Bästa campinglampan


Campinglampa & Tältlampa

Campinglampa eller tältlampa, i stort sett samma sak med olika namn. Oavsett vad ni ska använda just din campinglampa till så finns de allra bästa lamporna på denna sida. Vi har samlat och testat fram de campinglamporna som vart bäst i test. En campinglampa ska ha ett bra batteri och gärna vara uppladdningsbar med exempelvis solcellspaneler. Den ska vara vattentålig och gärna ha flera smarta funktioner, så som bluetooth, myggskydd och långa brinntid. Det är även viktigt att campinglampan gör sitt jobb genom att klara av att lysa upp det ni har behov för. På denna sida kan ni läsa om campinglampor som klarar av ett tvåmannatält upp till en hel campingplats. Sidan innehåller annonslänkar från Granngårdenoutnorth och outdoorexperten. Vi tror att ni kommer hitta den bästa campinglampan för just dig.


Bästa campinglampan


1.Ledsavers campinglampa

En både prisvärd och mycket kraftfull campinglampa, som har flera trevliga egenskaper. Lampan lyser hela 360 grader och man kan enkelt ställa in hur starkt campinglampan ska lysa. Det finns tre förinställda ljusstyrkor att välja mellan. Lampan har även en powerbank funktion på 4400mAh vilket även ger möjligheter till att ladda exempelvis mobiltelefonen eller annan utrustning man kan ha med sig.


Cirka pris 500 kr


Egenskaper

 • Kraftfull 1200lm
 • Ställbar ljusstyrka
 • Ladda mobilen2.Black diamond Apollo campinglampa

En kraftfull campinglampa som ger en väldigt effektiv och ljus belysning.  Detta är en uppladdningsbar campinglampa som har flera användaravänliga funktioner så som exempelvis strobe-ljus eller ett dimljus. Så oavsett om ni ska spela ett sällskapsspel i tältet eller helt enkelt vill ha lite ljus till matlagningen så funderar denna tält och campinglampa väldigt bra. Genom dubbelkroks-öglor som även är hopfällbara kan ni hänga upp lampan i taket, eller ställa lampan på bordet med de fällbara benen som finns på campinglampan. Det finns även två alternativ att driva denna campinglampa på. Man kan välja att använda vanliga AAA-batterier, det krävs då tre stycken. Eller så använder man det uppladdningsbara litiumjon-batteriet på 2600mAh. Med en bra display på lampan kan ni även se hur mycket batteri som finns kvar innan ni behöver ladda den igen. Det medföljer em usb-kabel som gör att ni kan ladda elektronikutrustning. Lampan väger endast 344 gram så den tar får man utan problem med sig på vandringen.


Egenskaper

 • Batteri 2600mHa eller 3st AAA-batterier 
 • Brinntid 24 timmar3.Biolite Alpenglow 500

Här kommer en riktig premium produkt i form av en campinglampa. Det är en campinglampa som lyser upp till 500 lumen. Lampan drivs av ett kraftfullt 6400mAh batteri som är uppladdningsbart. Tänk på att det går väldigt smidigt och bra att ladda denna camping lampa med en portabel solpanel. Genom en solpanelsladdning så behöver ni inte ha tillgång till ett vanligt elnät utan det går bra att ladda mitt i skogen med, så länge det finns soljus. Lampan väger endast 390 gram, vilket gör att den passar utmärkt att ha med sig på campingen.


Egenskaper

 • Batteri 6400mHa 
 • Brinntid 48 timmar 4.Black diamond zip 

En mindre campinglampa som man både kan använda som en vanlig lampa eller som en ficklampa. Detta gör att man får många användarmöjligheter med campinglampan. Det är en väldigt kompakt lampa som man som sagt kan använda både som en lykta eller som ficklampa. Lyktan fungerar väldigt bra för att laga mat eller att läsa med. Ficklampan lyser du lätt upp vägen eller stigen framför dig. Det finns även en nedfällbar krok som gör att du kan hänga lampan i taket eller på en trädgren. Campinglampan Black diamond zip drivs av fyra stycken vanliga AAA-batterier och själva lampan väger inte mer än 103 gram. En smidig campinglampa som gör att du inte behöver ta med dig en ficklampa på campingen.


