Jakthandskar


Jakthandskar

En jakthandske är något som alla jägare i Sverige verkligen behöver ha under jakten. Detta då man oftast jagar när temperaturerna är lite lägre ute. Att frysa om händer samtidigt som du ska sikta och skjuta är ingen bra kombination.  Så därför är det viktigt att ha rätt skydd för händerna. Det finns flera modeller av jakthandskar som även har ett öppet hål för skjutfingret. Detta underlättar ju självklart när du ska skjuta med handskarna. Ni kan på denna sida läsa om de jakthandskarna som vi tycker är de bästa i år. Sidan innehåller annonslänkar från både pnjakt och astrosweden.


Bästa jakthandskarna


1. Deerhunter Rusky Silent

Jakthandskar från Deerhunter som passar perfekt för jakten under vintern eller hösten. Jakthandskarna finns i flera olika storlekar och är priset är inte mer än 400 kronor, vilket gör dessa väldigt prisvärda. Man får ett stabilt grepp om geväret med hjälp av silikonet som finns i handflatan. Både på tummen och pekfingret så är jakthandskarna utrustade med en touchteck vilket gör att ni inte behöver ta av er handskarna för att använda exempelvis mobiltelefonen.


Cirka pris 400kr


Egenskaper

 • 90% polyester
 • 10% Elastan
 • Touchtech på pekfinger och tumme
Deerhunter Rusky Silent
5 star


2. Deerhunter Ram jakthanskar

Här har vi ett par riktigt fina och varma jakthandskar som passar för de allra flesta årstiderna. Deerhunter är ett välkänt kvalitetsmärke som bland annat erbjuder jakthandskar. Just denna modell är självklart vattentäta och extremt slitstarka. Två egenskaper som är viktigt för en jägare. Jakthandskarna Deerhunter Ram är även förstärka i handflatan så att man får ett mycket bättre grepp. För att få en god rörlighet så är knogarna tillverkade med ett stretchigt tyg.

 

Cirka pris 750kr


Egenskaper

 • 100% polyester
 • Vattentäta
 • Vattenavvisande
 • Vindtät
 • Andas
Deerhunter Ram jakthanskar
5 star


3. Härkila Deer Stalker Camo

Självklart har Härkila några av de bästa jakthandskarna. Denna modell Deer Stalker Camo fårn Härkila är ett par riktigt bra jakthandskar som passar bra under alla årstider. Slipp kalla och våta händer under jakten med dessa jakthandskar. Dom är utrustade med ett vattentätt membran som även är smuts och vattenavvisande. Pekfingrarna har ett magnetlås till de avtagbara fingrarna, allt för att det ska bli enkelt att kunna skjuta. Sist men inte minst så har dessa jakthandskar ett både snyggt och användbart kamouflage mönster som passar bra under jakten.


Cirka pris 1200kr


Egenskaper

 • 100% polyester
 • Vikbart tyg på pekfinger (fästes med magnet)
 • Halksäkert grepp
Härkila Deer Stalker Camo
5 star


4. Sweedteam grip jakthandske

En smidig jakthandske som även är försedd med ullfoder som kommer att hålla händerna varma även under vintern. Innerhanden är utrustad med PU så att greppet ska blir så stabilt som möjligt. Dessa jakthandskar från Sweedteam tycker vi är prisvärda och riktigt sköna att använda. 

 

Cirka pris 450kr


Egenskaper

 • Inre 100% polyester
 • Övre 100 Polyyretan
 • Innerfoder ull & Nylon
 • Smidig jakthandske
Sweedteam grip jakthandske
5 star


5. Sealskinz waterproof

Ett par riktigt slitstarka jakthandskar från Sealskinz som kommer att hålla händerna varma. Jakthandskarna är utformade att klara av alla slags väder, vilket gör de riktigt bra. Man har en mycket god rörlighet samtidigt som jakthandskarna har en god andningsförmåga. Både handflatan och pekfingret är tillverkat av ett äkta fårskinn. Så det är ett par jakthandskar i ett kvalitetsmaterial.


Cirka pris 1000kr


Egenskaper

 • 92% polyester
 • 8% Elastane
 • Handflata 100% Fårskinnsläder
 • Vikbart tyg på pekfinger (fästes med magnet)
5 star
Sealskinz waterproof


6. Swedteam Comfort M

För den som vill ha ett par lite enklare och billiga jakthandskar så kan Swedteam Comfort M jakthandskar vara ett bra val. Det är en lite mjukare jakthandske som har en god rörlighet. Tillverkad i innersidan av 100% polyester och översidan av 100 % polyuretan. Så det är med andra ord en vindtät jakthandske på ovansidan. Greppet som handskarna ger är bra.

En billig jakthandske


Cirka pris 300kr


Egenskaper

 • Inre 100% polyester
 • Övre 100 Polyyretan
5 star
Swedteam Comfort M


7. Pinewood jakthandske

Pinewood erbjuder ett par billigare jakthandskar som passar bäst när det är kallt ute. Handskarna är varmfodrade och har ett vattentätt membran. Självklart är även greppytan gummerad, så att man ska få ett så stabilt grepp som möjligt. När man använder skjutvapen så är det extremet viktigt att man alltid har ett stabilt och säkert grepp om vapnet.


