Jaktkeps


Jaktkeps orange och för vinter

Oavsett om det är en orange jaktkeps eller en fodrad för vintern så kan ni hitta dessa kepsar på denna sida. Vi har testat och skrivit recensioner om de bästa jaktkepsarna som både håller värmen på vintern och som svalkar under sommaren. Det finns väldigt många olika modeller på jaktkepsar, det finns de som är fodrade och som även har öronlappar som är väldigt sköna att ha under vinterhalvåret. Det finns även de som man kan vända ut och in på och få fram en orange signalfärg på, dessa är väldigt bra då de lyser upp bra i mörkret. Det finns lite svalare jaktkepsar som man kan ha under våren och sommaren. Vill man en jaktkeps med brodyr eller med ett eget tryck så går det ofta att köpa även en sådan. Några favoriter verkar vara jaktkepsar med cammo.

Sidan innehåller annonslänkar från Pnjakt och outdoorexperten


Jaktkeps


1. Chevalier Arizona Blaze Cap 

En jaktkeps från den kända kvalitetstillverkaren Chevalier. Denna modell är tillverkade med ett väldigt snyggt och färgstarkt kamouflage mönster. Färgerna lyser upp väldigt bra vilket är en stor fördel under jakten. Att man syns bra för sitt jaktlag är väldigt viktigt, men även för andra jägare som kan vara ute samtidigt.  Denna jaktkeps gör att ni både är kamouflerade för djuren men samtidigt lyser upp för oss människor. Den är tryckt i 3D kamouflage och är för övrigt tillverkad i ett paraddin behandlad boumull/polyester. Detta är en one fit all keps, vilket menar att den finns i en storlek som passar alla.Chevalier Arizona Blaze Cap 
5 star


2. Swedteam Realtree X-Tra Ap Blaze Orange jaktkeps 

En snygg orange jaktkeps som är två färgad med vissa blaze detaljer som gör kepsen extra snygg. Den är praktisk och har en väldigt god passform. Då den har dels en kamouflagefärg och en orange signalfärg så smälter den lätt in i naturen för djuren, men syns bra för andra jägare. Den är tillverkade i 100 % polyester. En keps för under 200 kronor som dessutom är riktigt snygg om ni frågar oss. 

En snygg orange jaktkepsSwedteam Realtree X-Tra Ap Blaze Orange jaktkeps 
5 star


3.Swedteam Sagmyra jaktkeps öronlappar 

En jaktkeps med öronlappar som skyddar mot kyla och vind. När man jagar styr man dessvärre inte över vädret, så då kan det vara smart att vara extra förberedd mot dåligt väder som vind och regn. Med Swedteam Sagmyras jaktkeps med öronlappar så är ni detta. De utfällbara öronen är tillverkade i ett skönt mjukt fleec. Själva jaktkepsen i sig är fodrad så den klarar kyla. Kullen är vändbar till en orange signalfärg som gör att den passar perfekt för jakt när man vill synas extra mycket av andra jägare. Den är även utrustad med ett dragsnöre baktill så man justera passformen som man själv vill ha den.


Billig jaktkeps med öronlappar


Swedteam Sagmyra jaktkeps öronlappar 
5 star


4.Swedteam blaze jaktkeps

En snyggare jaktkeps eller en så kallad gubbkeps som är utformad i Realtree Blaze färg. Den har en kardborretamp på baksidan så man enkelt och snabbt kan justera passformen. Den sitter väldigt skönt på huvudet och man kan röra på sig utan den ska glida av. Denna version har en storlek, men med karborretampen kan man enkelt ställa in rätt passform. Den snygga blaze färgen gör att man även syns väldigt bra i skogen, då orange färg lyser upp på allra bästa sätt. En prisvärd gubbkeps som lämpar sig främst för jakt och fritidsaktiviter i skogen och naturen. Då passformen är så pass god så är även många fiskare nöjda med denna version från Swedteam. 


Swedteam blaze jaktkeps
5 star


5. Härkila pro hunter x keps 

Den bästa jaktkepsen enligt oss är denna Pro hunter X keps från Härkila. Med en vändbar kulle kan ni snabbt och enkelt byta färg till en orange signalfärg. Jaktkepsen är väldigt slitstark vilket är viktigt när man går och kryper bland både grenar och snår i skogen under jakten. Den har en perfekt passform och ett par väldigt sköna fleeceklädda öronlappar som inte bara skyddar mot regn, men även blåst och kyla. Härkila tillverkar endast kvalitetsprodukter av högst klass. Pro Hunter Serien finns i fler artiklar som ni kan läsa om på våra sidor. Att ha en ordentlig jaktkeps kan vara väldigt skönt under de kyligare perioderna i Sverige. Men även när det börjar bli lite varmare eller när solen kommer fram kan det vara skönt med en keps som skyddar även mot solen. 


