Bästa 22lr geväret


22lr gevär

Ska du köpa ett 22lr gevär så har du hittat rätt. Ni kommer på denna sida kunna läsa flera recensioner om de bästa och billigaste 22lr gevären. Ett 22lr gevär används ofta till träning, men även till tävlingsskytte samt till en del jakt. Det är ett gevär om är väldigt bra att börja använda när man ska lära sig skjuta eller ska jaga småvilt. Det finns flera anledningar till att man ska köpa ett bra 22lr gevär. Dels så är gevären ganska lätta, väger ofta endast mellan 2-3 kg samt att de är billiga. Man kan ofta få ett bra 22lr gevär för mellan 6000 – 12000 kronor. Det är även billigt att skjuta med geväret då ammunitionen är ett av världens vanligaste. Du kan köpa patroner för 50 öre styck om du köper ett större parti under våren. Ni hittar på denna sida de allra bästa 22lr gevären. Sidan innehåller annonslänkar från pnjakt.Bästa 22lr geväret


1.Brno CZ 457 Long Range Precision

Detta är ett riktigt bra 22lr gevär med en hög precision även på längre avstånd. Geväret gör det möjligt att även skjuta extremt tätt, trots att det är ett 22lr gevär. Geväret är utrustad med en användbar rekylbroms. Kolven har en optimal ergonomisk känsla även i materialet vilket gör detta gevär väldigt trevligt att skjuta med. Brno CZ 457 Long Range Precision har ett bekvämt pistolgrepp samt en förlängd framstock. Den undre delen av kolven hjälper till med ett behagligt stöd för handen.  Detta är ett 22lr gevär som fått väldigt goda kundomdömen samt från flera återförsäljare. Att använda sig av ett 22lr gevär till exempelvis träning så kommer ni både få det riktigt roligt och billigt. Att träna med ett 22lr gevär ekonomiskt väldigt fördelaktigt.


Ett av de bästa 22lr gevären

 

Egenskaper

 • Kaliber 22lr
 • Vikt 3,8kg
 • Totallängd 1010 mm
 • Piplängd 525mm
 • Magasin löstagbart 5 skottsmagasin
 • Gänga 1/2” 202.Brno CZ 457 At-One

Även denna CZ457 är ett riktigt bra köp för den som letar efter ett av de bästa 22lr gevären. Precis som med den äldre modellen så har denna modell ett smidigt utbytbart pipsystem samt en hel del andra bra egenskaper. Dels så finns det en uppdatering som möjliggör snabbare repetering, vilket har varit önskvärt tidigare. Detta gevär var främst framtaget för USA marknaden, men vart så populärt att det även börjat, att säljas i Europa. Det ska vi vara glada över då det är ett stabilt 22lr gevär. Geväret är utrustat med en vamintpipa och har en laminerad trästock från det väldigt populära Amerikanska fabrikatet Boyds. För övrigt så kommer stocken själklart med en enkel justbara kolvkam. Många använder just ett 22lr gevär främst till träning, men det går även att tävla i skytte med kaliber 22lr samt att jaga till viss del.


Egenskaper

 • Kaliber 22lr
 • Vikt 3,6kg
 • Piplängd 525mm
 • x65
 • Vikt 0,9kg3.Sako Quad Hunter Pro

För dig som vill ha gott om möjligheter att skifta mellan kalibrar 22lr, 17 mach, 22wmr och 17hmr kommer här ett 22lr gevär Sako Quad Hunter Pro. Detta gevär har en patenterad mekanism för att kunna byta magasin och pipa. Självklart med följer det verktyg som behövs för detta. Magasinet rymmer 5 patroner, men det går även att köpa med ett magasin för 10 patroner om man så vill ha ett större magasin. Geväret är relativt lättviktigt, runt 2,8 kilo vilket för det enkelt att sikta med även som stående.

Ett riktigt trevligt 22lr gevär som man enkelt kan byta kaliber på om man så önskar.


Prisvärt 22lr gevär


Egenskaper

 • Kaliber 22lr
 • Vikt 2,8kg
 • Totallängd 1025mm
 • Piplängd 560mm4.Tikka T1X Rimfire Vänster

Ett lättare men väldigt trevligt 22lr gevär är detta Tikka T1X. Geväret kommer med en fabriksgängad 1/2” 20 UNF. Alla Gevär från Tikka har ett fantastiskt fint slutstycksgång så även denna modell.  Detta gevär kommer med ett magasin med en kapacitet på 10 skott. En fördel är att man kan byta ut både pistolgreppet samt framstocken om man så önskar. Just denna modell är i vänsterutförande och har fått goda rekommendationer från många skyttar. Då det kan kosta från 50 öre patronen så är det väldigt billigt att skjuta med ett 22lr gevär. Oftast är det faktiskt så att det är billigast att köpa på sig ammunitionen under våren. Köper man då ett storpack så kan man inte allt för sällan komma över ett parti för 40 – 50 öre skottet. Så man kan sedan skjuta väldigt många skott till en låg kostnad.