Cirka pris 300kr


Egenskaper

 • 100% polyester
 • Finns i flera olika färger
Pinewood jakthandske
4 star


Köpguide jakthandskar

 

Jakthandskar är handskar som är särskilt utformade för jakt. De är gjorda för att skydda händerna från väder och vind samt från skador som kan uppstå under jakten. Många jakthandskar är tillverkade med ett vattentätt och andningsbart ytterlager, samt ett innerfoder som är vadderat för extra komfort och skydd.

 

Jakthandskar är ett oumbärligt verktyg för jägare. De skyddar händerna från kyla, smuts och skador samtidigt som de ger bra grepp om vapnet. Jakthandskar finns i många olika former och storlekar, allt från enkla läderhandskar till avancerade handskar med inbyggd värme. När du ska köpa jakthandskar är det därför viktigt att tänka på vilken typ av jakt du ska använda dem för.

Om du planerar att ge dig ut på långfärdsjakter är det bäst att investera i ett par varma och vattentäta jakthandskar. Dessa handskar är ofta tillverkade av tyg med inbyggd värme, och har en mycket bra passform. De flesta av dessa handskar har också en praktisk dragkedja på insidan som gör att du enkelt kan ta av och på dem när du behöver.

På kortare jakter kan det räcka med ett par enklare läderhandskar. Dessa handskar ger bra grepp och skyddar händerna från smuts och skador, men är inte alltid lika varma som de mer avancerade alternativen.


Det finns även jakthandskar som är speciellt designade för användning med bössor och gevär. Dessa handskar har ofta en mycket bekväm passform och ger ett jämnt och fast grepp om vapnet. De flesta av dessa handskar är tillverkade av läder eller tyg, men det finns även en del som är gjorda av plast.

När du ska köpa jakthandskar är det viktigt att titta på storleken och passformen noga. Det finns många olika storlekar och former av jakthandskar på marknaden, så se till att hitta ett par som passar just dina behov. Jakthandskar bör också vara bekväma att bära, så se till att du provar dem på innan du köper dem.

Det är även viktigt att titta på material som handskarna är gjorda av. Vissa jakthandskar är gjorda av läder, medan andra är tillverkade av tyg eller plast. Det finns fördelar och nackdelar med alla dessa olika material, så se till att välja de som passar dig bäst.


Jakthandskar är en viktig utrustning för alla jägare, och de kan göra skillnaden mellan en lyckad jakt och en misslyckad jakt. När du väljer ett par jakthandskar är det viktigt att du väljer en modell som är bekväm och funktionell, så att du kan fokusera på jakten och inte behöva oroa dig för dina händer. Det finns många olika typer av jakthandskar på marknaden, så det är viktigt att du tar tid att jämföra olika alternativ innan du bestämmer dig för ett par.

När det gäller priset är det inte alltid enkelt att avgöra vilket par jakthandskar som är det bästa alternativet. Priset på ett par jakthandskar kan variera kraftigt beroende på tillverkaren, modellen och materialet som används. Generellt sett är dock de flesta jakthandskar mycket prisvärda, så du behöver inte oroa dig för att spendera för mycket pengar på ditt nya par.


Det finns många olika märken av jakthandskar ute på marknaden, och det kan vara svårt att veta vilken märke du ska välja. De flesta jägare är dock nöjda med sina jakthandskar från ett av de följande märkena:


- Härkila

- Beretta

- Browning

- Meindl

- Puma

- Salomon

- Seeland

- Sitka Gear

- Winchester


Det finns också många onlinebutiker som specialiserar sig på jaktutrustning, och där kan du hitta ett stort utbud av olika jakthandskar från olika märken. Dessa butiker är ofta mycket prisvärda, så det är absolut värt att kolla in dem när du letar efter ditt nya par av jakthandskar.Skötsel

När du har valt ett par jakthandskar är det viktigt att du tar hand om dem på rätt sätt, så att de håller länge. Jakthandskar är ofta gjorda av olika typer av läder och andra material, och dessa kan bli skadade om du inte tar hand om dem på rätt sätt. Det är mycket viktigt att du impregnerar dina jakthandskar med en lämplig produkt för att förhindra att de blir skadade av vatten eller smuts. Du bör också torka av dina jakthandskar efter varje användning, så att du inte riskerar att skada dem.Frågor och svar

Vad är jakthandskar?

Jakthandskar är handskar som är särskilt utformade för jakt. De är gjorda för att skydda händerna från väder och vind samt från skador som kan uppstå under jakten. Många jakthandskar är tillverkade med ett vattentätt och andningsbart ytterlager, samt ett innerfoder som är vadderat för extra komfort och skydd. Vissa jakthandskar har också en inbyggd GPS-spårare, så att du enkelt kan hitta tillbaka till ditt läger om du går vilse i vildmarken.

 

Varför är jakthandskar viktiga?

En jakthandske är en viktig utrustning för alla jägare, och de kan tillämpa skillnaden mellan en gynnsam och en misslyckad jakt.. När du väljer ett par jakthandskar är det viktigt att du väljer en modell som är bekväm och funktionell, så att du kan fokusera på jakten och inte behöva oroa dig för dina händer. Det ska även vara tunna så att man känner avtryckaren på rätt sätt.

 

Hur mycket kostar ett par jakthandskar?

Priset på ett par jakthandskar kan variera kraftigt beroende på tillverkaren, modellen och materialet som används. Men normalt sett så kostar ett par jakthandskar runt 500 kronor. Generellt sett är dock de flesta jakthandskar mycket prisvärda, så du behöver inte oroa dig för att spendera för mycket pengar på ditt nya par.