Trollingspö


Trollingspö

Det finns gott om väldigt bra trollingspö för gädda eller till gös. Oavsett vad ni ska fiska för fisk så har vi på denna sida samlat de bästa trollingspön som finns på marknaden idag. Vi har skrivit recensioner om bland annat Patriot, Shimano och Daiwa trollingspö. När man köper ett trollingspö så kommer de i regel utan rulle. Så det kan vara bra att även hitta en passande rulle till sitt trollingspö.

Ofta så finns det gott om trollingspö på rea. Att det är rea beror ofta på att de byter ut sitt produktsortiment och då kan det vara läge att passa på att köpa sig ett spö till fiskebåten.

Denna sida innehåller annonslänkar från bland annat HappyAngler.Bästa trollingspöt

1.Okuma Whipper trollingspö

Ett prisvärt trollingspö av högsta kvalitet som man kan välja mellan 450 centimeter eller 600 centimeter för den längsta. Trots sin längd så är det ändå enkelt att flytta det från bilden till båten på grund av att det finns i 3 eller 4 delar. Själva bakhandtaget är även anpassat så att det ska passa de flesta spörör som finns att tillgå.Detta trollingspö är tillverkat för att klara av tuffa tag. Betesrekommendationen är mellan 100 och 200 gram, så man kan ha ganska så rejäla beten på. Okuma är ett välkänt kvalitetsmärke vad gäller fiskeutrustning och denna modell av trollingspö är ett av de bästa på marknaden idag. Ett trollingspö för dig som vill få ut det mesta av fisket samtidigt som ni vill ha ett stabilt och hållbart trollingspö.


Egenskaper

 • Cirka pris 1000 kr
 • Längd 450 eller 600 cm
 • Antal delar 3 - 4st


2.Daiwa Seahunter Z Outrigger trollingspö

När man tänker på precisionstrolling så är det ofta Daiwa man först tänker på. Daiwa tillverkar inte bara prisvärda trollingspön utan även fiskespön med hög kvalitet. Det märks även på de kundomdömen de har fått på sina trollingspön. Just denna modell kan man välja mellan 480 cm och 570 centimeter för den som vill ha en längre modell av ett trollingspö. Basen är även tillräckligt smal för att klara av en vanlig spöställning, och rullfästet är satt mitt i handtagsdelen av spöt. Då trollingspöt är både lättare än många av sina konkurrenter, men samtidigt tillräckligt styvt för att klara av allt trollingspöt kan tänkas behöva.

 


Egenskaper

 • Cirka pris 1000 kr
 • Längd 480 / 570 cm
 • Antal delar 3 - 4st

3.Okuma Salar trollingspö "laxrodd"

Letar Ni efter ett riktigt bra trollingspö för exempelvis laxrodd, ja då har ni en favorit här. Okuma Salar trollingspöt är utvecklat för just laxrodd. Detta spö är byggt för att klara av lite tuffare förhållande, vilket krävs vid just laxfiske. Trots att själva klinga är väldigt känslig så är den trots detta kraftig nog att trötta ut även de starkaste laxarna. Handtaget är tillverkat med EVAFoamin och det finns ingen traditionell kryssbult. Att spöt inte har en kryssbult gör att det är betydligt enklarare att ta loss ur spöställningen man har på fiskebåten. Spöringarna är av rostfritt stål.


Trollingspö för lax


Egenskaper

 • Cirka pris 750 kr
 • Längd 259cm
 • Antal delar 2st


4.Savage Gear Trolling 2 Inline trollingspö

Ett trollingspö i mellan prisklassen är detta Savage Gear Trolling 2 inline. Det är ett spö med en rejäl ryggrad som trots detta är både mjuk och flexibel. ´Trollingspöt har stora inre diametrar som gör att inga tafsknutar kommer att fastna. Rullfäste är ett Tournament och handtaget är tillverkat med ett hårdare EVA-Foam.  Du kan välja antingen en spölängd på 220 centimeter eller ett längre på 245 centimeter. Oavsett vilken längd ni väljer så får ni ett prisvärt trollingspö som kommer göra fiskeresan mycket roligare.


Egenskaper

 • Cirka pris 900 kr
 • Längd 220 - 246 cm
 • Antal delar 2st


5.Shakespeare Ugly Stik Gold Tiger Tuff trollingspö

Ett av de populäraste trollingspöna på marknaden är detta Shakespeare Ugly stick Gold Tiger. Den tidigare modellen Ugly Stik Gold Tiger har vunnit flera tester av trollingspö. Så det är alltså inte så förvånande att det även får plats på vår sida om de bästa trollingspö. En av anledningar är självklart den goda hållbarheten och kvaliteten som spöna är tillverkade av. Men även det relativt låga priset. Att det är ett ganska billigt spö gör att de allra flesta har råd att köpa till hela båten på en gång. Ofta köper man 4 -6 stycken trollingspö. Denna modell finns i 4 längder från 180 centimeter upp till 300 centimeter. De är tvådelade och enkla att frakta.


Hållbart trollingspö


Egenskaper

 • Cirka pris 300 kr
 • Längd 180 - 310 cm
 • Antal delar 2st


6.Patriot Corestick Mustard trollingspö

Patriot kommer med snygga trollingspö som bland annat har rullfästen och kryssbutt i aluminium. Spöna är tvådelade och fungerar väldigt bra för paravan, sidoparavan eller helt enkelt vanlig trolling. Oavsett vilken metod ni ska använda er av när ni ska fiske mad trolling så kommer Patriot Corestick Mustard gör fisket extra lyckat. Klinga är tillverkad i ett både starkt och känsligt E-glass som är hållbart.  Man kan välja mellan 180 centimeter upp till 300 centimeter. Detta trollingspö har fått väldigt goda kundomdömen och ett trollingspö som är en favorit bland många fiskare.


