Värmejacka


Värmejacka

Köpa en värmejacka är något som vi rekommenderar de allra flesta. Då kommer man hålla sig torr och varm även under riktigt kalla dagar och kvällar. En värmejacka kan man använda i jakt, vildmarken, skidbacken eller varför inte på utomhus arbetsplatser. En värmejacka kostar i regel mellan 1500 och 4000 kronor. Det kostar med andra ord inte mycket mer än en vanlig vinterjacka. Vilken modell av värmejacka som man ska välja beror främst på var ni ska använda den. Är det för jakt eller fritid så är både Pumori och Härkila värmejackor ett bra alternativ. För den mer alldagliga användaren så kan både Milwaukee och Makita värmejackor vara ett bra val. Värmejackor håller värmen väldigt bra och är i regel batteridrivna. De använder en powerbank för att effektivt värma jackorna. Ni hittar massor av riktigt bra värmejackor på denna sida som passar både herr och dam. Sidan innehåller annonslänkar från pnjakt och proffsmagasinet.


Bästa värmejackan


1. Härkila heat värmejacka

En av de bästa värmejackorna för dig som gärna spenderar tid i naturen. Härkila är ett välkänt kvalitetsmärke och det märks även på denna värmejacka. Den har dubbla värmepaneler som värmer upp jackan. Även fodret är värmereflekterande, vilket håller kvar värmen i jackan på ett effektivt sätt. Det finns även gott om fickor, så som bland annat en bröstficka med dragkedja som är placerade på vänster sida. Det finns sidfickor med dragkedjor samt en passande ficka för en powerbank.

Cirka pris 3500kr


Egenskaper

 • Dubbla värmepaneler
 • Värmereflekterande foder
 • Töjbart fleece
 • God rörelsefrihet
 • Sidfickor
 • Bröstficka


Härkila heat värmejacka
5 star


2. Pumori Comfort Heat Värmejacka camo

En snygg värmejacka som passar bra för alla outdoor aktiviter. Just denna modell har ett snyggt camouflage mönster. Även Pumori är ett känt kvalitetsmärke som tillverkar bland annat värmejackor och andra friluftskläder till den Nordiska marknaden. Värmejackan har en lite högre krage samt en smidig löstagbar huva. Att huvan är löstagbar är något som vi tycker är ganska bra, då det ibland kan vara skönt att ta bort den. Det följer med en laddare och en powerbank på 5000mAh vilket gör denna värmejacka väldigt prisvärd.

Cirka pris 3000kr


Egenskaper

 • Powerbank 5000mAh
 • Laddare
 • Camouflage
 • Justerbar midja & ärmslut
 • Vattentäthet 10000
 • Polyester
Pumori Comfort Heat Värmejacka camo
5 star


3. Pumori Comfort Heat svart värmejacka

En svart värmejacka från Pumori där både laddare och en powerbank på 5000mAh medföljer. Comfort heat värmejackan är tillverkade för dig som vill slippa frysa när det är kallt ute. Du kan ställa värmen genom att välja ett av tre värmelägen. Jackan värms sedan upp både på bröstet och i mitten på ryggen. Jackan är tillverkad i polyester och har en god vattentäthet på 10000 vattenpelare. Det är en mycket trevlig värmejacka som håller ett riktigt bra pris.

Cirka pris 2800kr


Egenskaper

 • Powerbank 5000mAh
 • Laddare
 • Svart
 • Justerbar midja & ärmslut
 • Vattentäthet 10000
 • Polyester


Pumori Comfort Heat svart värmejacka
5 star


4. Milwaukee värmejacka m12 hjcamo6

Milwaukee erbejuder en trevlig värmejacka i camouflage mönster. En mycket bra värmejacka som passar väldigt bra för hårdare väder och miljö. Rörligheten är mycket god tack vara Free flex skärning. Jackan är tillverkad i polyester samt spandex material som gör värmejackan betydligt mer hållbar. Det finns hela 5 stycken värmezoner och du kan välja mellan tre olika värmelägen. Värmejackan håller i upp till 8 timmarsdrift med ett 3.0Ah batteri. Batteri medföljer dock ej utan får köpas utöver om man nu inte redan har ett passande batteri.

