Bästa skytteglasögon


Skytteglasögon

Oavsett om du ska skjuta på en skjutbana eller om du ska ut och jaga i skogen, så behöver du skydda ögonen från både splitter och stänk. Ja faktiskt även hemma i trädgården med luftpistolen så behöver du ett par skytteglasögon. Genom att välja rätt skytteglasögon av högsta kvalitet så får ni det allra bästa skyddet för era ögonAnledningen till att man behöver ett par speciella skytteglasögon är att det är framtagna speciellt för att skydda mot hagel, splitter och solljus. De är därmed betydligt tåligare än vanliga glasögon. Skytteglasögon kommer med olika färger på linserna där varje färg har sina egenskaper och fördelar som det är bra om man lär sig mera om. Det finns även en hel del olika märken och modeller vad gäller skytteglasögon, så vi har underlättat arbetet för er genom att samla de allra bästa skytteglasögonen som finns på marknaden idag.  Vi har skrivit vad man bör tänka på när man ska handla sina första bästa skytteglasögon. Sidan innehåller annonslänkar från pnjakt och outnorth. 


Bästa skytteglasögon


1.Skytteglasögon Browning kit eagle 

Skyddsglasögonen Browning kit eagle håller vi som de bästa skytteglasögonen som går att köpa just nu. Anledningen är främst att detta är ett paket som bland annat har flera olika utbytbara linser. Genom att kunna byta ut linserna så får ni även ett optimerat ljus för just den situation ni är i. Det vill säga om det är solsken, dimma eller kanske regn ute. Färgerna på linserna är klara, svarta, gula och orangea, allt för att det ska passa alla olika väder. Linserna är självklart även behandlade med en speciell smutsresistens. Detta gör att linserna är smutsavvisande och de håller sig rena och genomskinliga bättre och enklare.

När man köper Browning kit eagle så får man med en praktisk och smidig hårdare väska för skytteglasögonen. Detta underlättar både vid transport och vid förvaring, så att de inte riskeras att gå sönder i onödan. Browning kit eagle sitter väldigt komfortabelt på plats och är inte störande på något sätt, precis som man förväntar sig av ett par skytteglasögon i denna prisklass. Linserna är enkla att byta ut och känns robusta och tåliga, så de klara av både grenar och snår som kan störa ute i skogen under jakten.


Egenskaper

 • Förvaringsväska
 • 4 olika linser
 • Smutsavvisande
 • Löstagbara bågar2.Beretta Clash eyeglasses

För dig som vill ha väldigt bra skytteglasögon med bra sikt under jakten. När man köper dessa skytteglasögon så får man välja mellan tre olika färger på linserna. Varje färg har sin fördel, så som gula linserna som är perfekt för dimma eller där det är lite sämre ljus som exempelvis i en mörkare skog. Magenta som hjälper till att förstärka starka färger så som orange. Lila är den sista färgen man kan välja på och den är designad för att minska de gröna färgerna men samtidigt förhöja orangea färger. Skytteglasögonen har ventilationshål som hjälper till mot imma i glaset, vilket är väldigt användbart. De är även tillverkade så att linserna har en ergonomisk design samtidigt som näsdelen är justerbar. Detta gör att skytteglasögonen sitter beundransvärt komfortabelt och stabilt. Sist men inte minst så är dessa skytteglasögon även kompatibla med ett par hörselskydd, som man även har på sig under jakten eller på skyttebanan.

 

Ett av de bästa skytteglasögonen 3.Beretta Puull Eyeglasses

Ett paket skytteglasögonspaket från Beretta som består av ett förvaringsfodral, microfiberduk samt tre olika linser som man kan byta mellan beroende på väder och sikt. Linserna är ergonomiskformade och skytteglasögonen har även en unik wraparound design som ger ett utökat skydd för ögonen. Dessa skytteglasögon är kompatibla med ett par hörselskydd så att även hörselskydden sitter skönt. Med fiberduken håller ni skytteglasögonen enkelt rena och klara. För att förhindra imma så finns det även ett par ventilationshål som fyller en bra funktion.

