Bästa sup


Bästa sup brädan

En SUP-bräda är en rolig aktivitetsredskap som man både kan använda som nöje, sport eller motion. Det finns många olika modeller och storlekar och på denna sida kan ni läsa om de bästa sup brädorna på marknaden. Speciellt de uppblåsbara sup-brädorna har blivit väldigt populär de senaste åren. Detta är inte så konstigt då de håller högkvalitet och är så roligt och avkopplande att hålla på med. De är även väldigt lätta att ta med sig till både sommarstugan eller utlandsresan. En uppblåsbara SUP kostar inte heller jätte många tusenlappar även om de absolut bästa går på en hel del. Denna sida innehåller annonslänkar från outnorth och outdoorexperten. Köp en Sup-bräda redan idag så är ni redo inför säsongenBästa Sup-brädan


1.NRS Escape Inflatable Sup Board 14.0 

Bästa Sup bräda ! Vi tycker att detta är den bästa SUP brädan. Den är väldigt smidig och passar för alla aktiviteter så som paddling, touring och även för långa turer som kanske även kräver övernattning. En Sup bräda som är tillverkad i ett väldigt slitstarkt material som har dubbla sidoväggar vilket självklart ger en extra tålighet. Med NRS Axis Technology och ett bredare 16 cm band så får SUP brädan även ett bättre prestanda och en förbättrad styvhet. Denna bräda kommer även med två olika nylonfenor som har olika egenskaper. En ”grass fin” som passar de grundare vatten med sjögräs och en för rakare öppnare vatten. Detta gör denna Sup väldigt flexibel, vilket är positivt. Förvaringsmöjligheterna på denna Sup är fantastiskt bra, då den kommer med hela tolv D-ringar. Sex stycken vid nosen och fyra stycken på tailen. Det finns även två för leash och vattenflaska. Med tre stadiga handtag så har ni bra grepp när ni behöver det. Sup brädan kommer med en förvaringspåse, en pump med tyckmätare, två olika fenor och ett reparationskit. En Sup bräda som har allt.


Egenskaper 

 • Mått 427*74*15cm 
 • Vikt 15kg 


2.NRS Escape Inflatable Sup Board 10.3 

En annan riktigt trevlig Sup som passar nybörjaren extra bra är denna 10.3 brädan. Den kommer med två stycken olika fen val. Det ena är tre stycken Allwater fin som är till för de flesta vatten och sedan en Touring Fena som är speciellt framtagen för öppet vatten, där du ska paddla mestadels i en rak linje. Denna Sup bröda har 7 D-ringar där fyra av dessa sitter vid nospartiet och tre andra är  till för vattenflaska, leash och tie-downs. Brädan har förutom alla D-ringar 4 stycken stabila handtag.  Med Med en Leafield D7 en uppblåsningsventil så behöver du inte oroa dig för att blåsa upp brädan för mycket. 


Egenskaper 

 • Mått 312*81*13cm 
 • Vikt 11kg 
3.Sup bräda för barn "Vibrant kids Sup"


Den bästa supen för barn 

Denna Sup bräda är speciellt framtagen för barn då det är en kortare variant av en Sup bräda. Vikten är även den låg så att även barnen ska klara av att bära den. Endast 5,7 kg väger denna Sup för barn. Den är väldigt enkel att manövrera och är tillverkad ett superlätt kvalitetsmaterial. Supen har en avtagbar mittfena och är speciellt framtagen för att passa de yngre åkarna, Man får med en dubbelverkande pump som gör det enkelt att pumpa upp luften. Även en fena, fångrem och en bärryggsäck följer med denna sup-bräda. 


Egenskaper

 • Mått 244*71*10cm 
 • Vikt 5,7kg 


Sup bräda för barn "Vibrant kids Sup"
5 star


4.En billig Sup-bräda "Breeze SUP"

Denna Breeze Sup från Aqua marina är en väldigt prisvärd allround bräda. Ska ni köpa er första Sup-bräda så är denna bräda ett bra och väldigt prisvärt köp. Den är väldigt lättstyrd och enkel att hålla balansen på samtidigt som brädan faktiskt har ett riktigt bra glid över vattenytan. Denna Sup kommer med en avtagbar fena samt integrerad D-ring med en elastisk rem som möjliggör att man kan få med sig bagage. Med Diamond grooving footpad på brädan så får ni inte bara en väldigt god komfort utan även ett jätte bra grepp om brädan.  