Cirka pris 4000kr


Egenskaper

 • Polyester
 • Spandex
 • 5 värmezoner
 • 3 värmelägen
 • Lång drifttid


Milwaukee värmejacka m12 hjcamo6
5 star


5. Milwaukee M12 hjbl4

Här har vi en effektiv värmejacka som kan ge värme i upp till 8 timmar. Värmejackan från Milwaukee är både vindtät och vattenavvisande, vilket gör att den passar bra även i blåsigt väder. Jackan är utrustad med hela 5 stycken värmezoner som man kan styra värmen på genom 3 olika värmelägen. Det finns låg, medium och hög värmenivå att välja mellan. Jackan är även utrustad med en USB port som även möjliggör laddning av annan elektrisk utrustning. Värmjackan har en driftstid på cirka 8 timmar med ett 2,0Ah batteri. Värmejacka från Milwaukee har fått mycket goda kundomdömen.

Cirka pris 3300kr


Egenskaper

 • Upp till 8 timmar
 • 5 Värmezoner
 • 3 värmlägen
 • Vindtät
 • Vattenavisande


Milwaukee M12 hjbl4
4 star


6. Makita värmejacka gul

Makita erbjuder en värmejacka som har en del bra egenskaper. Dels så sitter det på en luva som är avtagbart. Det finns gott om värmezoner, där det finns två på framsidan och tre ryggen. Värmen styrs enkelt och smidigt genom en knapp som har 3 lägen att välja mellan. LED lampan visar genom färg vilket läge som är aktivt. Jackan skyddar mot vind och även lättare regn. Reflexdetaljer gör så man verkligen syns, vilket kan vara väldigt viktigt på vissa arbetsplatser. Det finns en hållare för batteri, batteriet får man köpa till.

Cirka pris 3000kr


Egenskaper

 • Upp till 35 timmar på svag värme
 • 2 värmezoner fram
 • 3 värmezoner bak
 • 3 värmlägen
 • Vindtät
 • Vattenavisande


Makita värmejacka gul
4 star


Köpguide värmejacka

 

En värmejacka är i stort sett en jacka som har värmezoner i jackan som värms upp av ett batteri eller en powerbank. Det gör att man enkelt och bekvämt kan få upp värmen i jackan trots att det kanske är väldigt kallt och blåsigt ute. Med andra ord är en värmejacka det perfekta plagget för alla som är utomhus mycket när det är kallt ute.

När man ska köpa en värmejacka så är det viktigt att tänka på vissa saker. Först och främst ska ni vara säkra på VAR ni har tänk er att använda värmejackan. Detta då olika värmejackar har olika egenskaper. Är det en värmejacka för jakt så kan det vara bra att köpa en jacka som både är vind och vattentät, men som även gärna får vara av ett tystare material. Är det en värmejacka som ska främst användas för andra friluftsaktiviteter så fungerar även en sådan värmejacka bra, men materialet kanske då inte spelar lika stor roll. Är det en värmejacka som ska användas på en arbetsplats utomhus eller i kall miljö. Ja då kanske en värmejacka med reflexer är att föredra.

 

Materialet på en värmejacka är också viktigt. Materialet avgör storleken på jackan, hur bra värmen hålls inne i jackan, hur bekväm jackan är och hur mycket den väger. Det finns olika typer av material som ger olika resultat. Polyester är ett populärt val eftersom det ofta även är elastiskt, dvs stretchigt. Detta gör att man får rörelsefrihet i jackan, men samtidigt inte offrar värmen. Andra typer av material är mer på den tjockare sidan, som exempelvis ull. Ull är mycket varmt och bra för att hålla sig varm i kallt väder, men ull är också ett lite tyngre och mindre elastiskt material. Detta innebär inte att man inte kan göra armar med rörelse i en ulljacka, utan det betyder bara att det finns andra typer av material som passar bättre om man vill ha en jacka som är både varm och smidig. För dig som använder värmejackan under jakt kanske till och med ska leta efter en tystare värmejacka. Det finns vissa modeller som är utformade för just jakt.