Ett gevär för alla som vill äga ett riktigt rimfire gevär från Tikka.


Egenskaper

 • Kaliber 22lr
 • Vikt 2,6kg
 • Piplängd 508mm5.Bergara B14-R Carbon Trainer

Ett av de bästa 22lr gevären är detta pricksäkra gevär som passar precis lika bra för träning, tävling eller för jaktsäsongen. Geväret kommer med ett 10 skotts AICS Style 22lg magasin. Detta magasin underlättar för just alla tävlingsskyttar. Piplängden är 45,7 centimeter och är en kolfiberlindad pipa. Den totala längden på hela geväret är endast 96 centimeter, vilket kan vara fördelaktigt. Geväret är inte bara riktigt trevligt att skjuta med men även att titta på. Vi tycker att geväret har en snygg design och är väldigt behaglig att sikta med. Detta gevär har massor av möjligheter till att customiseras för den som vill ha ett mer unikt gevär till sig själv. Med Remington 700 trycken och kikarsiktes baser passar till B14-R. Ett 22lr gevär är ett väldigt bra gevär att börja med när man ska börja skjuta. Detta då de både är enklare att hantera och billigare att både äga och att skjuta med.


Ett av de bästa 22lr gevären

 

Egenskaper

 • Kaliber 22lr
 • Vikt 4,1kg
 • Piplängd 457mm


22lr gevär paket

För dig som letar efter billiga och prisvärda 22lr gevärspaket så har vi samlat flera stycken på denna sida som ni kan läsa mer om här. Ett 22lr gevärs paket innehåller både ett gevär och ett kikarsikte till geväret. Genom att man köper ett gevärspaket så kan man få geväret lite billigare mot om man hade köpa båda sakerna för sig.

Genom att köpa ett 22lr gevärspaket så kan ni träna väldigt billigt då både själva gevärspaketen och skotten är riktigt prisvärda.7.Sako Quad Heavy Barrel Paket

I detta gevärspaket så får ni dels ett Gevär Sako Quad Heavy barrel samt ett kikarsikte Hawke Vantage 4-12X4AO. Det följer även med passande ringar till kikarsiktet så det är väldigt enkelt att komma igång med sitt skytte om man köper detta prisvärda 22lr gevärspaket. Heavy barrel har en bra syntetkolv med en tung pipa. Du använder enkelt en vanlig T-nyckel till att byta pipa om man vill ändra denna någon gång. Geväret har två låsklackar 50 grader öppningsvikel på slutstyckehandtaget. Samt 5mm slaglängd.

Magasinet rymmer 5 patroner men det går även att fås med 10 patroner. Själva avtryckaren är justerbar mellan 1 och 2 kilo, men går även att fås med snälltryck för den som önskar. Pistolgreppet passar både vänster och högerskyttar.8.Brno CZ 457 Syntet paket

Även Brno CZ 457 går att få i ett 22lr gevärspaket. Köper ni detta gevärspaket så får ni med ett bra kikarsikte i form av Nikko Stirling Mountblaster 3-9X40 vilket är ett smidigt och pricksäker kikarsikte, som passar perfekt för nybörjaren. Gevärsstocken är en snygg syntetisk stock som har en väldigt skön beläggning som gör geväret trevligt att hålla i. Självklart medföljer rätt ringar till kikarsiktet. Geväret är lätt och väger endast 2,4kg samt har en totallängd på 98 centimeter.


Billigaste 22lr gevärspaketet


Egenskaper

 • Längd 98cm
 • Piplängd 52,5cm
 • Vikt 2,4kg
 • Magasin 5 skott9.Tikka T1X Rimfire paket

Japp man kan faktiskt även köpa Tikka t1X rimfire i ett 22lr gevärspaket. Detta paket har ett medföljande kikarsikte i form av Nikko Stirling Mountblaster 3-9X40, om passar väldigt bra för nybörjaren eller för dig som vill ha ett riktigt prisvärt 22lr gevärspaket. Geväret har en fabriksgängad pipa på 51 centimeter och pipan har en 1/2” 20 UNF gänga. Det följer med ett magasin som rymmer 10 skott som är avtagbart. Självklart är även pistolgreppet avtagbart för den som vill göra geväret lite mer avancerat till sig själv.


