Bästa stolsryggsäcken


Stolryggsäck

Oavsett om ni ska behöver en stolryggsäck för jakt eller fiske så har vi en passande ryggsäck för er på denna sida. En stolryggsäck är väldigt praktisk, då man dels får med sin packning och man även har med sig en stol. Det är ju alltid skönt att kunna ta en fika paus under vandringen, eller ha stolen när man ska skjuta. Vi har gått testat massor av olika stolryggsäckar som vi tycker är de allra bästa och passar de allra flesta.

Sidan innehåller annonslänkar från Pnjakt och Outnorth.

Bästa stolryggsäcken


1. Stolryggsäck Fauna Älgen EVO

Stolryggsäcken bäst i test blev Fauna Älgen EVO. Anledning till detta är många. Dels så är den förvånansvärt enkel att bära, vikten är endast 2 kilo samtidigt som ryggsäcken har ett stort utrymme för packning. Med de ergonomiska axelremmarna så märks stolryggsäcken knappt av på ryggen under vandringen. Med en bra sitthöjd på 47 cm så sitter ni även väldigt bra ute i skogen. Fauna Älgen är en väldigt bra stolryggsäck för både jakten och för campingen. Med två väldigt stora sidofickor och 2 lockfickor, samt en värdesaks fick på framsidan så får ni plats med allt man kan tänka sig behöva under utflykten.

Fauna tillverkar bara riktigt bra produkter med en hög kvalitet.


Fakta

 • Vikt 2000g
 • Volym 35L
 • Sitthöjd 47cm
 • Vattentät botten


5 star
Ryggsäck Fauna Älgen EVO


2. Fauna F 40 PRO Björnen EVO

Även Fauna F 40 Pro Björnen hamnar högt upp på listan över de bästa stolryggsäckarna. Med det berömda tysta Fauna tyget tar ni er fram utan att prassla med väskan. Denna uppgraderade stolryggsäcken har ett helt nytt ergonomiskt bärsystem och ett smidigt avtagbart höftbälte. Björnen har gott om flera fickor som även är enkla att öppna med handskar eller vantar på. Med ett invändgit snölås så förstår ni att denna väska även fungerar bra under vinterhalvåret i Sverige. Med en väldigt bekväm sitthöjd på 51 centimeter och med en isolerad sittdyna så sitter ni väldigt bekvämt på på de campingen eller jakten. 

Självklart är stolryggsäcken även anpassad för resten av Faunas tillbehör.


Fakta

 • Vikt 2900g
 • Volym 40L
 • Sitthöjd 51cm
 • Hällor för fiskespön
 • Ergonomiskt utformad


5 star
Fauna F 40 PRO Björnen EVO


3. Fauna Vråken EVO

Ännu en väldigt bra stolryggsäck från Fauna som vi vill ta upp. Denna lite mindre och framförallt lättare stolryggsäck har blivit en favorit bland många jägare och camping människor. Trots att den är lite mindre än de andra stolryggsäckarna från Fauna så får det fortfarande plats med väldigt mycket packning. Med en volym på 30 liter så är det inga problem att bära med sig gott om packning. Den har ett väldigt slimmad och ergonomisk bärsystem som gör det enkelt och skönt att bära den. Med en smalare men samtidigt kraftigare ram så sitter ni stabilt och väldigt skönt på en sitthöjd runt 50 centimer. Väskan har gott om fockor och hällor.


Fakta

 • Vikt 1800g
 • Volym 30L
 • Sitthöjd 50cm


5 star
Fauna Vråken EVO


4. Stolryggsäck Walkabout 38L

En väldigt praktisk Stolryggsäck är denna Walkabout. Det är en stabil stolryggsäck som man får med välidgt mycket packning i. Vikten på stolryggsäcken är ganska låg med tanke på den volym den rymmer. Detta gör att den även är väldigt skön att bära och det känns sälla tungt eller besvärligt. Säcken rymmer hela 38 liter och har ett regnskydd. Sitthöjden är 47 cm vilket passar de allra flesta jägarna.


Fakta

 • Vikt 2800g
 • Volym 38LStolryggsäck Walkabout 38L
5 star


5. Pinewood Stolryggsäck Wildmark

En lite annorlunda men ändå väldigt bra stolryggsäck är denna från Pinewood. Med en sitthöjd på 52 centimeter så passar denna även bra för de längre personerna. Det är en väldigt rymmlig ryggsäck som man får plats med 35 liter i. Den är även utrustad med väldigt praktiska fickor och har dubbla sidfickor. Den har även ett mindre innovativt fikabord, vilket är väldigt nytänkande och trevligt att ha under jakten. Stolryggsäcken är tillverkad i ett slitstarkt och vind/vattenavissande tyg. Det ingår även ett smidigt rengskydd som man enkelt trär över väskan. Botten är extra förstärkt och har även ett extra skydd för vattenavvisning.


