Bästa Jaktstövlarna


Jaktstövlar

På denna sida har vi samlat väldigt många fantastiskt bra jaktstövlar. En jaktstövel är en gummistövel som är utveckad för just jakt. Vid jakt så behövs det vissa andra speciella egenskaper som en vanlig gummistövel i regel inte har. Man behöver ha en yttersula som är väldigt greppvänlig på grund av de underlag man oftast går på. Innersulan behöver vara dämpande och väldigt skön att gå med, detta då man i regel behöver gå långa sträckor under en jakt. Det är även viktigt att stöveln kan andas så att man inte får fukt i stöveln, med fukt så blir snabbt fötterna både blöta och kalla. Man ska även kunna smyga sig fram på ett tyst och smidigt sätt, så stövlarna behöver även vara ganska flexibla. Så vi har hittat väldigt många bra jaktstövlar som har alla de egenskaper som den bästa jaktstöveln ska ha. Denna sida innehåller annonslänkar från Pnjakt. 


Bästa jaktstövlarna


1.Jaktstövel Le Chameau Vierzon

En slitstark men samtidigt väldigt komfortabel jaktstövel som är tillverkad i naturgummi. Denna gummistövel passar utmärkt till jakt. Den är både resistent samt har ett innerfoder som gör det väldigt skönt att gå i. Passformen är optimal, samtidigt som man kan justera den med en rem som finns i bakpartiet.  Det finns en hålfotsförstärkning som ger ett ökat stöd som är tacksamt att ha under jakten. När man ska jaga så är det extra viktigt att man står stabilt och säkert så man inte riskerar att snubbla innan eller under skottet. Det är lätt att man tappar balansen under rekylen av vapnet så dessa stövlar har ett kraftigt mönstrad yttersula som ger ett väldigt bra grepp på de flesta underlag. 

Denna stövel finns både för damer och herrar

5 star
Jaktstövel Le Chameau Vierzon


2.Härkila Orton Gusset Boot 

Härkila har fantastiska jakt och friluftsartiklar. De håller ständigt hög kvalitet till ett bra pris. Stövlarna som de har utvecklat passar utmärkt till både jakt och vandring då de är väldigt bekväma även under långa vandringar. De har ett neonprenfoder som gör det extra skönt att vandra i. Härkila har tillverkat en egen sula Härkila Vibram-sula som har ett skönt dämpande skydd och är helt enkelt väldigt sköna. Jaktstöveln har även ett fleecefoder som hjälper till att både leda bort fukt och kondens från foten. Detta gör att foten enkelt håller sig varm och torr, vilket är viktigt när man ska vara iväg en längre tur i skogen på exempelvis jakt. 5 star
Härkila Orton Gusset Boot 


3.Vinterstövel för jakt SQRTN TGN Premium Polyver 

Denna jaktstövel är perfekt för vintern då den är väldigt isolerad och gör att du enkelt kan hålla värmen om fötterna. Det finns 2 versioner att välja mellan, den ena är högre än den andra, och bortsett från det så är de tillverkade annars på samma sätt. De har innerfoder av både Akryl och Ull vilket för den extra varm o skön. Självklart är den 100 % vattentät men den har även en förstärkt häl som dessutom är stötdämpande. Gummistöveln har en innersula som är löstagbar med aluminium för optimal värmisolering. En fördel med en riktig vinterstövel är att de är väldig bra på att hålla värmen. Under vintern så blir annars vanliga stövlar väldigt snabbt kalla att gå omkring i, speciellt om man behöver gå i djupare snö. 

En prisvärd varm jaktstövel. 


5 star
Vinterstövel för jakt SQRTN TGN Premium Polyver 


4.Cofra New hunter S4 

Detta är en riktig jaktstövel med stålhätta, så den lämpar sig mer för de varmare dagarna i skogen som man vill ha stövlar. Den är både lätt och bekväm med en stålhätta som skyddar framdelen av foten. Det finns en löstagbar iläggsula som tar bort fukt. Stövlarna tål mycket och är väldigt slitstarka. Fördelen med en stålhätta är att man skyddar sig väldigt bra om man tappar något eller får något över foten. Just gummistövlar är ju i regel annars väldigt mjuka och står inte emot ett högre tryck så bra. Med en stålhätta är ni skyddade mot detta.