Vi tycker att Puull Eyeglasses från Beretta sitter jätte stabilt och skönt på plats, även under rekyler. Beretta är ett väletablerat märke som bland annat tillverkar högkvalitets skytteglasögon. Deras produkter är testade och har fått gott om bra betyd från omdömen och kunder. 


Kvalitets skytteglasögon från Beretta


Egenskaper

 • 3 olika linser
 • Ventilationshål
 • Ergonomiska linser
 • Förvaringsfodral
 • Microfiberduk4.Beretta Mark Eyeglasses

Även dessa skytteglasögon från Beretta erbjuder tre olika linser att välja mellan när man ska köpa dem. Färgerna man kan välja mellan är:


 • Gult – passar bäst för svagt solljus 
 • Ljus lila – Förstärker djupseendet 
 • Scarlet – Passar bäst för stark solljus


Oavsett vilken färg ni sedan väljer eller om ni helt enkelt köper en av varje så får ni i alla fall ett par sköna skytteglasögon som har ergonomiskt utformade linser, samt en justerbar näsdel. Detta gör att Beretta Mark blir väldigt komfortabel att använda sig av under jakten eller lerduveskyttet. Beretta gör väldigt sköna skytteglasögon, där de allra flesta modeller sitter väldigt komfortabelt och stabilt. Det är viktigt att glasögonen även sitter på plats när man rör på sig, detta då man ofta under en jakt behöver röra på sig en hel del.
5.Browning Claybuster 

Dessa skytteglasögon från Browning skyddar bland annat för UV-strålar, men självklart även för splitter och stänk. Välj mellan 4 olika färger på linserna, där varje färg har sin fördel.


Fyra olika färger att välja mellan  

Svart, gul, klar och orange


Browning Claybuster skytteglasögon är billiga och prisvärda. De är tillverkade av ett hållbart material och linserna är stabila och enkla att byta ut. Tänk på att alltid använda dig av skytteglasögon oavsett vilket vapen ni ska använda. Det är faktiskt även så att även luftvapen bör användas med skytteglasögon. Då Browning Claybuster är så pass billiga så lämpar sig dessa för väldigt många olika användningsområden.


Billiga skytteglasögon6.Browning Claymaster paket

Ett paket med skytteglasögon som det ingår 5 olika linser samt en justerbar ram, vilket gör skyttglasögonen både sköna och praktiska att använda sig av både på banan och i skogen. Innehåller 5 stycken linser av färgerna:


 • Svart
 • Gul
 • Orange
 • Vit
 • Blå 


Detta gör detta skytteglasögonspaket väldigt prisvärt med tanke på alla linser man får med sig samt fodralet. Det kan vara bra att ha flera olika linser att kunna byta mellan, detta då vädret ofta skiftar och med det även ljuset. Vissa linser kräver mer ljus mot vad andra linser behöver. Så beroende på vilken ljusstyrka det är ute, så behöver man tänka på vilken lins man ska använda sig av. Vill man köpa ett riktigt prisvärt skytteglasögonspaket som har många linser att välja mellan så är detta Browning Claymaster paketet nått för dig.7. Peltor Maxim Ballistic

Billgaste skytteglasögonen är Peltor Maxim Ballistic som kostar under 200 kronor. Att dom är billiga betyder dock inte att de är dåliga på något sätt, de har flera bra funktioner så som att de är kraftigt byggda, samt har en DX-beläggning som faktiskt hindrar imma att uppstå, samt att den skyddar mot både kemikalier och repor. Att använda sig av ett par skytteglasögon under jakten eller vid lerduveskyttet skyddar dina ögon från både krutstänk och lerduve splitter. Det är viktigt att inte bara skydda öronen utan även ögonen under jakten. 


Billigaste skytteglasögonen8.Smith & Wesson thunderbolt

Skytteglasögonen Smith & Wesson thunderbolt är sköna att bära och ger ett tryggt skydd för ögonen, precis som ett par väldigt bra skytteglasögon ska göra. Man får lite valmöjligheter när man ska köpa skytteglasögonen på just linserna. Man kan välja mellan ett par mörka linser som är främst till för soligt ljus. Det finns även ett par lite mörka, men som även har ett spegel färgat glas på framsidan, även dessa är att rekommendera  under bra ljusförhållanden. Den sista färgen är gula, som fungerar i flera olika ljusmiljöer. Som ni märker så har man gott om möjligheter att välja ut en lins som passar bäst för just ditt behov. Man får med ett lite hårdare fodral till glasögonen samt så ingår det även en putsduk som man enkelt kan rengöra skytteglasögonen med.