Köpa 22lr gevär – en köpguide för dig

När du ska köpa ditt första 22lr gevär så är det viktigt att lära sig en hel del som kan vara bra att veta innan man bestämmer sig för att köpa första bästa 22lr gevär. Först och främst så behöver ni ha en vapenlicens för att få äga och skjuta med ett 22lr gevär. För att få ett vapenlicens måste ni först ha en jägarexamen. Sedan måste ni ta reda på vapnet ni ska köpa. Ni behöver även ha ett godkänt vapenskåp, ni kan läsa mer om vapenskåp på vår sida. Sedan måste ni ansöka om vapenlicens hos polisen.

För att få en vapenlicens måste man även vara 18 år och vara laglydig och skötsam.


Köpa ett billigt 22lr gevär

Det kan vara bra när man är nybörjare att man köper ett billigare 22lr gevär att börja med. Detta så man får tid på sig att lära känna vad man är ute efter. Det går alltid köpa ett finare och bättre gevär när man själv har blivit en bättre och stabilare skytt.

Det betyder inte att de billigare 22lr gevären är dåliga eller inte pricksäkra. Tvärtom de är väldigt bra och pricksäkra. Köper man även ett vapenpaket där både gevär och kikarsikte ingår så kommer man snabbt märka att de är riktigt bra och roliga att skjuta med


22lr ammunition

Ammunitionen .22 Long Rifle eller 5,6x15mm R är den mest använda ammunitionen som finns i världen. Detta gör självklart att 22lr ammunitionen blir väldigt billig att köpa. Det för med sig att det självklart då blir billigt att skjuta med. Det är en av anledningarna till att så många köper ett 22lr gevär för att träna med.

 

Olika användningsområden med ett 22lr gevär

Det finns flera olika populära användningsområden som man kan använda sitt 22lr gevär till. Det vanligaste är självklart träningsskytte, tävlingsskytte och jakt.


Träningsskytte och tävlingsskytte

Träningsskytte med kaliber 22 är en perfekt start för nya unga jägare träning. Men även för de som vill gå vidare till att tävla i skytte. Tävlingsskytte är en populär gren som bara ökar mer och mer. Oavsett om ni har som mål att börja med tävlingsskytte så behöver man alltid träna. Regelbunden träning är alltid bra att göra och faktiskt väldigt viktigt. Genom att träna ofta och regelbundet så kommer ni sakta men säker utvecklas till en riktigt bra skytt.


När man köper ett 22lr gevär så är det lite annan utrustning som kan vara bra att ha. Dels så måste man ha ett vapenskåp. Men även ett par skytteglasögon är ett måste, då man annars kan riskera att skada sina ögon. Man ska även skydda sina öron med ett par hörselskydd.


22lr jakt

Många nya jägare börjar just med 22lr gevär till jakten. Detta då det kan vara bra att börja med just småviltsjakt i början. Några exempel på småvilt som innefattar klass 4 där 22lr gäller. Men för att vara säkra vad som gäller just idag så bör ni läsa de lagar och regler som gäller för jakt med småvilt

 • Vildkanin
 • Iller
 • Mård
 • Mink
 • Vessla
 • Råtta
 • Mullvad
 • Bisam
 • Mus
 • Fiskmås
 • Duva
 • Skata


Hur vi valde fram de produkter vi har på denna sida

Vi har valt ut flera produkter på denna sida genom att leta bland olika nätbutiker och välja ut de produkter som vi tycker verkar vara allra bäst. Genom vår kunskap inom ämnet så tycker vi att vi har ganska så bra koll på de flesta produkterna. Vissa av produkterna på denna sida har vi provat själva eller haft en test pilot på. De produkter som vi inte själva har provat men som ändå har kommit med på sidan, beror på att vi tycker att det verkar vara en riktigt bra produkt. Detta har vi kommit fram till genom att jämföra olika produktbeskrivningar och tittat på priserna. På så sätt så har vi fått fram vår test vinnare ur respektive produkt. Frågor och svar


Vilket är det bästa 22lr geväret?

Det bästa 22lr geväret som vi har provat är Brno CZ 457 Long Range Precision, Ni kan läsa mer om det geväret på vår sida.


Vad kostar ett 22 lr gevär?

Ett 22lr gevär kostar normalt mellan 8000 kronor och 14 000 kronor om man vill ha ett bra kvalitetsgevär.