Oljerock


Oljerock & Oljejackor

En oljerock eller en oljejacka är ett perfekt plagg både till jakt, fiske och friluftsliv. Faktum är att många köper en oljejacka även till att använda som ett vardagsplagg eller till motorcykel turen. En oljerock och en oljejack är ett klädesplagg som tål både vind och vatten väldigt bra. Det är även väldigt smutsavvisande, vilket gör att detta klädesplagg passar väldigt bra till många olika aktiviteter. Vi har på denna sida samlat de allra bästa oljerockarna och oljejackorna som är både regn och vattentäta. De är även väldigt snygga och praktiska att använda. Denna sida innehåller annons länkar från brandbynature 

Snygga oljerockar och oljejackor hittar ni hos oss 


Oljerock


1. Classic Beaufort Jacket

Classic Beaufort är en riktig klassisk oljerock. Fodringen är tillverkad av 100% mönstrad bomull, så att man enkelt kan hålla sig varm. Oljerocken är tålig så att den klarar av riktiga äventyr. Det finns gott om smarta funktioner i jackan så som en knäppbar frontstormflik, vilket även döljer en plånboksficka med dragkedja. Kragen har knappar så man enkelt kan köpa till en huva som passar jackan alldeles utmärk. Detta är en snygg och stilren jacka som passar lika bra på landet som i stan.


Egenskaper

  • Barbour Sylkoil vax
  • Krage i manchester
  • Kragknappar
  • 100% bomullskal och foder
  • Snyggt tyg


2. Iron Bark Drovers oljejacka

Denna oljerock är egentligen en ¾ lång oljejacka. Den är med andra ord längre än en vanlig oljejacka, men samtidigt lite kortare mot vad en oljerock brukar vara. Vilket gör denna oljejacka väldigt flexibel i vad man kan använda den till. Bark Drovers är tillverkad av ett kraftigt tyg som har blivit behandlad med ett mircowax. Med microwax så blir jackan inte bara tåligt mot väta, utan den tål även smuts och vind väldigt bra. Denna oljejacka passar väldigt bra till allt som har med uteliv att göra, då den är väldigt snygg så fungerar den även väldigt bra som vardagskläder. Den är även väldigt praktiskt då den har en löstagbar cape och extra skinn vid kragen och på ärmarnas slut, vilket ger en slitstark oljejacka med det rätta utseendet. Jackan har flera fickor varav två har nitade fickor och en dold ficka som har ett blixtlås. Midjan är justerbar så att ni får både en bra passform men även en väldigt hög komfort.

En oljejacka som passar både herrar och damer. 3. Bowen oljejacka

En snygg oljejacka som är lite mc-inspirerad som faktiskt passar både herrar och damer. Det är en väldigt moderna oljejacka som är riktigt snygg i den bruna färgen. En fördel med denna jacka är att den är tillverkad med Dri-tec membran. Detta gör att ni inte behöver vaxa den för att hålla jackan tät. Det finns gott om fickor, vilket man gärna vill ha. Dels har jackan fyra stora fickor på utsidan. På insidan av jackan finns ytterligare två fickor, där en även är utrustad med en dragkedja. Då jackan som sagt är Unisex så fungerar den lika bra för damer som för herrar. En av de populäraste oljejackorna.


5 star
Bowen oljejacka


4. Long Rider 3-in-1 oljerock

En väldigt flexibel oljerock som man även kan knäppa ihop till en oljeoverall, eller helt enkelt bara använda den som en jacka. Då oljerocken är tillverkad i ett väldigt kraftigt och slitstarkt väv som dessutom har behandling av microwax, så får ni en slitstark, vatten och vindtät oljerock. Denna modell har en stormkrage av skinn och en avtagbar cape. Med gott om fickor som exempelvis de två innerfickorna får ni även plats med mycket tillbehör.  Justerbar midja för högsta komfort och knäpper ni ihop oljerocken så får ni en väldigt bra ridjacka/ ridrock.  

