Bästa kastspöt


Bästa kastspöt

Alla borde ha ett riktigt bra kastspö till semestern eller helgfisket. Att fiska med ett kastspö är både väldigt roligt, men samtidigt även rogivande. Vill man efter en stund bara sitta och meta så kan man snabbt på någon minut göra om kastspöt till ett väldigt bra metspö. Ett kastspö har många fördelar och det finns därmed även många användningsområden med ett kastspö. Vanligtvist använder man ett kastspö när man hobbyfiskar lite Abborre eller Gädda i våra insjöar. Men det går även bra att använda de lite större modellerna av kastspö till kustfiske eller att trolla med efter båten. Vi har samlat alla de bästa kastspön, som har blivit bäst i test på denna sida. Ni kan även läsa lite tips på hur man ska använda ett kastspö och vart det passar bäst.  Sidan innehållar annonslänkar från Happyangler och outdoorexperten.Bästa kastspöt

1.Savage Gear XLNT2 Bushwhacker + Okuma Azores kastspö set

Bästa kastspö för dig som vill ha ett redan färdigt set. Med det menar vi ett set med ett kastspö och en rulle. Genom att köpa ett set så blir det lite billigare samt att produkterna verkligen passar allra bäst ihop. Just detta kastspö lämpar sig extra bra för gäddfiske då bland annat rullen har en bromskraft på hela 13 kg. En för del är även att rullen klarar av saltvattenbruk så det går även bra att fiska gädda i östersjön. Själva kastspöt är både flexibelt och starkt byggt så att det ska klara av de stora gäddorna. När man fiskar efter gädda så vill man gärna att kastspöt ska vara robust eller ha en bra slirbroms. Detta kastspö är både starkt och ha en bra broms och rulle. Okuma tillverkar några av de bästa rullarna till kastspö, så det är inte så konstigt att just detta kastspö med rulle blivit så populärt.


Ett prisvärt kastspö som passar perfekt för gäddfiske


Egenskaper

 • Cirka pris 1275 kr
 • Längd 258 cm
 • Vikt 340 g


2.Savage Gera FPS

Även detta kastspö från Savage håller högsta kvalitet och har många fördelar. Det kommer med en mycket populär rulle från Okuma. Detta paket passar väldigt bra till abborrefiske med jigg eller annat spinnfiske. Själva spöt i sig har en kolfiberklinga och ett framhandtag av hård EVA. Modellen finns i två storlekar 195 eller 225 centimeter. Där den längre modellen är ett drömspö för de som letar efter ett längre jiggspö. Spöt är känsligt och man känner enkelt minsta hugg, trots att det är både hållbart och flexibelt. När man fiskar med JIGG så är det extra viktigt att man känner av alla rörelser som händer under ytan, så därför är just ett jigg fiskespö speciellt känsliga på toppen.


Egenskaper

 • Cirka pris 1275 kr
 • Längd 195 / 225 cm
 • Vikt 170 / 227 g

3.Maxximus Seatrout kastspö set

Detta kastspöt är speciellt framtagaget för dig som tycker om att fiska efter ädelfiskar och havsöring. Självklart går det bra att fiska efter gädda och abborre med. Man får välja mellan en längd på 280centimeter eller 315 centimeter när man köper detta kastspö set. Som ni ser så är det ganska långa spön, vilket just därför passar sig extra bra till havsöringen. Det medföljer en 0.3 lina till Insoida 3000 rullen. När man fiskar efter just öring och andra ädelfiskar så är det en fördel med ett längre spö, samt att man har en tillräcklig lång linkapacitet. Så därför har dessa rullar en rejäl linkapacitet samtidigt som själva kastspöt går att välja upp till 315 centimeter långt.

 

Egenskaper

 • Cirka pris 1060 kr
 • Längd 280 / 315 cm
 • Vikt 273g


4.Rosa kastspö

För dig som vill ha ett rosa kastspö så kommer Okuma med modellen Calynn Lady med ett kastspö set som både är trevligt att fiska med, men som även är snygg att se på. Det är i grunden ett kolfiberspö som är väldigt hållbart. Rullen kommer med en påspolad lina med en tjocklek på 0.3mm, vilket passar bra även för nybörjaren. Längden på kastspöt är under 2 meter så det passar även de mindre personerna. Ett rosa kastspö som är redo att börja fiska med direkt vid leverans.