Fakta

 • Vikt 2540g
 • Volym 25L
 • Sitthöjd 52cm
 • Plats för termos i sidofickor
 • Max sittvikt 150 kg
 • Regnskydd


Pinewood Stolryggsäck Wildmark
5 star


6. Stolryggsäck camouflage

En väldigt uppskattad och trevlig stolryggsäck i camouflage utseende. Ryggsäcken rymmer 32 liter och den låga vikten på cirka 1,8 kilo gör att det aldrig känns jobbigt att bära den. Sitsen är mjukt stoppad vilket kan vara skönt efter ett par timmars vandring i skogen. Det finns gott om fickor och fack, så att man får med all den packning som man behöver.

En stolryggsäck i camouflageFakta

 • Vikt 1810g
 • Volym 32L
 • Inbyggd pall


5 star
Stolryggsäck camouflage


Bra att veta om stolryggsäckar

När man ska köpa en stolryggsäck så är det en del saker som vi tycker man ska gå igenom först, eller åtminstonde tänka lite extra mycket på. Anledningen till detta är att man lätt köper en ryggsäck som kanske inte alls passar det ni ska ha stolryggsäcken till.


Först ska ni funder på vad ni ska ha stolryggsäcken till, det finns flera olika situationer då det kan vara bra att ha en stolryggsäck.


Jakt

Ska ni köpa en stolryggsäck för Jakt, så är det viktigt att tänka på att man sitter bra på den, speciellt om ni har tänkt att använda ryggsäcken till att sitta på när ni ska skjuta. Då är det viktigt att själva ramen är tillräckligt stabil så ni sitter ordentligt still. Här kan ni läsa om jaktryggsäckar med vapenfodral


Fiske

Ska ni använda en stolryggsäck för fiske, så är det bra om man kan packa ner allt som man verkligen behöver. Det ska gärna även finnas höllor för fiskespön.


Vandring

Ska man ut och vandra och vill ha en stolryggsäck så är det allra viktigaste att tänka på är att den måste sitta väldigt skönt. Den ska altså gärna vara ergonomiskt utformad att passa din rygg bra. En sämre modell av en stolryggsäck som man kanske hittar på Jula eller Biltema är i regel inte så bra utformade. 


Orientering

Även vid orientering är det viktigt att stolryggsäcken verkligen sitter skönt. Detta då man springer mycket och då får verkligen inte väskan skava eller något liknande.


Stolryggsäck för barn

Det finns ett flertalet stolryggsäckar som passar barn. De är i regel lite mindre och väger inte så mycket. Detta då barnen ofta inte orkar bära så tunga väskor. För barnen kan det vara bra att ha en stolryggsäck om de ska på en utflyt som på en camping. Dessa väskor är oftast inte så dyra.


Utseende på en stolryggsäck

Det finns ett flertalet olika designer på stolryggsäckar. Men de allra flesta har samma slags upplägg. En ryggsäck som även har en integrerad stol. Vilket är välidgt praktiskt om man ska vara iväg en längre stund i skogen eller på sjön. 

Det finns de stolryggsäckar som även har ett ryggstöd som kan vara skönt att ha om man ska sitta en längre stund eller om man kanske har ett ryggproblem. 

De är oftast tillverkade av något slitstarkt tyg, men det finns även de som är tillverkar i skinn.


Pris

En stolryggsäck kostar allt från ett par hundra kronor upp till flera tusen. Detta beror självklart på vilken kvalitet ni väljer på stolryggsäcken.


Hur vi valde fram de produkter vi har på denna sida

Vi har valt ut flera produkter på denna sida genom att leta bland olika nätbutiker och välja ut de produkter som vi tycker verkar vara allra bäst. Genom vår kunskap inom ämnet så tycker vi att vi har ganska så bra koll på de flesta produkterna. Vissa av produkterna på denna sida har vi provat själva eller haft en test pilot på. De produkter som vi inte själva har provat men som ändå har kommit med på sidan, beror på att vi tycker att det verkar vara en riktigt bra produkt. Detta har vi kommit fram till genom att jämföra olika produktbeskrivningar och tittat på priserna. På så sätt så har vi fått fram vår test vinnare ur respektive produkt. 


Sammanfattning

Ska man köpa en stolryggsäck så passa på att köp en med bra kvalitet. Detta för att annars riskerar ni att bli besvikna och risken är stor att ni då måste köpa en till ryggsäck. Det finns flera märken av tillverkare som håller hög kvalitet. Fauna och Pinewood är två märken av högsta kvalitet.


Frågor och svarVilken stolryggsäck ska man köpa?

Man ska köpa en stolryggsäck som passar dina behov allra bäst. Detta beror sedan på vilka behov ni har och vad ni ska göra. Läs om stolryggsäckar på vår sida så lär ni er mer.


Hur mycket ska en stolryggsäck rymma?

Volymen bör vara någonstans mellan 25 och 40 literFler bra produkter