Billiga jaktstövlar med stålhätta. 


4 star
Cofra New hunter S4 


5.Gateway 1 Pheasant Game 18 

Detta är ett par riktigt bra och sköna jaktstövlar som är till för vinterhalvåret. Dessa premiumstövlar har dels en väldigt bra stötdämpande mellansula som faktiskt från början kommer från löparskor, detta innebär att ni kommer kunna röra er extra lätt och bekvämt i jaktstövlarna, den är även både stötdämpande och islolerande. Just denna modell är även långskaftad som är 5mm i neonpren material. De är även ordentligt fodrade för att klara av ett vinterklimat på ett bra sätt. Det finns även ett spänne i skaftet.  Stöveln har en bra komfort mellan -30 grader upp till 30 grader. Yttersulan är förstärkt med MUD i Japan gummi och ger ett optimalt halkfritt grepp. En varm och skön vinterstövel som passa utmärkt till jakten. Att använda sig av ett par bättre gummistövlar under jakten som dessutom håller värmen extra bra är A och O under vinterhalvåret. Att börja frysa om fötterna mitt i jakten är varken bra för fötterna eller jaktupplevelsen. 

4 star
Gateway 1 Pheasant Game 18 


6.Avignon Ridge High Jaktstövel

Den mycket populära Ridge High jaktstöveln från Avignon är ett måste för alla jägare. Det är en Neoprenstövel på 12,5mm. Den är utvecklad för optimal bekvämlighet och funktion. Med ett bra utrymme för vaden och en lägre bakdel så får ni med dessa stövlar en väldigt smidig och skön gång. Faktiskt så är även sulan i dessa stövlar utvecklade speciellt för att det ska bli bekvämt att gå i. Att stövlarna är bekväma under jakten är ett stort plus, då man i regel är ute och rör på sig väldigt långt och länge. Ett par obekväma stövlar gör snabbt att jakten blir jobbig istället för en trevlig upplevelse. Med en stabil yttersula får ni bra grepp även på de annars svåra ytorna.  Denna modell finns även i mellanhög utformning. 


4 star
Avignon Ridge High Jaktstövel


7.Muck Boot Tay Sport 

Med en komforttemperatur mellan 15+ till -40 grader finns det gott om användningsområde för denna jaktstövel. Just denna modell har sålt i flera hundratusen exemplar och är således väldigt populär. Den har även fått riktigt goda kundomdömen så det är en jaktstövel som vi verkligen kan rekommendera till alla som letar efter en bra gummistövel. Så lite av de egenskaper som Muck Boot Tay Sport har är att den självklart är helt  100 % vattentät med en 4vägs nylon/strechväv. Den är fodrad med microfleece men samtidigt väldigt andningsbar och driver ut både överflödig värme och fukt. Stöveln är förstärkt på vissa utvalda delar så som tå, häl och vid hälsenan. Det finns inga sömmar som kan gå sönder då den är vulkaniserad eller limmad. 

En av de bästa gummistövlarna för en lyckad jakt. 


4 star
Muck Boot Tay Sport 


8.Nokia Finnjagd jaktstövel 

En klassisk jaktstövel som har en lite tightare passform som är perfekt för jakt eller en lång vandring. Den har ett polyesterfoder som dessutom är väldigt snabbtorkande vilket är en stor fördel om vädret blir dåligt under jakten. Med en väldigt greppvänlig sula står och går ni väldigt stabilt, det går även att förse yttersulan med dubbar när det är som värst. Det finns stålgelänk i hålfoten som förbättrar stabiliteten samtidigt som man har förstäkt både hälkappa och tå området.  Innersulan är urtagbad och har en stötdämpande effekt som gör att det är skönt att gå med dessa stövlar även i skogen. 4 star
Nokia Finnjagd jaktstövel 


9.Jaktstövel avignon Haga ”mjuk gummistövel” 

