Bästa batteri till husbil


Batteri till husbil

När du ska campa med husbilen så vet vi alla att det är viktigt att ha ett riktigt bra batteri till husbilen. Det batteri vi tänker främst på är ju då självklart bodelsbatteriet. Ofta så har man två batterier i en husbil, det första är startbatteriet. Sedan så har man det batteri som driver allt i husbilen så som bland annat lampor och tv. Vi tycker man ska köpa det bästa husbilsbatteriet så slipper man oroa sig. Man vill ju inte att batteriet ska ta slut på kvällen när man sitter och umgås. Ett bra husbilsbatteri ska hålla länge och vara enkelt att ladda upp. Så ska man välja ett AGM batteri eller ett GEL batteri eller ska man slå till på de lite dyrare Litium batterierna? Ja detta är något ni får fundera på. Vi har skrivit recensioner om de bästa batterierna till husbilen. Sidan innehåller annonslänkar från batteriexperten och happyangler.Bästa batteri till husbil


1.Leoch 12V 100AH CT Batteri

Leoch är ett välkänt kvalitetsmärke vad gäller batterier. Detta AGM batteri passar bra till bland annat husbilar och husvagnar. Batteriet har en väldigt låg självurladdning på endast 2 procent per månad, vilket är väldigt bra. Ni behöver inte heller fylla på batteriet med vatten som man annars behöver med vanliga batterier. Så det är ett underhållsfritt batteri för husbilen, precis som man vill att det ska vara. Detta batteri till husbilen har fler fördelar så som exempelvis så klarar det av kyla väldigt bra, samt att den återhämtar sig från djupurladdningar, något som många batterier annars kan ha problem med. Batteriet tål även både vibrationer och stötar, så det är inga problem att åka på en guppig väg. Batteriets kapacitet är på hela 100Ah vilket är bra, vikten är dock hög vilket är svårt att komma ifrån vid denna typ av batterier.

 

Egenskaper

 • Kapacitet 100 Ah
 • Batterityp AGM
 • Vikt 32 kg
 • Längd 330mm
 • Bredd 173mm
 • Höjd 212mm


2.Leoch 12V 100AH GEL batteri

Ett annat kvalitetsbatteri som passar väldigt bra i husbilar är detta från Leich. Det är ett batteri av typen GEL. Ett Gel batteri från Leoch är underhållsfria och klarar dessutom av djupurladdningar på ett bra sätt. Ett gel batteri behöver man som sagt inte att fylla på någon vätska utan GEL batterierna använder ett slutet system, vilket även gör det omöjligt för batteriet att läcka någon batterisyra. GEL batterier är väldigt populärt bland både båt och husbilsfolk. Detta är ett väldigt bra och uppskattat förbrukningsbatteri som kommer att hålla länge.

Egenskaper

 • Kapacitet 100 Ah
 • Batterityp GEL
 • Vikt 31 kg
 • Längd 330mm
 • Bredd 173mm
 • Höjd 218mm3.Leoch 150 AH AGM

Är man ute efter ett prisvärt 150ah batteri till husbilen så är detta batteri ett bra alternativ. Batteriet är i grund och botten ett AGM batteri med en hög effekt. Ett AGM batteri har flera fördelar och några av dessa är att de klarar av både lutningar och vibrationer på ett bra sätt. AGM batteri från Leoch kan man dessutom ladda betydligt fler gånger mot ett konventionellt batteri. Under 5000 kronor kan man köpa detta batteri för.


Egenskaper

 • Kapacitet 150 Ah
 • Batterityp AGM
 • Vikt 48,2 kg
 • Längd 485mm
 • Bredd 170mm
 • Höjd 242mm4.12V 60AH Li-Ion batteri

För dig som vill ha ett Li-ion batteri så har MX-energy detta väldigt prisvärda husbilsbatteri. Vill man få ner vikten och samtidigt få ut mer kraft så är det et LI-ion batteri man ska ha. Priset är högre självklart, men man får också vad man betalar för. Genom att byta ut ditt gamla batteri och sätta in ett Li-ion batteri så kommer ni att öka kraften med 30 % samtidigt som ni får ner vikten med hela 70 %. Livslängden är även den extremt bra, upp till 2000 cykler klarar de av utan något nämnvärt slitage. Detta batteri har dessutom ett inbyggt BMS som möjliggör speed charge.


Egenskaper

 • Kapacitet 60 Ah
 • Batterityp Li-ion
 • Vikt 8,8 kg
 • Längd 228mm
 • Bredd 138mm
 • Höjd 228mm5.12V 100AH Litium batteri

Detta är ett av de bästa litiumbatterierna på marknaden. Husbilsbatteriet kommer från Rebelcell som är ett välkänt kvalitetsmärke vad gäller batterier till bland annat husbilar. En av de många fördelarna ett litiumbatteri har är att det dels inte väger mycket, faktiskt 70 procent mindre mot ett vanligt blybatteri. Batteriet går även att montera precis som man vill, alltså liggande eller ståendes. Batteriet kan ni utan problem ladda 1500 gånger, så livslängden är väldigt lång. På översidan av batteriet kan man enkelt se laddningsnivån genom bland annat strömbalkar och procent. Bra att veta och tt tänka på är att ett litiumbatteri på 100ah är jämförbart med ett blybatteri på 200ah.