Denna oljerock är Unisex och är tillverkad för att passa både herrar och damer. Damer väljer två storlekar mindre.


5 star
Long Rider 3-in-1 oljerock


5. Drover oljejacka

För dig som letar efter en klassisk oljejacka så är denna perfekt. Den är tillverkad i ett kraftigt tyg som har behandlats med wax så att jackan både ska bli vindtät och vattentät. Med flera läderförstärkningar på både kragen och på armbågarna får ni en extra slitstark oljejacka. Gott om flexibilitet finns det med jackan då man dels kan ta av den avtagbara capen. Man har även gott om fickor så som två på utsidan och två på insidan. Man kan dra åt midjan med ett snöre och den har även dubbelknäppning med knappar. En oljejacka som passar alla väder. Med en oljejacka kan ni vara säkra på att ni både håller er varma och torra även under tugga väderlekslag. Oljejackan passar självklart både herrar och damer. 


Drover oljejacka
5 star


6. Long Rider oljerock

Oljerocken för dig som vill ha det allra bästa en oljerock har att erbjuda. Med en snygg Australiensk klassisk stil har ni här en oljerock som passar både för jägare och ryttare. Oljerocken är vaxad i Scippis vax så ger oljerocken den bästa hållbarheten mot både vind och regn. Vaxet gör även så att rocken blir väldigt smutsavvisande, så det är enkelt att hålla oljerocken ren och fräsch. Det finns läder på både krage och armbågar som gör rocken extra slitstark. Rocken har gott om fickor och andra smarta funktioner så som avtagbar axelkappa. Man kan även dra åt midjan med ett snöre om man vill få rocken lite tightare.  

En oljerock som passar både damer och herrar med många funktioner.


5 star
Long Rider oljerock


7. Belmore oljejacka

En snyggare oljejacka som passar för det mesta. Många bikers tycker om just denna modell så den skyddar bra mot vind samt har gott om fickor. Fyra fickor som kan stängas med tryckknappar som håller kvar sakerna man har med sig. En dragkedja som är kombinerad med tryckknappar gör att jackan sitter extra bra och skyddar fint mot vinden. Modellen har även ett bälte som man kan använda för att dra åt i midjan om man så önskar. Oljejackan har även en väldigt skön krage som skyddar mot blåst. Många goda kundomdömen har denna jacka fått och vi kan inte mer än att hålla med då vi tycker det är en fantastiskt skön oljejacka.


5 star
Belmore oljejacka


8. Cruiser oljejacka

Cruiser jackan är en oljejacka tillverkar av ett kraftigt bomull som sedan har behandlats med Scippis egna väldigt bra vax. Med vaxet så är ni skyddade mot både vind och regn, samt så gör vaxet att jackan blir smutsavvisande vilket är väldigt skönt. Detta då jackan enkelt håller sig både ren och fräsch. Med två bröstfickor och två vanliga fickor så har jackan gott om förvaring. Det finns faktiskt även en mobilficka vilket är ett extra plus i kanten på denna oljejacka. Jackan har även två innerfickor där en av dessa har en dragkedja för extra säkerhet.  

Oljejackan är Unisex och passar således både damer och herrar.


5 star
Cruiser oljejacka


9. Nelson Biker oljejacka

I en klassisk stil är denna bikersjacka ett måste för mc-föraren som söker efter en skön oljejacka. Det är en relativt billig oljejacka som skyddar väldigt bra mot både vind och regn. Med dubbla metallblixtlås som även täck får ni ett väldigt bra vindskydd även i högre hastigheter. Jackan är tillverkad i ett kraftigt tyg som även har behandlats med Mircowax för att både blir regn och vindskyddad på bästa sätt. En snygg oljejacka för både killar och tjejer.


