra vattenskydd. Kängan har ett bra grepp på de allra flesta underlag och ger en väldigt bra komfort även under de längre vandringarna. Man behöver inte heller med denna känga gå in den utan den är bekväm redan från första dagen.


4 star


7. Härkila Driven Hunt GTX

Självklart så ska man titta lite extra på jaktkängor från Härkila då det verkligen håller en god kvalitet och är populära bland alla jägare. Denna känga är både väldigt varm och har en skön komfort. Den är tillverkad av läder och har en bra isolering för vinterbruk. Så letar man efter ett par väldigt bra jaktkängor som man främst ska ha under vintern i Sverige så är dessa jaktkängor ett väldigt bra val.


En XL-isolering för vinterbruk och en vibram-yttersula som ger ett bra grepp även på snön. Kängan är ganska hög för att behålla värmen extra mycket.

 


4 star


8. Viking de Luxe GTX

En innovativ jaktkänga som är tillverad i en väldigt bra prestanda och med snygga detaljer. Denna känga har ett högre skaft på 30 centimeter som är tillverkat av skinn. Viking de Luxe GTX är utrustad med ett vattentätt Gore-Tex memran som håller kängan torr under vandringen.


Den har en sula som både ger dig ett oslagbart grepp oavsett vad ni går på för underlag. Den har även ett förbättrat hälgrepp och en mindre tåbox. 4 star


Köpguide för jaktkängor


Att man tänker igenom sitt behov ordentligt innan man köper sig ett par jaktkängor är väldigt viktigt. Detta då ett par riktigt bra kängor i regel kan kosta ett par tusen. Så när man sedan har köpt sig ett par kängor så vill man ju vara nöjd med dem.  Vi har skrivit upp ett par punkter som vi tycker att du ska läsa igenom ordentligt innan ni bestämmer er för att köpa ett par jaktkängor.


Hur vi valde fram de produkter vi har på denna sida

Vi har valt ut flera produkter på denna sida genom att leta bland olika nätbutiker och välja ut de produkter som vi tycker verkar vara allra bäst. Genom vår kunskap inom ämnet så tycker vi att vi har ganska så bra koll på de flesta produkterna. Vissa av produkterna på denna sida har vi provat själva eller haft en test pilot på. De produkter som vi inte själva har provat men som ändå har kommit med på sidan, beror på att vi tycker att det verkar vara en riktigt bra produkt. Detta har vi kommit fram till genom att jämföra olika produktbeskrivningar och tittat på priserna. På så sätt så har vi fått fram vår test vinnare ur respektive produkt. 


Skaft

Ska det vara ett par jaktkängor med låg skaft, eller ska man köpa kängor med höga skaft. Detta är en fråga som ofta hamnar hos oss. Man kan säga som så att höga skaft på ett par jaktkängor eller kängor överlag hjälper till att stabilisera din fot bättre. De är alltså utformade för att klara av att bära mer vikt. Ska du på kortare jaktturer eller en mindre vandring så kan ett par med lägre skaft vara skönare.


Behov

Vilket behov har ni av jaktkängorna? Ska ni bara jaga under sommaren eller under vinterhalvåret? Är det så att ni vill ha ett par kängor som fungerar bra under hela året. Ja detta är en fråga man bör fundera på ordentligt.


Billiga

Ska man köpa ett billiga jaktkängor eller får de kosta lite mer. Vi anser att som med det mesta så får man det man betalar för. Ska man använda kängorna väldigt mycket så är det viktigt att de är av god kvalitet och att de sitter väldigt bra.  Men man kan faktiskt hitta jaktkängor som är på rea, då kan man både hittar ett par kängor som är billiga och har en hög kvalitet.


Varma

Ska man använda kängorna under vinterhalvåret så är det väldigt viktigt att de håller värmen på ett bra sätt. Detta skiljer ganska mycket mellan de olika kängorna som finns på marknaden. Vissa jaktkängor är speciellt framtagna för vårt nordiska klimat. Detta är givetvist något som vi rekommenderar alla att läsa på om.


Underlag

Vilket underlag eller vilken terräng tror ni att ni kommer använda kängorna mest i. För om det är så att ni kanske kommer röra er mycket i våtmark så är det ju extra viktigt att kängorna är tillverkade så att det verkligen håller vattnet borta. Det finns gott om bra jaktkängor som både är vattenavvisande och vattentätta. Man ska som sagt inte behöva gå och titta ner i marken för att man är rädd att bli blöt om fötterna.


Gore-Tex

Är kängorna tillverkade med Gore-Tex eller inte. De allra flesta jaktkängor är tillverkade med Gore-Tex som gör att kängorna blir vattenavvisande och vattentätta.  Detta är ju givetvist väldigt viktigt att de har ett skydd mot vatten. Om kängorna inte har något skydd så är det viktigt att ni själva behandlar dem så att de klarar vatten innan ni använder dom.


Sköna kängor

Ett par sköna kängor som inte skaver och som verkligen sitter stabilt är viktigt när man ska välja ut ett par kängor.  Det är viktigt att kängorna har en bra passform så att man kan röra sig så naturligt som möjligt. Helst vill man även att kängorna för jakt även ska vara så tysta som möjligt. Det finns de kängor som har en bra sula som är ljuddämpande.


Kvalitet

Kvaliteten ska vara den allra bästa när man ska köpa sig ett par jaktkängor. Men köper man ett par kängor av de tillverkarna som vi har tagit upp på denna sida så kan ni vara säkra på att ni även får den absolut bästa kvaliteten som en känga kan ha. Det får gärna även vara med en lång och säker garanti. Men det följer i regel med en garanti när man köpt ett par kängor. 


Tillverkare av jaktkängor 

Det finns många tillverkare av jaktkängor, men några som vi tycker är extra bra är bland annat Härkila och Viking. Båda dessa tillverkare håller riktigt hög kvalitet på sina kängor.
Frågor och svarVilka jaktkängor är bäst?

De bästa jaktkängorna är de som passar dina behov bäst först och främst. Med det menar vi att det beror till stor del av vad ni ska använda kängorna till. Är det under vintern eller våren ni ska använda dom? Ni hittar på vår sida de bästa jaktkängorna som finns på marknaden idag.


Vad kostar en jaktkänga?

En jaktkänga kostar från 1500 kronor upp till 4000 kronor. Detta beror ju självklart på vilket märke ni väljer och vilken kvalitet kängan har. Det är även ofta det finns en jaktkänga på rea som vi då visar upp på denna sida. Man ska ju inte betala mer än vad man behöver.


Vad är Gore-Tex

Gore-Tex är ett material som både andas och är vattenavvisande. Det är även delvis vattentätt så det lämpar sig för de allra mesta sorters kläder. Konstruktionen gör så att vattnet inte tar sig igenom materialet. Vi rekommenderar att man köper en jaktkänga med Gore-Tex.