Ett måste för tjejen som ska fiska


Egenskaper

 • Cirka pris 799 kr
 • Lina och rulle ingår
 • Längd 198 cm


5.Shimano Vengeance BX 8

Ett kastspö som består av både ett spö ”Vengeance BX samt en rulle ”sienne FE”. Denna kombination gör att kaststpö passar sig utmärkt för alla skeddrag och spinnare. Du kan med andra ord fiska efter abborre, gädda och ädelfisk. Handtaget är väldigt skönt att hålla i då det är tillverkat i kort. Rullen är framtagen för bland annat gödda och gös. När man köper detta kastspö så ingår det även en färdigrullad 0,15,, lina på rullen. Så det är med andra ord bara att sätta ihop och börja fiska efter gammelgäddan.

Shimano Vengeance BX 8 har fått goda kundomdömen och vi själva tycker det är ett väldigt bra kastspö som passar de allra flesta fiskare.

 

Egenskaper

 • Cirka pris 850 kr
 • Längd 240 cm
 • Vikt 240 g


6.Daiwa Laguna LT kastspö

Ett trevligt kastspö som fungerar väldigt bra för både Jigg fiske och gäddfiske. Daiwa tillverkar riktigt kvalitets fiskespön så även på denna Laguna LT modell. Den är utrustad med en rulle som har Daiwa ATD frambroms, viket ätter stopp för fiskarnas framfart. Den har även en ABS spole som gör att du kommer att kunna kasta extra långt. Detta kastspö är skönt att använda samt väldigt enkelt vilket gör att det även passar nybörjaren riktigt bra. Ett prisvärt fiskespö med en haspelrulle. Modellen kommer i två storlekar att välja mellan. 201 centimeter eller 244 centimeter.

Billigt kvalitets kastspö set.

 

Egenskaper

 • Cirka pris 1000 kr
 • Längde 201 / 244 cm


7.Okuma Safina Pro kastspö set

Ett väldigt populärt och prisvärt kastspö för under 600 kronor som även kommer med en haspelrulle. Detta kastspö passar perfekt till sommarstugan då det både är väldigt användbart samtidigt som det håller ett lågt pris. Kastspöt fungerar utmärkt till all form av spinnfiske och rullen är både tyst och enkel att hantera. Man kan välja mellan en kortare variant på 180 centimeter eller den längre på 210 centimeter. Kastspöt är utrustad med en multidisk frambroms som är effektiv.


Billigt kastspö set


Egenskaper

 • Cirka pris 585 kr
 • Längd 180 / 210 cm


Kastspö barn - Abu Garcia Vildmark teleskopspö

8. Kastspö barn - Abu Garcia Vildmark teleskopspö

Ett perfekt kastspö för barn eller för dig som ska ut och vandra, men samtidigt ha möjligheten att kunna fiska. Ett teleskopspö  är fördelaktigt på det viset att det tar nästan ingen plats och man kan enkelt både packa upp och ner spöt fort vid behov. Detta kastspö kommer även redan från start med en lina färdig upplagd på spolen.


Ett prisvärt kastspö för barn


Egenskaper

 • Cirka pris 235 kr
 • Längd 213cm


3 star


Tänk på detta när du ska köpa ett riktigt bra kastspö

 

Fiska med kastspö

Man kan fiska i stort sett överallt med ett kastspö, lite beroende på vilken modell av kastspö ni har. Det finns de kastspö som man använder till kustfiske, alltså som man exempelvis kan stå vid kusten och fiska med. Sedan finns det de mindre lättare modellerna som man främst använder i mindre insjöar. De är inte så stora utan mindre och lite snärtigare. Genom att de inte väger likamycket så är det även lättare att känna de mindre fiskarnas napp.


Olika sorters kastspö

Det finns flera olika modeller av kastspö som man använder dels i olika sjöar och dels för att få upp en viss vikt på fisken. Det finns även olika utförande så som vanliga kastspö som i regel är tvådelade. Samt teleskop kastspö som man kan fälla ihop genom att trycka ihop fiskespöt. Teleskop är i regel väldigt praktiska att bära med sig då de inte tar någon plats, men däremot så kan de ofta vara av sämre kvalitet. Men detta beror ju helt på vilket märke man köper.


Hur man fiskar med ett kastspö.

Det är enkelt att fiska med ett kastspö, man tar tag i fiskelinan med pekfingret och släpper sedan rullens spärr. Sedan tar man i och gör ett kast där man mitt i kastet släpper linan så att draget och linan flyger iväg. Sedan när draget landet i vattnet, kan man sakta men säkert enkelt rulla in draget och förhoppningsvis får man ett hugg av gammelgäddan på vägen.  Detta är endast ett exempel på hur det kan gå till, men för att lära sig mer av hur man kastar med ett kastspö, så rekommenderar vi att ni tittar på olika videos, där det är lättare att se hur man gör.