Egenskaper

 • Cirka pris 350 kr
 • Längde 180 - 300 cm
 • Antal delar 2st


7.Patriot Gold Stick "billigt trollingspö"

Ett prisvärt alternativ av trollingspö är detta Patriot Gold Stick som håller ett lågt pris. Men trots priset är spöt både hållbart och användarvänligt. Det är tillverkat i två delar och är ett kortare trollingspö på 213 centimeter. Spöt är tillverkat av en hållbar kolfiberklinga samt har ett handtag av EVA foam. Att fiska med trolling är inte bara väldigt effektivt utan även väldigt roligt. Har man ordentligt med bra utrustning så som plotter och en elmotor med autopilot så kan man fiska väldigt bekvämt och effektivt.


Billigt trollingspöEgenskaper

 • Cirka pris 200 kr
 • Längd 213 cm
 • Antal delar 2st


8.Patriot Copper Stick trollingspö

Det billigaste alternativet av trollingspö är denna Patriot Copper Stick. Från 160 kronor kan man köpa detta trollingspö. Det kommer med ett fler talet olika längder man kan välja på. Den kortaste på 180 centimeter och den längsta på 205 cm. Men oavsett vilken längd ni väljer så är trollingspöt 2 tvådelat så att man enkelt kan bära spöt, samt att det är tillverkat av en stark glasfiberklinga. För dig som vill ha ett billigt trollingspö men som inte tummar på kvaliteten.Egenskaper

 • Cirka pris 180 kr
 • Längd 180 - 305cm
 • Antal delar 2st


En bra köpguide för trollingspö


När man ska börja med trollingfiske så är det en hel del saker som man behöver veta och som kan vara bra att ha. Först och främst så behöver man ha ett trollingspö. Vilket av alla trollingspö som man ska välja kan vara svårt att veta. Det beror på främst vilken sorts fisk du är ute efter samt var ni ska fiska efter båten. Ska man fiska på havet så krävs det riktigt rejäla trollingspö, men vanligast är att man använder trollingfiske på de insjöar vi har i Sverige.


Hur vi valde fram de produkter vi har på denna sida

Vi har valt ut flera produkter på denna sida genom att leta bland olika nätbutiker och välja ut de produkter som vi tycker verkar vara allra bäst. Genom vår kunskap inom ämnet så tycker vi att vi har ganska så bra koll på de flesta produkterna. Vissa av produkterna på denna sida har vi provat själva eller haft en test pilot på. De produkter som vi inte själva har provat men som ändå har kommit med på sidan, beror på att vi tycker att det verkar vara en riktigt bra produkt. Detta har vi kommit fram till genom att jämföra olika produktbeskrivningar och tittat på priserna. På så sätt så har vi fått fram vår test vinnare ur respektive produkt. 


Trollingfiske Gädda och Gös

Man kan använda trollingfiske till de flesta fiskarterna, men det är vanligt att man kör trollingfiske efter bland annat gädda eller Gös.

Så när man ska köpa ett trollingspö så tycker vi att ni först ska tänka på var ni tänkt er att fiska med trolling. Sedan bör ni fundera ut vilken sorts fisk som ni främst ska fiska efter.


Ett trollingspö är i regel i flera delar, med det menar vi att man kan enkelt frakta spöt från bilen till båten då det inte är i ett enda stycke. Vanligast är att ett trollingspö är i två delar precis som de flesta vanliga kastspöna. Men det finns även trollingspö med 3 och 4 delar.

Längden på ett trollingspö kan skilja sig markant. Det finns de kortare varianterna på endast 180 centimeter till de längre som är upp mot 600 centimeter. De väldigt långa är i regel i flera delar så att det enkelt ska gå att frakta det.


Tillverkare

Det finns flera kända trollingmärke att välja mellan några av dessa är bland annat

 • Patriot
 • Shimano
 • Daiwa
 • Biltema
 • Fladen
 • Inline
 • Steenson

Vi har dock valt att skriva recensioner om de bästa trollingspöna som håller den högsta kvaliteten. Det är nämligen viktigt att om man ska använda sig av trollingfiske att man köper kvalitets produkter då trolling kan vara påfrestande för fiskeverktygen man använder sig av.


Trollingfiske

När man fiskar med hjälp av trolling så sätter man i regel upp flera trollingspön på båten och kör sedan med hjälp av ett bra ekolod och ofta även en elmotor.

Genom att använda sig av en autopilot så kan man inrikta sig på just fisket istället för att själv manövrera fiskebåten. Garmin ekolod är väldigt bra och uppskattade av många yrkesfiskare, ni kan läsa om dessa på vår sida.

När man använder sig av ett ekolod under tiden som man kör trollingfiske så kan man helt enkelt se var fisken befinner sig och kan enkelt ändra sin inställningar efter detta.


Det går faktiskt även att använda sig av fisketrolling även med en roddbåt, dock så är det fördelaktigt att ha med sig en bärbar elmotor till den då. Men vill man ha sig ett rejält träningspass så kan man ro för hand.
Frågor och svar


Vad kostar ett trollingspö?

Ett vanligt trollingspö kostar mellan 200 kronor och upp till 1200 kronor. Vanligast är att man köper ett trollingspö runt 500 kronor


Vad är trollingspö?

Ett trollingspö är ett fiskespö som man främst använder till att dra fiskedrag med efter en båt. Ofta använder man sig av flera trollingspö som sitter fast på båten. 


Fler bra produkter