5 star
Nelson Biker oljejacka


Oljerockar och oljejackor bra att veta - En köpguide

När du ska köpa en oljerock så kan det vara både bra att veta lite saker som ni bär tänka på. Men det är även lite roligt att få lär sig nya saker. Oljerockar är faktiskt föregångarna till dagens regnkläder. Dagen regnkläder håller dock sällan någon högre kvalitet, men en oljerock är tillverkad för att hålla länge. Så en oljerock är ett kvalitetsplagg för hårt väder. Så det är inte så konstigt att oljerockar har använts flitigt genom åren av jägare och fiskare.

En oljerock eller en oljejacka är inget man maskintvättas. För att rengöra en oljerock så använder man sig enkelt med en vanlig fuktig trasa. Är rocken väldigt skitig så går det att blötläggas vilket kan vara bra att veta.


Hur vi valde fram de produkter vi har på denna sida

Vi har valt ut flera produkter på denna sida genom att leta bland olika nätbutiker och välja ut de produkter som vi tycker verkar vara allra bäst. Genom vår kunskap inom ämnet så tycker vi att vi har ganska så bra koll på de flesta produkterna. Vissa av produkterna på denna sida har vi provat själva eller haft en test pilot på. De produkter som vi inte själva har provat men som ändå har kommit med på sidan, beror på att vi tycker att det verkar vara en riktigt bra produkt. Detta har vi kommit fram till genom att jämföra olika produktbeskrivningar och tittat på priserna. På så sätt så har vi fått fram vår test vinnare ur respektive produkt. 


När du ska köpa en oljerock eller oljejacka, tänk då på detta 

Vad ska ni använda oljerocken till?

Är det till jakt, fiske eller vanligt friluftsliv? Ska man ha en oljerock till jakten så är det viktigt att den håller värmen bra och samtidig är vind och vattentät. Den ska även var ganska smidig att röra sig med då man under jakten, kan behöva röra på sig en hel del. Den ska gärna även ha vissa förstärkta slit delar som kan slitas extra mycket på. Tänk på att när man går i skogen så är det lätt att man behöver ta sig igenom både snår och annat som är i vägen. Är det till fiske ni ska använda oljerocken så är det extra viktigt att den både är helt vattentät och vindtät. På havet eller på sjön blåser det snabbt upp och det kan gå fort att bli frusen.


Herr eller dam oljerock 

De allra flesta modeller till just oljerockar och oljejackor passar faktiskt för både herrar och damer. De oljeplagg som vi har tagit upp på denna sida är de allra flesta Unisex så de passar lika bra för en tjej som för en kille. De är väldigt snygga oavsett vilket kön man är av.


Vaxa en oljerock 

Man behöver i regel själv vaxa oljerocken och oljejackan. Det gör man enkelt genom att man värmer upp vaxet så att det blir lite lättarbetat. När det sedan är lättarbetat så penslar man med en pensel på oljerocken med vaxet. Ett bra tips är att man alltid provar på en liten bit av rocken/jackan först innan man ger sig på hela rocken.


Det finns dock mjukare vax som man kan använda. Då behöver man inte värma vaxet först utan man tar helt enkelt vaxet på exempelvis en svamp och sedan så stryker man på vaxet på jackan eller rocken. När sedan allt vax är på så värmer du enkelt upp vaxet med en hårfön eller liknande. 

Då det finns både mjuka och hårda vax, kan det vara svårt att veta vilket vax man ska välja. Men efter att ni läst detta så är det lättare för ett välja ett vax. Frågor och svar


Vilket vax ska man välja? 

Detta beror främst på om ni vill ha ett hårdare vax som man behöver värma innan man kan pensla på det eller om ni vill ha ett mjukare vax som är lite enklare att sätta på oljerocken eller oljejackan. Ni hittar väldigt bra oljevax på denna sida.


Vart köper man vax till en oljerock eller oljejack? 

Man kan köpa vax på denna sida. Här hittar ni de bästa vaxen till jackan och rocken


Fler bra produkter