 

Du kan även meta med ett kastspö

En annan fördel som ett kastspö har är att man enkelt kan göra om kastspöt till ett vanligt hederligt metspö. Det ända man behöver är ett flöt, en krok, gärna en tyngd och ett kastspö så klart. Sedan är det bara att fixa iordning för metet så har man ett metspö med en väldigt stor fiskeyta, då det även går att kasta iväg kroken och flötet.


Kastspö för barn

Kastspö för barn så rekommenderar vi vanligtvist att man börjar med ett billigare teleskopspö. Detta för att de kostar i regel inte jätte mycket samt att det är väldigt enkelt att bära med sig, samt att börja fiska med när man är framme. Det behövs med andra ord inte så mycket förberedelse med ett teleskopspö.


Lina

Det finns många olika linor att välja mellan när man ska köpa lina till kastspöt. Det första ni får ta reda på är vilken lina som passar bäst för den rulle ni har tänk använda. Men i regel går det bra med 0.1mm upp till 0.4mm linor på de flesta kastspö och linor.


Rulle

Vilken rulle man ska välja till sitt kastspö kan vara svårt att veta, är kastspöt ett spinnspö eller eller ett haspelspö, så finns det olika rullar för detta. Men vanligast är att man börjar med ett haspelspö. Det är därför vi har valt ut kastspö som det även ingår en rulle i på denna sida.

 

Fiska makrill med kastspö

Det går väldigt bra att fiska makrill med kastspö både från båt eller ifrån land. Makrillen är ju en av de godaste matfiskarna vi har i vårt avlånga land. Vanligaste sättet är dock att man använder sig av en båt med ekolod, så att man på ett smidigt sätt hittar makrillstimmet. Sedan kastar man enkelt där stimmet befinner sig. Men under sommaren går det även väldigt bra att kasta även från land då makrillen rör sig närmre land under denna tid. Att använda ett kastspö när man fiskar makrill är extra roligt och utmanande då det verkligen är en fisk som både är stark och kämpar väldigt bra för sin storlek. Makrill med kastspö fiskar man på västkusten.


Fiska öring med kastspö

Det är även väldigt roligt att fiska öring med ett kastspö. En öring eller lax är betydligt större och starkare än makrillen. Tänk dock på att öringen är en skygg fisk så det gäller att inte visa sig för mycket för den. Så kasta långt ut och försök att fånga den på vägen.


Fiska gädda med kastspö

Att fiska gädda med ett kastspö är nog det vanligaste sättet vi fiskar på i Sverige. Gädda finns i stort sett i alla sjöar och är oftast väldigt roligt att fiska. De står gärna i vassen och lurar och kan bli väldigt stora. Att gäddorna blir stora gör det ännu roligare när man fiskar med kastspö, då kan man få användning av den slirbroms som finns på rullen.


Fiska Abborre med kastspö

En annan favorit att fiska med kastspö är ju självklart Abborren. Den finns i de flesta sjöarna och biter på många olika drag. JIG är ett drag som fungerar utmärkt för just Abborre fiske med kastspö. Att fiska med kastspö och sedan få upp en abborre som man sedan grillar vid lägerplatsen är ju underbart gott och en trevlig avslutning på fiskekvällen.


Hur vi valde fram de produkter vi har på denna sida

Vi har valt ut flera produkter på denna sida genom att leta bland olika nätbutiker och välja ut de produkter som vi tycker verkar vara allra bäst. Genom vår kunskap inom ämnet så tycker vi att vi har ganska så bra koll på de flesta produkterna. Vissa av produkterna på denna sida har vi provat själva eller haft en test pilot på. De produkter som vi inte själva har provat men som ändå har kommit med på sidan, beror på att vi tycker att det verkar vara en riktigt bra produkt. Detta har vi kommit fram till genom att jämföra olika produktbeskrivningar och tittat på priserna. På så sätt så har vi fått fram vår test vinnare ur respektive produkt. Frågor och svar


Vilket kastspö är bäst?

Det bästa kastspöt är Savage Gear XLNT2 Bushwhacker tycker vi. Det är väldigt allround och passar de allra flesta som ska ut och fiska.


Vad kostar ett kastspö?

Ett kastspö kostar allt från 200 kronor upp till flera tusen. Vill ni läsa mer om de bästa kastspöna så ska ni läsa våra recensioner.


Vart kan man fiska med ett kastspö?

Man kan fiska i stort sett överallt med ett kastspö. Det går precis lika bra att kasta från land som det gör att kasta från en båt. Det går även bra att trolla med en båt och använda ett kastspö.Fler bra produkter