Prisvärda skyttglasögon från Smith & Wesson Bra att veta om skytteglasögon

När ni ska jaga eller skjuta på en skyttebana så behöver ni använda er av ett par skytteglasögon. Detta för att skydda ögonen för både splitter, patroner och stänk som kan uppstå när man avfyrar sitt vapen. Oavsett om ni ska skjuta med en pistol eller hagel så behöver ni använda er av ett par skytteglasögon. 

När man ska köpa skytteglasögon så är det lite man ska tänka på, detta för att man vill köpa de bästa skytteglasögonen som passar dig allra bäst.


Olika vapen

Skytteglasögon bör användas vid användning av alla skjutvapen så som exempelvis pistolskytte. Vid pistolskytte så skjuter man i regel vid en skyttebana som oftast är bra upplyst. Så skytteglasögon för pistolskytte behöver endast ha en lins som fungerar bra vid just starkare lyse.


Skytteglasögon för hagel behöver i regel ha flera olika färger då man ofta får olika väder och med just vädret kommer olika ljusförhållanden.

Precis som vi jakt så behöver man gärna kunna byta lins beroende på vilket ljus och väder det är ute. Det är trots allt ytterst viktigt att man alltid har helt klar bild under jakten.


Skytteglasögon för luftgevär och luftpistol

Är det nödvändigt att använda skytteglasögon för luftvapen? Vi anser att man bör alltid använda sig av ett par skytteglasögon även till luftgevär och luftpistol, speciellt om man ska skjuta hemma på tomten där man kanske inte har en kulfångare. Ett skott från en luftpistol studsar snabbt tillbaka i hög fart om den träffar vissa material. Att få ett skott i ögat kan få förödande konsekvenser. 


För oss som redan använder glasögon

Det finns skytteglasögon som har olika styrkor, eller så kan man i regel sätta på en extra stryka. 

Det finns även modeller där det går att kombinera mellan både modellerna av glasögon

 

Ett lågt pris för en säkersyn

Ett par skytteglasögon kostar allt mellan två hundra kronor upp till 1300 kronor, så det är inget dyrt skydd man köper sig för ögonen. Att skydda ögonen är en av de viktigaste säkerhetspunkterna man ska tänka på. Det är även ett väldigt billigt skydd, så alla har råd att skaffa sig ett par riktigt bra skyddsglasögon.


Test av skytteglasögon 
Det finns gott om tester av skytteglasögon som vi har tagit med i vår lista. Dels våra egna prover samt andra tester som redan har gjorts. Genom att sammanställa detta på ett oberoende sätt har vi fått fram ett bra testresultat av de allra bästa skytteglasögonen.

Vi har tittat främst på följande faktorer när vi har valt ut de bästa skytteglasögonen.


Kvalitet- Skytteglasögonen ska vara tillverkar av hög kvalitet. Med det menar vi att de ska vara hållbara, slitstarka och ha en god komfort.


Funktionella – De ska vara praktiska och funktionella att använda sig av dem. Skytteglasögonen bör även vara kompatibla med ett par hörselkåpor då dessa i regel används samtidigt i både jakt och på skyttebanorna runt om i Sverige.


Prisvärda – Priset på skytteglasögonen ska hålla ett prisvärt pris. Med detta menar vi inte att det billigaste är det bästa, utan att de som håller låga priser trots att de är av både hög kvalitet och riktigt funktionella.


Omdömen – Omdömen är en viktig faktor, för vem vet inte bäst utan kunden själv. Vi har frågat och läst omdömen om samtliga produkter för att få fram ett så pass bra slutresultat på testet som möjligt. 

