Jaktryggsäck


Jaktryggsäck

Hos oss kan ni läsa om massor av olika jaktryggsäckar med vapenfodral eller med ryggstöd. Vi har testat ett gäng jaktryggsäckar som man verkligen vill ha med sig för att underlätta jakten. Läs på vår sida och hitta den jaktryggsäcken med vapenhölster som kommer att underlätta din jakt. Vi har skrivet många recension på denna sida om de jaktryggsäckarna som vi tycker är de allra bästa. 

En jaktryggsäck är i grund och botten en ryggsäck som sitter väldigt skönt på ryggen och som samtidigt har ett vapenhölster. Vill man ha en ryggsäck med stol så kan ni läsa om stolsryggsäckar här


Denna sida innehåller annonslänkar från Pnjakt


Jaktryggsäck


1. Eberlestock H2 Gunrunner

Det är inte bara en av de populäraste utan även en av de bästa jaktryggsäckarna vi har testat. Själva säcken rymmer 30 liter vilket är ganska normalt. Det finns även ett integrerat hölster som de allra flesta gevär får plats i. Med ett hölster så slipper man bära geväret med armarna utan man helt enkelt bara stoppar ner det i jaktryggsäcken. Själva axelremspacketet är justerbar i höjled, vilket innebär att denna jaktryggsäck kan enkelt och smidigt individanpassas, beroende på vilken längd det är på bärarens rygg. Det finns även ett stabilt avbärarbälte som har ett molle-system, vilket ger säcken ännu flera expansionsmöjligheter.

Denna jaktryggsäck finns faktiskt i tre olika färger


Färger

  • Western Slope
  • Loden
  • Military Green5 star
Eberlestock H2 Gunrunner


2. Eberlestock Gunslinger II

En riktig premuim jaktryggsäck är denna Eberlestock Gunslinger II som bland annat används av inte bara jägare, men även av polis och militärer över hela världen. Det är en jaktryggsäck som rymmer hela 45 liter och som har ett stort hölster som sväljer de allra flesta vapen man kan ha med sig på jaktrundan. Då hölstret även är väldigt brett så kan man faktiskt även välja att bära vapnet med stocken neråt vilket vi uppskattar väldigt mycket. Denna version av Gunslinger har som ramsystemet Intex II som standard. Intex II är ett ramsystem som är byggt väldigt ergonomiskt men samtidigt håller det nere vikten på hela väskan. Vikten är endast 3,7 kilo.

En väldigt skön jaktryggsäck att bära, som inte känns tung eller obehaglig att bära längre sträckor. 


5 star
Eberlestock Gunslinger II


3. Härkila Mountain Hunter " avtagbar vapenhölster"

En väldigt praktiskt jaktryggsäck från Härlila är denna Mountain Hunter säcken. Den har många funktioner och gott om fickor och andra förvaringsplatser. Med ett stort och bra vapenfodral som dessutom är avtagbart om man ska iväg utan vapnet. Väskan är utrustad med bland annat 1 stort huvudfack och sex ytterfack som man enkelt får med sig hela packningen. Det finns en axelrem som är till för skytte och den har även ett vadderat höftbälte som gör väskan lätt att bära. Det följer med ett regnskydd och tre komperssionsremmar. Vikten på väskan är låg, endast 1,4 kilo.

Väskan har även justerbar avbärarrem. Vi tycker att Härkila har tänkt på allt i denna jäktryggsäck och vi har inget att annat att säga än att vi gillar denna ryggsäck skarpt.5 star
Härkila Mountain Hunter


4. Swedteam Backbone jaktryggsäck

En snygg jaktryggsäck som är relativt billig måste vi säga. Den har ett snyggt kamouflagemönster som smälter in i omgivningarna runt omkring. Den har en vapenficka som rymmer cirka 9 liter och totalt rymmer hela jaktryggsäcken 46 liter. Den är utrustad med gott om förvaringsfickor som exempelvis den specialdesignade vapenförvaringen. Det finns även gott om nätfickor där man enkelt kan lägga ner småsaker. Jaktryggsäcken Swedteam Backbone är dessutom vattenskyddad.


4 star
Swedteam Backbone jaktryggsäck


5. Eberlestock JustOne j34

En riktigt packåsna är JustOne J34 som man kan förvandla så att den rymmer hela 76 liter. Detta är en jaktryggsäck som även lämpar sig väldigt bra till fiske och längre vandringsturer. Färgen är en military Green som är riktigt snygg. Jaktryggsäcken har många praktiska fack och fickor. Den är stadgad med aluminiumskenor som enkelt kan justeras för att passa bäraren som bäst. En väldigt populär jaktryggsäck som fått väldigt goda omdömen från många jägare.