Denna Haga modell från Avignon är en lite mjukare modell av en jaktstövel. Den är handtillverkad för att vara i högsta kvalitet som alla produkter från Avignon. Med ett material av naturgummi så får man med många fördelar. Dels har denna modell en bälg i sidan som gör att man kan reglera benutrymmet extra mycket. Men den har även flera förstärkningar som gör att den passar bra för jakt. Den är bland annat förstäkt i hälpartiet med ett extra lager av gummi. Med extra förstärkning även runt foten så blir stöveln också väldigt stabil. Att stöveln är stabil är positivt för jakt, speciellt när man ska skjuta då man måste kunna stå stabilt och säkert. En prisvärd och mycket slitstark gummistövel som passar utmärkt för jägaren.
4 star
Jaktstövel avignon Haga


10.Gateway Woodbeater 18” 7mm

En riktigt varm vinterstövel från Gateway som passar bra för jakten. Den är mörkgrön och har ett 5mm tjockt neonpren material. Dessa stövlar har en extra vidd över vaden, så de passar även de som har lite större vader. 

Letar man efter ett par varma vinterstövlar av hög kvalitet som kommer att hålla länge så är detta ett prisvärt alternativ. De har en komfort temperatur ända ner till minus 40 grader. För att göra stöveln extra skön att gå i så finns det en extra djup och skön löpar sula. För att hålla greppet så har de tillverkat denna vinterstövel med Lynx ice-Grip vilket ger stöveln ett riktigt bra grepp även på de svåraste terrängen
4 star
Gateway Woodbeater 18” 7mm


11.Nokia Finntrim Jaktstövel 

En lite lägre jaktstövel som passar bra för lite torrare skogsvandringar. Detta betyder inte att stöveln inte klarar av vatten för det gör den självklart till 100 %. Men en lägre stövel passar mer för den snabbare jakten eller vandringen. Denna har en ovandel som är tillverkad i ett kvalitetsgummi och en fodrad insida som både är slitstarkt och väldigt snabbtorkande. Sulan har en stålgelänk som hjälper till att stadga upp hela stöveln. Yttersulan har ett väldig bra mönster som ger ett stabilt grepp, samtidigt som man även kan utrusta sulan med dubbar för de allra värsta underlagen. Mellan sulan ör en lös formgjuten sula i filt. 


En billig lite lägre modell av gummistövel
4 star
Nokia Finntrim Jaktstövel 


12.Gateway Pro Shooter 18” 7mm 

En av de bästa jaktstövlarna på marknaden är denna Pro shooter från Gateway. Den är av absoult högsta kvalitet och tillverkad för att klara av alla typer av jakt i vårt Nordiska klimat. Med en komforttemperatur ända ner till -40 grader samtidigt som gummistöveln har ett fast och stabilt grepp i temperaturerna mellan -45 och plus 35 grader så är denna stövel tillverad för att klara av det allra mesta. Stöveln har ett rejält mönster som även är djupt, vilket ger ett fantastiskt bra grepp, men även en väldigt bra komfort. Denna jaktstövel har fått många goda komplimanger och kundomdömen på både nätet och i butiker.


En av de bästa jaktstövlarna4 star
Gateway Pro Shooter 18” 7mm 


Köpguide för jaktstövlar

Jaktstövlar används av jägare över hela världen. De är väldigt populära då de dels är helt vattentäta vilket är väldigt fördelaktigt då man inom jakten ofta måste korsa både bäckar och gyttjepölar. De är även väldigt varma om man köper ett par fodrade gummistövlar. Men inom jakten så är det extra viktigt att det även är ett bra grepp. Sulan är viktig att den är tillverkad att klara av att få fäste på de allra flesta underlagen. Detta då man som jägare ofta går både i mossa, på stenar och över isar. Så yttersulan måste vara riktigt bra mönstrad. 

När det regnar ute och man är på jakt, så blir man väldigt fort blöt om skorna, har man då ett par stövlar på sig slipper man bry sig om detta. Då man i skogen springer omkring i både högt ris och vid små bäckar så behöver man ett par bra jaktstövlar.  Det finns även väldigt bra jaktkängor för alla slags väder som ni kan läsa mer om här.  