Egenskaper

 • Batteri 4st AAA-batterier 
 • Brinntid Lykta 12 timmar och som ficklampa 30 timmar 


5.Black diamon moji  

En enkel och väldigt smidig campinglampa som kommer med 5 olika färger att välja mellan på utseendet på lampan. Lampan är kompakt och smart byggd som har ett väldigt ljusstarkt ljus om man vill, men kan även ändra så man får ett mindre lyse om man så önskar. Detta är en campinglampa som passar perfekt som tältbelysning eller som en bordslampa under campingen. Då campinglampan har en ögla så kan man även väldigt smidigt hänga upp den i exempelvis tälttaket. Med dimmerfunktionen så anpassar ni lyset precis som ni vill ha de för stunden. Ljusstyrkan ligger på cirka 100 lumen och det är en enkel lampa som endast väger 122 gram. Trots detta så kan man få ut ljus ur lampan under cirka 70 timmar. Lampan drivs av tre vanliga AAA-batterier. Det går självklart att köpa uppladdningsbara batterier som funkar bra i campinglampan.  Denna modell har fått väldigt goda omdömen då den bland annat har ett väldigt behagligt ljus.


Egenskaper

 • Batteri 3 x AAA 
 • Brinntid 70 timmar 


En billig campinglampa 6.Lantern Cob 

En smidig tältlampa eller campinglampa med ett börhandtag som gör att du enkelt kan ta med dig den. Det är även en campinglampa med en magnet på ovansidan av lampan. Lampan drivs av ett 18650 batteri som följer med lampan vid köpet. Man laddar sedan batteriet med en medföljande usb kabel. Den ha även en COB LED i mitten som gör att lampan ger ett mycket starkare ljus. Brinntiden är upp till 20 timmar, men detta beror självklart vilken styrka ni har på ljuset under tiden. Det finns även ett blinkande rött sken om man vill ha det.


Camping lampan Lantern Cob är utrustad med IPX6 vattenskydd 


7.Light A Life mini 

Vi vill även ta med denna mindre campinglampan som är väldigt liten och tar ingen plats. Den passar främst för ett litet tält och för er som vill packa så lätt som möjligt. Man ska dock inte underskatta ljusstyrkan i lampan, då den trots sin storlek lyser upp väldigt bra. Den är anpassad för att hänga upp den i exempelvis tälttaket i en medföljande karbinhake. Vill man ha ett större ljus så kan man koppla ihop upp till fyra stycken led-lampor. Detta är en solcellslampa med cirka 100 lumen i ljusstyrka. Man kan även ladda lampan med en Usb kabel. Lampan väger inte mer än 68 gram och den tar i stort sett ingen plats. Perfekt för dig som vill ha så lite vikt som möjligt på dina campingartiklar. Den har även fått goda kundomdömen att den lyser upp väldigt bra och är väldigt energisnål. Att ha utrustning på camping som är energisnålt är väldigt viktigt då det i regel bara går att ladda sin elektronik med solceller eller annat. 


Billig och lätt campinglampa 8.Campinglampa Thermacell

En av de bästa campinglamporna är denna från Thermacell. Anledningen är ganska enkel, den både lyser bra och hjälper till att hålla alla mygg och knott borta på kvällen. Behöver man inte ha igång myggskyddet så går det enkelt och smidigt att bara stänga av den funktionen på campinglampan från Thermacell. Detta är i grund och botten el LED lampa som drivs av 4 stycken vanliga AA-batterier och håller lyset uppe i upp till 50 timmar beroende på vilken kvalitet av batterier ni köper. Vi rekommenderar alltid att köpa uppladdningsbara batterier och samtidigt ha med sig ett extra par när man är på campingen. Förutom att ni får ett väldigt  bra lyse med denna lampa så har ni även ett väldigt bra myggskydd som håller i 12 timmar. Vill man ha längre skydd så byter man enkelt ut refillen på denna funktion.

En campinglampa som ni måste prova.


Egenskaper 

 • Batteri 4 x AA 
 • Brinntid 50 timmar 
Vi hjälper dig välja rätt campinglampa

Tänk på detta när du ska köpa en campinglampa eller tältlampa 

Det finns mängder med olika campinglampor, de har olika utseenden och egenskaper. Så det första ni behöver tänka på är hur just din campingplats ser ut. Ska ni campa i ett tält eller i en stuga utan el, ja eller kanske bara rakt under himmeln. Beroende på hur ni ska campa så får ni lite olika behov. I en stuga kan ni behöva lite mer ljus mot om ni campar i ett mindre tält.


Så tänk på dessa punkter


Hur ska ni campa

Ska ni campa i ett tält så behöver ni i regel en campinglampa som man helst kan hänga upp och som har en helt ok ljusstyrka. Ska ni sova i en stuga utan el så kan det behövas lite mer styrka på lyset och ni kanske även vill ha ben på lyktan så ni kan ställa den på bordet. Det kanske är så att ni är flera som ska campa på samma ställe och ni vill kunna lysa upp hela campingplatsen. Då kanske ni behöver campinglampor som man kan seriekoppla ihop på ett bra sätt.  Vem vet ni kanske till och med ska ha fest och musik, och vill ha en lampa som styrs av musiken.