En jaktryggsäck man bara måste prova.

4 star
Eberlestock JustOne j34


6. Eberlestock H2 Gunrunner Loden

För dig som vill ha Gunnrunner utan kamouflage färg så är denna jaktryggsäck väldigt snygg. Men det bästa med den är alla praktiska förvaringsmöjligheter man har med ryggsäcken. När man är på jakt så vill man ju gärna ha båda händerna fria så man enkelt kan ta sig framåt. Med Gunrunner gör ni det dessutom väldigt tyst då den både är smal och tillverkat av ett tyst material. Volymen är på 30 liter och gevärshölstret som är integrerat rymmer de flesta gevären som både har kikarsikte och ljuddämpare. Den är även förberedd för en vattenblåsa samtidgt som den endast väger 1,5 kilo.4 star
Eberlestock H2 Gunrunner Loden


7. Eberlestock X1 Europe/Scandinavia

En vidareutveckling på den populära X1 säcken. Denna jaktryggsäck är helt optimerat för jakt med studsare. Vapenhölstret rymmer istort sett alla vapen som exempelvis även har ett kikarsikte på. Väskan är är förberedd för vattenblås och den har gott om packmöjligheter då den rymmer 48 liter. Det finns väldigt många funktioner med ryggsäcken som exempelvis två stora yttre fickor, MOLLE-hällor för tillbehör, 2 yttre nätfickor och en säkerhetsficka med ett vattentätt blixtlås.

Jaktryggsäcken har en kompressionsrem och ett väldigt ergonomiskt höftbälte. Det finns fler bra funktioner som att ryggsäcken kan delas upp i två våningar och att man kan fälla in det integrerade gevärshölstret. 

En jaktryggsäck man bör titta närmare på


4 star
Eberlestock X1 Europe/Scandinavia


8. Eberlestock X3 LoDrag

En jaktryggsäck främst till för de mer taktiska vapnen med stora kikarsikten. Formen är lite unik på denna jaktryggsäck då formen smalnar av både i toppen på väskan och i bottendelen på ryggsäcken. Detta gör att ryggsäcken kommer väldigt nära kroppen vilket självklart är en fördel om man ska bära tyngre saker en längre sträcka. Du har kompressionsremmar som sitter på bland annat sidorna för att dra lasten uppåt så att det blir som mest ergonomiskt för bäraren. Eberlestock X3 LoDrag är översållad med MOLLE-hällor så att man på ett smidigt och enkelt sätt kan fästa extra tillbehör som exempelvis ett skjutstöd. Bärselen är justerbar både uppåt och neråt så det spelar ingen roll vilken längd bäraren av jaktryggsäcken har. 

En väldigt bra jaktryggsäck från Eberlestock


4 star
Eberlestock X3 LoDrag


9. Eberlestock G4 Operator

Valet för de allra flesta prickskyttar ute i världen är just denna Eberlestock G4 Operator. Det är inte så konstigt då den just är utvecklad för just de militära prickskyttarna. Den har allt man kan tänkas behöva för en längre jakttur. Den rymmer hela 77 liter och har en lite högre vikt på 4.5 kilo. Vi rekommenderar er att titta på videon som finns här på sidan så får ni se en massa bra funktioner som jaktryggsäcken har.4 star
Eberlestock G4 Operator


Jaktryggsäck test

När du ska börja jaga så är det en massa prylar man behöver ha. En av dessa är en stabil och skön jaktryggsäck. Med en ordentlig jaktryggsäck så får man med sig alla packning som man behöver ha med sig ut på jakten. Vi har testat en massor av olika jaktryggsäckar för att hitta en som passar oss riktigt bra. Det man ska tänka på innan man börjar prova ut och testa olika ryggsäckar är vad man ska ha med sig.


Hur vi valde fram de produkter vi har på denna sida

Vi har valt ut flera produkter på denna sida genom att leta bland olika nätbutiker och välja ut de produkter som vi tycker verkar vara allra bäst. Genom vår kunskap inom ämnet så tycker vi att vi har ganska så bra koll på de flesta produkterna. Vissa av produkterna på denna sida har vi provat själva eller haft en test pilot på. De produkter som vi inte själva har provat men som ändå har kommit med på sidan, beror på att vi tycker att det verkar vara en riktigt bra produkt. Detta har vi kommit fram till genom att jämföra olika produktbeskrivningar och tittat på priserna. På så sätt så har vi fått fram vår test vinnare ur respektive produkt. 