Men för jaktstövlarna som oftast är tillverkade i gummi så passar de alla väder och det spelar ingen roll om ni behöver gå över ett träsk eller en bäck.


Hur vi valde fram de produkter vi har på denna sida

Vi har valt ut flera produkter på denna sida genom att leta bland olika nätbutiker och välja ut de produkter som vi tycker verkar vara allra bäst. Genom vår kunskap inom ämnet så tycker vi att vi har ganska så bra koll på de flesta produkterna. Vissa av produkterna på denna sida har vi provat själva eller haft en test pilot på. De produkter som vi inte själva har provat men som ändå har kommit med på sidan, beror på att vi tycker att det verkar vara en riktigt bra produkt. Detta har vi kommit fram till genom att jämföra olika produktbeskrivningar och tittat på priserna. På så sätt så har vi fått fram vår test vinnare ur respektive produkt. 

 

Vad ska man då tänka på när man ska köpa gummistövlar


Först ska du tänka på om det är under vilken årstid ni kommer använda er utav gummistövlarna. Är det under sommaren så behöver ni nämligen inte köpa gummistövlar med foder. Men under vintern däremot så är det extra viktigt med ett par jaktstövlar som är fodrade. Ett tips är att man kan även använda sig av värmesulor. Värmesulor kan ni läsa mer om här. 

Det är även bra att välja ett par jaktstövar som har ett material som är av hög kvalitet. Även gummi finns i olika bra kvaliteter, så välj ett par som är tillverkade i en bra kvalitet. Gummistövlar av hög kvalitet kommer nämligen både skydda dina fötter på ett bättre sätt och ävenså kommer de hålla mycket längre. 

Det finns både låga och höga jaktstövlar, vilket som passar dina behov bäst vet ni själva allra bäst. Men om ni kommer vandra mycket bland träsk och våtmark så är det rekommenderat att välja ett par som är av ett lite högre skaft.  

Priset kan vara en del att titta på med, det kan skilja ganska mycket på priset av olika modeller av gummistövlar, trots att de kanske har samma egenskaper. Så jämför lite innan ni väljer att köpa första bästa. De gummistövlarna som vi har valt att ta med på denna sida är alla väldigt prisvärda.

 

Fördelar med att använda gummistövlar i jakten

Det finns flera fördelar med att använda gummistövlar när man ska ut på jakt. Den allra främsta fördelen är ju självklart att de är helt 100 % vattentäta. Detta är ju en stor fördel speciellt om det riskerar att bli dåligt väder eller att ni hamnar mitt i ett träsk. Men ibland händer även andra oförutsedda händelser som att ni blir tvingade att korsa en bredare bäck eller något annat liknande. Då är det riktigt skönt med ett par gummistövlar.

De är sköna att gå i, för så var gummistövlar inte speciellt sköna att gå i. Men även gummistövlar har utvecklats mycket på senare år och nu för tiden så används bland annat liknande sulor som man har i löparskor i vissa jaktstövlar. Detta gör ju hela vandringen mycket behagligare.

Gummistövlar skyddar även mot bett från vissa djur. Ett bett från en huggorm går inte igenom en gummistövel och huggormar träffar man ofta på ute i skogen. Ofta hinner man inte se dom innan det är för sent. Så det är lite säkrare att gå i skogen med gummistövlar.

Yttersulan är väldigt mönstrade i de bra jaktstövlarna. Detta gör att greppet i stövlarna blir stabilt oavsett på vilket underlag ni hamnar på. Man kan även på vissa modeller även sätta dit dubb om man exempelvis ska röra sig på is eller annat väldigt halt underlag.

Passformen har utvecklats och är nu väldigt goda. De är i regel väldigt behagliga att gå längre sträckor i jaktstövlar nu för tiden. Man kan ju lätt tro att det ska bli fuktigt i stövlarna men de är utvecklade så att de kan andas och man slipper bli blött och kall utav fukten.Frågor och svarVilka jaktstövlar passar bäst för jakt?

De gummistövlar som passar bäst för jakt, kan ni läsa om på vår sida. Där har vi samlat över 10 stycken jaktstövlar som är vädligt bra.