När man köper denna så får man med förutom sup-brädan en bärryggsäck, pump, alu-paddel, fångrem och en fena. 


Egenskaper 

 • Mått 300*76*12cm 
 • Vikt 7,9kg 
En billig Sup-bräda "Breeze SUP"
5 star


5.Dhyana SUP 

Denna modell av en sup bräda från Auwa Marina är en prisvärd sup bräda som är av en väldigt bra kvalitet. Vill man ha en mellanmodell så är detta ett bra köp. Den kommer med en allround stil, som är utvecklad för att få ett bra glid över vatten ytan. Den är lite bredare än många andra supar vilket då självklart även passar nybörjaren riktigt bra. Bredden på denna bräda är 91 centimeter, samtidigt som den är 336 centimeter lång. Maxvikten för denna bräda är på hela 160 kg vilket är väldigt bra. Man har med fotplattan ett väldigt bra fäste och en skön komfort. En Sup bräda som fungerar i alla vattenförhållanden. 


Egenskaper 

 • Mått 336*91*15cm 
 • Vikt 10kg Dhyana SUP 
5 star


6.NRS Escape Inflatable Sup Board 11.6 

En dyrare Sup är denna NRS Escape Inflatable Sup Board 11.6 

Denna modell är främst till för de vana paddlarna. Den uppblåsbar som passar utmärkt för touring och längre distanser.  Denna modell har dubbla sidoväggar som ger brädan en extra tålighet samtidigt som hela brädan är tillverkad i ett slitstarkt material så kan ni vara säkra på att denna Sup-bräda kommer hålla väldigt bra. Man får med två sorter av fenor när man köper denna sup. Båda fenorna är nylonförstärkta plastfenor där du kan använda den ena fenan för grundare vatten, där det till och med finns sjögräs och den andra är mer till för raka sträckor och mer öppnare vatten. Med en kvalitetsventil Leafield D7 så förhindras brädan att man blåser i för mycket luft. Denna Sup har även 12 D-ringar och 3 väldigt stabila handtag. 

En av de bästa uppblåsbara Suparna 

 

Egenskaper 

 • Mått 351*81*15cm 
 • Vikt 12kg 
NRS Escape Inflatable Sup Board 11.6 
5 star


7.Super Trip Family Sup 

En riktig familje Sup-bräda är detta. Den möjliggör att man är två stycken som står upp och paddlar. Denna Super Trio har en fantastisk stabilitet samtidigt som längden på brädan gör att man kan faktiskt åka riktigt fort om man vill. En väldigt rolig Sup-bräda som man kan njuta med en partner eller en vän. Då brädan är väldigt lång så kan man även enkelt få med sig en stor del packning om man så önskar. Längden är 370 cm och bredden 82 cm. Man kan då tro att brädan ska väga mycket, men sup-brädan väger endast dryga 11 kilo. Man får med en praktisk bärryggsäck när man köper denna Sup. Självklart medföljer även en fena och en pump.

  

Egenskaper 

 • Mått 370*82*15cm 
 • Vikt 11,3kg 


Super Trip Family Sup 
5 star


Köpa SUP bräda – Vi hjälper dig 

Första gången man provar på att paddla med en SUP så rekommenderar vi alltid att man lånar en bräda, detta ska man självklart göra med de allra flesta sakerna man ska prova på första gången. Speciellt om det är lite dyrare prylar. Men när du väl har provat på och fastnat för detta med SUP-brädor så ska du självklart köpa dig en egen bräda. Vilken brädmodell du ska köpa är bra att fundera på lite. Är du nybörjare och ska välja SUP-bräda? Då kanske ni ska köpa en billig SUP-bräda att börja med. Man kan säga att det finns tre olika sorters SUP-brädor.