Material

Vilket material jaktryggsäcken är tillverkat av är ganska viktigt att ha koll på. Det är viktigt att den är tillverkad så att den både är väldigt slitstarkt så den klarar av tuffa grenar i skogen och att den är vädertålig. Att den är vädertålig är extra viktig för oss som bor i Sverige då det gärna både blåser, regnar och är kallt här. Väskan får ju absolut inte bli blött på insidan. Många ryggsäckar har som tur är även ett extra regntäcke som man enkelt kan dra över ryggsäcken.


Vikt

Det man vill med vikten är att den ska vara så låg som möjligt. Detta då det annars blir extra vikt att bära med sig. Givetvist skiljer sig detta mellan de olika jaktryggsäckarnas modeller men normalt är en vikt på 2-4 kilo.


Volym

En jaktryggsäck ska oftast bära med sig ganska så mycket packning. Så man vill att jaktryggsäcken ska ha en ganska så hög volym, gärna runt 30 -40 liter åtminstonde. Det finns de som klarar av väldigt mycket mer och de som klarar av mindre. 


Vapenfodral

Vapenfodralet ska självklart klara av att bära dina vapen, så det kan vara bra att kolla så jaktryggsäcken verkligen klarar av just dina vapen. Många jaktryggsäckar klarar även av att få plats med de gevär som både har en ljuddämpare och ett kikarsikte på.Då behöver du ha en jaktryggsäck

Ska ni ut på jakt och behöver ha med er både packning och gevär. Då är det rekommenderat att ha med sig en jaktryggsäck. Med jaktryggäscken får ni inte bara med er all packning utan ni slipper bära geväret med händerna, vilket gör att ni får både händerna fria under vandringen.Vilket behov har ni av en jaktryggsäck

Ska ni sitta still länge så kan det vara skönt med en jaktryggsäck som har en stol med sig. Ni kan läsa mer om jaktryggsäckar med stol på denna sida

Det finns även jaktryggsäckar med vapenhölster. De kan ni läsa om i våra recensioner på denna sida. En jaktryggsäck med ett vapenhölster ska dels kunna bära med sig de vapen och ammunition som ni ska ha med er ut på jakten. Men den ska även vara väldigt lätt att bära för den som ska ha ryggsäcken på sig. Detta då man i regel går längre sträckor så blir det snabbt jobbigt och tungt med en ryggsäck som inte sitter bra.

Det finns jaktryggsäckar med ryggstöd för de som vill ha ett extra stöd. Dessa kan vara bra speciellt om man har lite problem med ryggen.

Många jaktryggsäckar är dock utan stol och det är ju främst att man köper en jaktryggsäck för att man behöver ha ett vapenfodral. Stolar hittar man ju enkelt på en stock eller en sten ute i skogen.


Det finns flera tillverkare av jaktryggsäckar

  • Härkila
  • Fjällräven
  • Eberlestock
  • SwedteamSammanfattning

Välj ut en jaktryggsäck som har allt det ni behöver ha. Ett vapenfodral som passar dina vapen och som samtidigt sitter bra på ryggen. Det ska även finnas lättåtkomliga fickor för de saker man kan tänkas behöva ta fram under själva vandringen. Att jaktryggsäcken är både slitstark och vattentålig är några saker vi räknar med att ryggsäckarna är. 

Det ska givetvist vara väldigt behagligt att bära en ryggsäck så det ska finnas gott om bra justerings möjligheter. Ett bra midjespännare är väldigt viktigt då den hjälper mycket under vandringen. Sköna dämpande kuddar som inte skaver kan vara skönt att ha.

Prismässigt så ligger de allra flesta jaktryggsäckar på mellan 2000 kronor och 4000 kronor. Vilket vi tycker är prisvärt med tanke på vad man får.
Frågor och svar


Ska man köpa en jaktryggsäck med stol?

Detta beror på om ni vill kunna sitta på en stol eller om ni hellre vill ha en jaktryggsäck med ett hölster. Det finns de jaktryggsäckar där man kan få med sig båda sakerna vilket kan vara extra bra.


Vad kostar en jaktryggsäck?

En jaktryggsäck kostar mellan 2000 kronor och 4000 kronor för de bästa jaktryggsäckarna.


Vad är skillnaden på en ryggsäck och en jaktryggsäck?

En jaktryggsäck är tillverkad för just jakt, det finns bland annat bra möjligheter att packa ammunition och ett hölster för jaktgevären.