Ett av de bästa husbilsbatterierna av litium.


Egenskaper

 • Kapacitet 100 Ah
 • Batterityp Litium
 • Vikt 8,3 kg
 • Längd 260mm
 • Bredd 170mm
 • Höjd 230mm
6.Global outdoor fritidsbatteri 110AH

Husbilsbatteriet från Global Outdoor är ett prisvärt fritidsbatteri som passar dig som vill ha ett billigt men kraftfullt batteri på 110Ah. Batteriet passar bra som både ett startbatteri och som ett bodelsbatteri. Detta batteri är speciellt framtaget för att passa bland annat husbilar och husvagnar med en enklare elektrisk utrustning väldigt bra.

Ett billigt husbilsbatteri

Egenskaper

 • Kapacitet 110 Ah
 • Batterityp Calcium-Calcium
 • Vikt 25,4 kg
 • Längd 345mm
 • Bredd 174mm
 • Höjd 230mm


Köpguide

Batteri till husbil består i regel av ett vanligt startbatteri och ett speciellt bodelsbatteri. Det är bodelsbatteriet som ger ström till själva husbilens funktioner så som exempelvis spis, kyl och tv.

Vilket batteri till husbilen som just du behöver och har ett behov av är inte lätt att veta. Ni får välja ut ett som klarar av de sakerna som ni behöver ström till i din husbil. Något man inte ska göra är att köpa ett husbilsbatteri som inte har tillräckligt med kraft. Det är alltid bättre att har lite extra ström.

 

Startbatteri

Ofta har man ett vanligt startbatteri i en husbil, så med andra ord har man i regel minst 2 batterier. Ett batteri till själva startmotorn och ett annat batteri till bodelen.


Gel batteri

Ett gelbatteri är ett helslutet system där man inte behöver fylla på någon vätska. Istället för en vätska så är ett gelbatteri fyllt med en kiselgel som ger batteriet ett ökat motstånd mot både vibrationer och mot lutningar. Då gelbatteriet är ett stängt system så behöver man aldrig oroa sig för några läckande syror. Så ett gelbatteri är med andra ord ett underhållsfritt batteri.


AGM batteri

Ett AGM batteri är tillverkat så att elektrolyten är innesluten i en glasfibermatta. Ett AGM batteri är även det läcksäkert samt kan hantera både lutningar och vibrationer väldigt bra. Detta gör att AGM batterier ofta används i diverse offroad maskiner. En annan fördel med ett AGM batteri är att de kan hantera upp mot tre gånger så många laddningar mot ett vanligt konventionellt startbatteri.


Litium batteri

Ett litium batteri väger väldigt lite men har kraft nog som dubbel mot ett vanligt konventionellt blybatteri. Så man kan räkna på att ett 50Ah litium är lika bra som ett 100Ah blybatteri. Fördelarna är många med ett litiumbatteri, dock så är priset därefter.


Kombibatteri

Ett kombibatteri eller ett så kallat dual purpose batteri är ett batteri som används både som startbatteri och som ett förbrukningsbatteri inne i husbilen. Dessa batteri är ganska populära då du i regel inte behöver ha fler än ett batteri.

 

Lång livslängd på ditt husbilsbatteri

Det är viktigt att du tar hand om alla dina batterier till husbilen. Ett husbilsbatteri kostar ganska mycket, i alla fall om man vill ha ett batteri av hög kvalitet och med ordentligt med kraft i. Fördelen med de nyare batterierna som exempelvis AGM och GEL batterier är att de är i stort sätt underhållsfria. Men det du absolut ska ha koll på är laddningen av batteriet. Du ska endast använda moderna flerstegsladdare när du ska ladda ditt husbils batteri. Detta så att batteriet verkligen får rätt spänning under laddningen.


Hur vi valde fram de produkter vi har på denna sida

Vi har valt ut flera produkter på denna sida genom att leta bland olika nätbutiker och välja ut de produkter som vi tycker verkar vara allra bäst. Genom vår kunskap inom ämnet så tycker vi att vi har ganska så bra koll på de flesta produkterna. Vissa av produkterna på denna sida har vi provat själva eller haft en test pilot på. De produkter som vi inte själva har provat men som ändå har kommit med på sidan, beror på att vi tycker att det verkar vara en riktigt bra produkt. Detta har vi kommit fram till genom att jämföra olika produktbeskrivningar och tittat på priserna. På så sätt så har vi fått fram vår test vinnare ur respektive produkt. Frågor och svar


Vad kostar ett husbilsbatteri?

Ett batteri till en husbil kostar allt mellan 1000 kronor och upp till 20 000kronor. Detta beror främst på vilken modell av batterier ni vill ha. Standard blybatterier är billigast och dyrast är de nyare litium batterierna.


Vilket är det bästa husbilsbatteriet?

Leoch 12V 100AH CT Batteri är ett väldigt bra batteri till husbilar. Det finns dock flera batterier som är väldigt bra för just husbilar. Läs mer på vår sida om det bästa batteriet till husbilen.Fler bra produkter