 

Man ser bra

Man ser väldigt bra i ett par skytteglasögon, ja man kan faktiskt i vissa även se bättre då en del modeller även kan förstärka exempelvis djupseendet. Vilket kan vara väldigt användbart i många olika situationer. Att man ser både klart och tydligt är ju viktigt och extra viktigt är detta under just jakten då ingenting får gå fel. Där skottet måste träffa på rätt ställe osv.  

 

Köpa skytteglasögon 

Köpa skytteglasögon gör ni enklast genom att läsa våra recensioner på denna sida. Då vet ni mer om vad ni ska leta efter och vad ni har för behov. Annars kan det snabbt bli att man köper fel modell som inte har de egenskaper som ni just är ute efter. Vi har valt ut de allra bästa skytteglasögonen som finns på marknaden idag.


Tänk på färgen på linsen 

Olika färger på skytteglasögonens linser har i regel olika egenskaper. Detta kan skilja sig bitvis men i regel så är det följande som gäller på linserna och dess färger.


Gula skytteglasögonslinser 

De gula linserna passar i regel bäst till där det är lite lägre ljuststyrka


Orangea skytteglasögonslinser 

Orangea linser förstärker färgerna runt just orangea samt hjälper en del om det skulle uppstå dimma ute.

 

Lila skytteglasögonslinser 

Lila kan förstärka djupseendet på vissa modeller.


Bruna och mörkare 

De mörka linserna är främst till för starkt solljus och kan passa sig bra till för exempelvis lerduveskytte en solig dag.


Klara eller transparenta skytteglasögonslinser 

Linser utan någon färg passar främst till för inomhus skytte eller där det inte behövs några andra fördelar.


Flera väldigt bra skytteglasögons märken. 

Det finns flera bra märken av just skytteglasögon, de som vi har valt att ta upp de denna sida är de som vi har valt ut då vi anser att de håller den kvalitet som är viktigt för oss.  

 • Castellani 
 • Pilla 
 • Gyttorp 
 • Beretta 
 • Peltor 
 • Oakley 
 • Knobloch 
 • Browning 

 

Sammanfattning skytteglasögon

Tänk framförallt på kvaliteten och linsfärgerna. Alla färger på linserna har olika fördelar och egenskaper. Ska ni endast använda skytteglasögonen till lerduveskytte så kanske ni endast behöver ett par orangea linser. Ska ni däremot endast skjuta inomhus där ljuset redan är bra, så räcker det med ett par transparenta linser till skytteglasögonen. Läs våra recensioner ordentligt innan ni väljer ett par för att vara på säkra sidan att de ni köper är de som ni verkligen behöver och störst behov av. 


Frågor och svar


Vilka är de bästa skytteglasögonen?

De bästa skytteglasögonen kan ni läsa om på vår sida här. Vi har recenserat flera produkter som alla håller högstandard och test vinnaren är Skytteglasögon Browning kit eagle 


Vad kostar ett par skytteglasögon?

Ett par skytteglasögon kostar från cirka 200 kronor upp till 1300 kronor, beroende på vilken modell man väljer att köpa. Priser beror främst på kvaliteten samt vad som ingår i priset. Vi har flera prisvärda skytteglasögon från 200 kronor och uppåt.


Behöver man använda skytteglasögon?

Ja det är viktigt att du skyddar ögonen om ni ska använda er av ett skjutvapen. Oavsett om det är ett krutvapen eller ett luftvapen så bör man alltid använda sig av skytteglasögon. Detta för att skydda ögonen från bland annat stänk och splitter.


Vart kan man köpa skytteglasögon?

Ni kan köpa prisvärda skytteglasögon genom att följa våra recensioner om de bästa skytteglasögonen. De håller alla en hög standard och god kvalitet till ett lågt pris.


Vem behöver skytteglasögon?

Alla som använder sig av ett skjutvapen av något slag behöver ha ett par skyttglasögon. Det är även användbart om man håller på med olika sporter så som mountainbike och andra liknande aktiviteter där man behöver skydda ögonen från bland annat grenar.


Vilka nybörjar skytteglasögon ska man köpa?

Är man nybörjare så rekommenderar vi alltid att köpa ett paket. Då får ni i regel med 4 eller 5 olika färger på linserna, och kan således enkelt testa er fram vilket som passar bäst för er.