Hur vi valde fram de produkter vi har på denna sida

Vi har valt ut flera produkter på denna sida genom att leta bland olika nätbutiker och välja ut de produkter som vi tycker verkar vara allra bäst. Genom vår kunskap inom ämnet så tycker vi att vi har ganska så bra koll på de flesta produkterna. Vissa av produkterna på denna sida har vi provat själva eller haft en test pilot på. De produkter som vi inte själva har provat men som ändå har kommit med på sidan, beror på att vi tycker att det verkar vara en riktigt bra produkt. Detta har vi kommit fram till genom att jämföra olika produktbeskrivningar och tittat på priserna. På så sätt så har vi fått fram vår test vinnare ur respektive produkt. 


Touring  

En SUP touring bräda är främst till för de kanske mer erfarna användarna eller de som vill åka på lite längre turer. Med en Touring bräda kan man i regel få med sig mycket packning då de i regel har en väldigt många D-ringar eller andra fästpunkter för den packning man vill ha med sig. En touring SUP är en spetsigare, smalare och lite längre SUP bräda. De går därför att köra ganska snabbt med då de glider väldigt bra då nosen är relativt spetsig och skär därför vattenytan på ett effektivt sätt. Dessa brädor är helt enkelt designade för att få ett bra glid och att gå lite rakare än de andra modellerna av SUP brädor 

En touring bräda kostar i regel lite mer än en allround bräda, så det ska man ha med i tankarna. Men ska man på längre turer med en hel del packning så är dessa brädor att rekommendera.


Allround

En allround SUP passar för alla och speciellt nybörjaren, då dessa är i regel lite enklare att hantera. Man kan säga att en allround bräda är lite kortare och lite bredare mot vad en Touring bräda är. Då de både är lite stabilare och bredare så blir även användningsområdet betydligt större. Man kan med en allround SUP göra bland annat paddla, fiska, bada eller varför inte lite Yoga på supen. En allround SUP är ett bra val att börja med.


Barn

Det finns SUP för barn. Dessa Sup-brädor som är tillverkade för barn är betydligt lättare, de är ofta tillverkade i ett superlätt material så att det även för barn ska vara enkelt att både hantera och att bära. En SUP-bräda för barn är i regel lite bredare och kortare än både allround brädor och Touring-brädorna. Då de är anpassade för barn så är de även väldigt lättmanövrerade och roliga att paddla med. 


Tjockleken på en SUP Bräda

Något som ni kommer märka av när ni letar och jämför olika SUP-brädor är att tjockleken skiljer sig mellan olika modeller. Tjockleken i en SUP bräda ger både styvhet och volymegenskaper. Så väger man mycket bör man ha en tjockare bräda. En vuxen bör gärna ha en bräda på 13 centimeter att börja med.  


Längd och bredd

Även längden och bredden skiljer mellan alla olika modeller av SUP brädor. Detta gör att de olika modellerna får en del fördelar och en del nackdelar. En lång lite smalare bräda kommer att enklare kunna åka både snabbare och rakare. Medans en kortare och bredare SUP kommer att ha bättre stabilitet, men inte åka lite snabbt. Så ska man vatten leka med en SUP så är det bättre med en bredare och kortare. Men ska man åka långt och kanske få med sig lite mer packning så är det fördelaktigt att använda sig av en längre och smalare SUP. Normala längder varier, men mellan 3 och 4 meter brukar en vuxen SUP–bräda vara. En SUP- bräda för barn kanske endast är 2-3meter. 

 

Lager 

Vissa SUP brädor har ett lager och andra har två lager, så vilket ska man välja undrar många. Enkelt förklarat så kan man säga som så att ett lager gör SUP brädan lättare, vilket kan vara fördelaktigt ibland. Medan två lager gör brädan stabilare och slitstarkare vilket även det är en fördel. 