 

Storlek

En värmejacka ska även såklart passa ens kroppstyp. Detta för att man på detta vis slipper onödigt stora jackor, eller jackor som är alldeles för trånga. Men vi rekommenderar dock inte att du väljer den allra största storleken, utan ta hellre en storlek mindre eftersom det finns material i jackan som gör så att den passar sig åt din storlek

 

Batteri och värmezoner

En annan sak man ska tänka på när man köper en värmejacka är hur länge jackan håller sig varm. Det finns olika sorters batterier till olika typer av värmejackor, dvs olika stora och med olika lång driftstid. En del batterier kan endast användas i en viss sorts värmejacka, medan andra batterier går att använda till flera olika modeller. Det finns även olika sorters värmezoner i jackor. De flesta värmejackor har 2-3 stora värmezoner, men det finns även jackor med många små värmezoner. Olika zoner ger olika resultat, och därför kan det vara bra att prova sig fram för att se vilket som passar ens behov bäst.

 

Reflexer

En sista sak man ska tänka på när man köper en värmejacka är reflexerna. Reflexer är viktiga för att man ska synas i mörker och detta är extra viktigt om man använder sin värmejacka på en arbetsplats där det finns mycket trafik. Reflexer kan vara både små och stora, och de kan vara sydda på jackan eller klämma fast på jackan med hjälp av en magnet

 

Pris

När man väl har bestämt sig för vilken sorts värmejacka man vill ha så är det dags att titta på priset. Priset varierar givetvis mycket beroende på vilken sorts värmejacka man köper, men det finns även andra faktorer som spelar in. Material, storlek och batteritid påverkar alla priset på en värmejacka. Därför är det bra att göra lite research innan man köper en värmejacka, för att se till att man får den jackan som passar ens behov och budget bäst.

 

Det finns alltså många saker man ska tänka på när man köper en värmejacka. Men det är viktigt att komma ihåg att det finns en jacka för alla, och att det inte behöver vara den dyraste jackan som är den bästa. Det finns många bra jackor till bra priser, så det gäller bara att hitta rätt jacka för sig

 

Vad du även bör tänka på om du ofta använder din värmejacka utomhus är hur den ska se ut. En del jackor är designade för att vara så diskreta som möjligt, medan andra jackor har mer av en fashionabelt och trendigt utseende. Vilken sorts jacka du väljer är givetvis helt upp till dig, men det kan vara bra att tänka på att en mer diskret jacka kanske inte syns lika mycket i mörker och därför inte är lika säker

 

Frågor och svar

 

Vad är en värmejacka?

En värmejacka är en jacka som är designad för att hålla dig varm i kallt väder. Värmejackor finns i olika storlekar, färger, former och material. Det finns alltså en värmejacka för alla behov. En värme jacka har en eller flera värmezoner som värms upp av ett batteri.

 

Hur fungerar en värmejacka?

En värmejacka använder sig av ett batteri och olika sorters material för att hålla dig varm. Batteriet är ofta laddningsbart och har en driftstid på upp till 8 timmar. Materialet i jackan gör så att värmen från batteriet blir kvar inne i jackan och inte går ut i omgivningen.

 

Vad ska man tänka på när man köper en värmejacka?

Det finns många saker man ska tänka på när man köper en värmejacka, men de allra viktigaste är: storlek, material, batteri och värmezoner.

 

Vad kostar en värmejacka?

Normalt kostar en värmejacka mellan 1000 kr och 4000 kronor. Priset på en värmejacka varierar mycket beroende på vilken sorts jacka det handlar om. Men det finns även andra faktorer som spelar in, såsom storlek, material och batteritid. Därför kan det vara bra att göra lite forskning innan man köper en värmejacka, för att se till att man får den jackan som passar ens behov och budget bäst.

 

Var kan man köpa en värmejacka?

En värmejacka kan man oftast köpa på en sportaffär, eller på någon av de allra största klädkedjorna. Men det går även att köpa värmejackor online, på olika webbshoppar eller direkt hos tillverkaren. Detta ger ofta möjlighet till att jämföra priser och hitta den allra bästa dealen.

 

Hur väljer man rätt storlek på värmejackan?

Det är alltid bra att prova en värmejacka innan man köper den, för att se till att den verkligen passerar. Men det finns även några saker man kan tänka på när det gäller storleken. En jacka ska inte vara för trång, för då kan man inte röra sig fritt och batteritiden är även viktigt att titta på.