Batteri

Detta är en viktig punkt då ni behöver dels tänka på er packning, med detta menar vi om ni vill bära med extra batterier eller om ni vill ha en campinglampa med uppladdningsbara batterier. Eller ni kanske vill ha en campinglampa som laddas av solceller. Det finns även campinglampor som kan ladda din övriga utrustning, dessa kan vara extra bra då ni slipper ha andra laddningsstationer med er.


Ljusstyrka

Ljusstyrkan är ju hur mycket som kan lysas upp, vill ni kunna lysa upp ett större utrymme eller bara ett tvåmannatält. Är det bara en mindre yta så finns det i regel ingen mening att köpa en större campinglampa som dels blir tyngre och även tar med plats i packningen. Så välj en lampa som passar ditt behov allra bäst.


Brinntid

Hur långe håller batterierna i lampan, detta kan vara viktigt att kunna ha koll på. Man vill ju inte stå där mitt i natten och lampan inte lyser längre. Brinntiden på en campinglampa varierar stort mellan alla modeller. Främst beror brinntiden på styrkan i batteriet men även hur mycket ljus den ger ifrån sig. En lampa som är energisnål kommer hålla väldigt länge. Vi tycker att om man fri campar så ska man satsa på energisnåla produkter så att man kan hålla nere packningen så mycket som det bara går. Det finns ingen mening med att bära med sig extra vikt när det finns bättre och lättare produkter.


Packning

Ni vill ju självklart kunna få plats med campinglampan i packningen. Så köp en campinglampa som även kommer platsa bra i packningen ni ska ha med er. De större campinglamporna kan ta upp en hel del plats vilket kan vara onödigt om man inte behöver den storleken på lampan. Det kan även vara skönt att sova i en hängmatta camping och samtidigt ha en bra belysning

 

Uppladdningsbara campinglampor gör upplevelsen bättre


Om man köper en campinglampa som har en smart uppladdning så kan detta förbättra er campingupplevelse. Det finns olika modeller av uppladdningsbara batterier till campinglamporna. Men flera av dessa använder ett effektivt batteri som man kan ladda upp med exempelvis en powerbank. Sedan kan man ladda powerbanken med en solcellsladdare, så behöver man inte oroa sig för att vara utan el. Det finns även campinglampor som laddas direkt med solceller som både kan vara inbyggda eller som har möjlighet att kopplas ihop. Tänk smart när ni ska ut och campa och försök att ha artiklar som passar bra ihop och kan använda samma strömkälla. Det finns även de campinglampor som själva kan ladda andra batterier.

Led lampor är energisnåla och väldigt hållbara, det är därför så många campinglampor är just led lampor

 

Hur vi valde fram de produkter vi har på denna sida

Vi har valt ut flera produkter på denna sida genom att leta bland olika nätbutiker och välja ut de produkter som vi tycker verkar vara allra bäst. Genom vår kunskap inom ämnet så tycker vi att vi har ganska så bra koll på de flesta produkterna. Vissa av produkterna på denna sida har vi provat själva eller haft en test pilot på. De produkter som vi inte själva har provat men som ändå har kommit med på sidan, beror på att vi tycker att det verkar vara en riktigt bra produkt. Detta har vi kommit fram till genom att jämföra olika produktbeskrivningar och tittat på priserna. På så sätt så har vi fått fram vår test vinnare ur respektive produkt. 

 

Summering

Köp en campinglampa eller en tältlampa som kommer att passa ditt behov allra bäst. Köp inte större lampor än vad du behöver ha för just din camping. Man ska alltid försöka hålla nere både energiförbrukning och vikten så mycket som möjligt under resan. Speciellt om man ska vandra längre sträckor. Så tänk smart, det finns campinglampor som har andra smarta funktioner som med inbyggd magnet eller som några har en kompass. Då slipper man ta med dessa saker, då de redan finns med i lampan. Tänk även på att vädret ofta snabbt kan bli dåligt när man är iväg, så se till så att din campinglampa är vädertålig. De bästa campinglamporna är i regel vattentåliga i IPX6.Frågor och svar


Vilken campinglampa är bäst?

Vill man ha en campinglampa som lyser väldigt starkt så är Biolite Baselantern ett bra alternativ. Vill man en en campinglampa med ett myggskydd så är Campinglampa Thermacell den bästa


Fler bra produkter