Bästa jaktkepsen med öronlappar


 

Härkila pro hunter x keps
4 star


6. Härkila Vector Jaktkeps 

En annan jaktkeps från Härkila är denna Vector. Det är en väldigt mångsidig jaktkeps som både är skön att bära, men som även skyddar mot vatten. Den har ett Gore-tex membran som skyddar mot vatten genom att göra kepsen helt vattentät och vatten avvisande. Detta är ju självklart en stor fördel när man är ute i naturen när det börjar regna. När man är på just jakt så brukar man ju alltid råka ut för en och en annan regnskur. Med en bra vattentät jaktkeps så blir det inte lika jobbigt längre. Denna är även tillverkad så att ytterdelen är vändbar och den har ett Gore-tex foder som skyddar dig mot regnet. 


Soaka
4 star


Bra att veta om jaktkepsar

Att köpa en jaktkeps är inget svårt, men det finns vissa saker som man kan fundera lite och tänka på om man behöver vissa egenskaper eller inte. Ska man använda kepsen under soliga dagar bara för att skydda sig mot solen. Eller är det så att man vill ha en keps som står emot vatten väldigt bra. Ja detta är några av de frågor som man bör ställa sig innan man köper första bästa jaktkepsen.  

Ska ni använda jaktkepsen under vintern så finns det väldigt bra fordrade jaktkepsar som inte bara håller värmen väldigt bra men som även kan andras och på detta sätt släppa ut fukten. Blir det fukt i kepsen så blir man snabbt blöt och blir man blöt när det är kallt ute så blir man snart väldigt frusen och det är en situation som man inte vill hamna i under jakten.  Det finns de vinterkepsar till jakten som har öronlappar. En jaktkeps med öronlappar kan vara att rekommendera om det är kallt ute. Dessa finns i olika modeller, men en populär modell är när man kan välja om man vill ha öronen ute eller uppe. Denna modell kan man då knäppa fast öronen så de inte är ute hela tiden.


Det finns även jaktkepsar som har en lampa, dessa är väldigt smidiga om man ska vara ute när det är mörkt och man inte har med sig en pannlampa. Att kunna se ordentligt under en jakt är väldigt viktigt, dels för din säkerhet men även för andras. Ni kan läsa om den bästa pannlampan här. 

Det finns även jaktkepsar som syns bättre än andra på grund av färgen en jaktkeps som är Orange eller en jaktkeps som är rosa syns väldigt bra även när det börjar bli mörkt. Så därför har oranga och rosa jaktkepsar blivit så populära på senare år.


Många vill även har en jaktkeps med tryck på, eller en jaktkeps med brodyr. Då kan man i regel även själv välja vad det ska stå eller hur jaktkepsen ska se ut. Det är ju ganska trevligt att vara ensam om att ha en egen jaktkeps.

 

Jaktkepsar som klarar av vatten är ju nästan ett måste för de som jagar. Därför har även jaktkeps med Gore-tex blivit väldigt populär. Gore-tex är ett embram som är vattentät och vattenavvisande, men samtidigt även väldigt bra på att leda bort fukt. 

Så den bästa jaktkepsen är den då en Gore_tex som är orange eller rosa med öronlappar? Ja det vore nästan den perfekta jaktkepsen. Men den bästa är ju faktiskt i slutändan den som passar just dig bäst. De vi har valt att ta upp på denna sida håller alla hög kvalitet och har sina egna väldigt bra egenskaper.  


Hur vi valde fram de produkter vi har på denna sida

Vi har valt ut flera produkter på denna sida genom att leta bland olika nätbutiker och välja ut de produkter som vi tycker verkar vara allra bäst. Genom vår kunskap inom ämnet så tycker vi att vi har ganska så bra koll på de flesta produkterna. Vissa av produkterna på denna sida har vi provat själva eller haft en test pilot på. De produkter som vi inte själva har provat men som ändå har kommit med på sidan, beror på att vi tycker att det verkar vara en riktigt bra produkt. Detta har vi kommit fram till genom att jämföra olika produktbeskrivningar och tittat på priserna. På så sätt så har vi fått fram vår test vinnare ur respektive produkt. 


Frågor och svarBehöver man ha en jaktkeps?

Självklart behöver man inte ha en jaktkeps, men det finns väldigt många fördelar med att ha en bra jaktkeps under jakten. 


Finns det jaktkeps med lampa?

Det finns modeller av jaktkepsar som även har en lampa. Eller jaktkepsar som man enkelt kan använda med en pannlampa. Letar ni efter bästa pannlampan ska ni läsa detta test