 

Uppblåsbar eller en hård SUP 

Det finns SUP- brädor som är antingen uppblåsbara eller de som är fasta. Den allra största skillnaden är ju givetvist att den uppblåsbara är väldigt portabel och enkel att ta med sig. Det är därför den har blivit så populär senaste åren ibland annat Sverige. Ska du åka utomlands så får man även med sig sin SUP-bräda enkelt i packningen. Har du däremot en hård bräda så är det genast ett stort projekt att ta med sig brädan. Men vill man ha den styvaste brädan eller den absolut snabbaste så är det självklart en fast bräda som gäller. Du behöver inte heller pumpa upp brädan för att komma igång. Så det har sina fördelar och nackdelar oavsett vilken version ni väljer 

Bra att veta är dock att de uppblåsbara SUP brädorna utvecklas något väldigt bra senaste åren och är i stort sett lika hårda som de komposit SUP-brädorna är nu 


Fast sup bräda 

 • Styvare 
 • Bättre glid 

Uppblåsbara SUP 

 • Portabel 
 • Enkel att förvara 

 

Din vikt och längd 

Din vikt och längd är en stor faktor att tänka på när ni ska köpa en SUP-bräda till paddling. Det finns ofta en maximal vikt som en SUP-bräda klarar av, så det är viktigt att ni väljer en SUP som klarar just er vikt säkert. Detta betyder inte att om ni väger för mycket så kommer kanske inte brädan att sjunka, men brädans egenskaper kommer väsentligen att försämras.  

Vanligtvist så kan man säga att en längre bräda klarar mer vikt. Men även själva tjockleken på brädan spelar roll.  

 

Vad mer som kan vara bra att ha koll på 


Leash 

Självklart så är en leash väldigt viktigt när du paddlar med en SUP. En leash är ett säkerhetssnöre som är fäst i brädan och på ditt ben. Så om du ramlar av brädan, kan du snabbt och smidigt komma tillbaks till den. Utan en leash och ni trilla i vattnet, så är det väldigt lätt att brädan far iväg och ni kanske inte hinner simma ifatt den.

 

Paddel 

En bra paddel är viktig när man ska använda en SUP-bräda. Detta då den spelar en väldigt stor roll i hela den upplevelse ni kommer att få. Att använda en sämre paddel som ofta är tunga, blir bara jobbiga att paddla med. Medan en bra paddel är lättare och betydligt bekvämare att använda. Man vill att en paddel ska vara så användarvänlig som möjligt och det blir de om de är tillverkade i ett lätt men starkt material. 


Pump

Det är väldigt viktigt att om man köper en uppblåsbar SUP att man även köper eller får med en bra pump. I regel följer det alltid med en pump som är helt klart användarvänlig. Men vill man ha en extra bra och effektiv pump så kan man oftast byta upp sig. 

 

Flytväst 

Man bör alltid ha en flytväst oavsett vad man gör på sjön. Likaså om man ska paddla med en SUP-bräda så är det alltid rekommenderat att använda en flytväst. Flytvästar finns i alla möjliga modeller och storlekar. Ska du paddla SUP så ska du ha en flytväst som ör smidig att röra sig i, då man ofta använder kroppen att paddla osv.

 

Bärbarväska till SUP 

Man får ofta med en väska som tillhör den uppblåsbara SUP-brädan. Dessa väskor är väldigt bra att ha då man enkelt kan frakta med sig supen på ett säkert sätt. Väskan är inte bara smidig att bära utan den skyddar även SUP-brädan mot slitage. 

 

Tänk på vädret 

Tänk på vädret när du ska paddla med din SUP-bräda. Vissa brädor klarar inte av för hård kyla. Men de allra flesta uppblåsbara SUP-brädorna har inga problem med vädret. Men det finns vissa hårda brädor som ej ska användas i kallare vatten. Är det kallt i vattnet så bör även ni tänka på kläderna ni har tänk använda. Det kan då vara bra med en varmare våtdräkt.Frågor och svar


Hur lång ska en sup paddel vara? 

Längden varierar på olika modeller och på olika brädor. Det finns Touring modeller som är längre och smalare. De är ofta 3,5-4 meter långa. Sedan finns det allround brädor som brukar vara en halvmeter kortare, de är dock även bredare.


Vilken sup ska man välja ?

Detta beror på vad ni har tänkt använda den till. Vi rekommenderar er att läsa vår köpguide så kan ni enkelt och snabbt få hjälp med att välja rätt SUP för just dig.


Vad väger en SUP-bräda?

En uppblåsbar SUP-bräda väger för vuxna cirka 12 kilo. För barn väger en SUP-bräda cirka 5 kilo. 


Fler bra produkter