Jaktklocka


Bästa jaktklockan

En jaktklocka har flera bra funktioner som kan underlätta just under jakten. Dels så kan ni på de bättre modellerna koppla jaktklockan till hundpejlen, vilket är väldigt enkelt. Fördelen med detta är att man slipper plocka upp handenheten varje gång man vill kontrollera var hundarna är. En jaktklocka är även extremt tåliga då de ska klara av tuff terräng och väder. Vissa klockar kan även utföra diverse uträkningar när du ska skjuta. Ja det finns många finneser och funktioner på dessa jaktklockar. Vi har valt fram de jaktklockor som vi tycker är de bästa i år. Sidan innehåller annonslänkar från Pnjakt Och outnorth


Bästa jaktklockan


1. Garmin Tactix Delta Solar Ballistic Edition

Denna jaktklocka från Garmin har allt man behöver plus mycket mer. Jaktklockan har ett ganska högt pris, runt 15 000 kronor får man betala för denna. Men för dig som vill ha det allra bästa och inte behöver tänka på priset så är detta en fantastisk jaktklocka med massor av finesser och funktioner. Jaktklockan är självklart kompatibel med både Alpha 100 och Alpha 200 i.

Du kan självklart använda klockan för vanliga saker så som betalning i kassan, ta emot email, sms & aviseringar.  Gps systemet hjälper dig att navigera på ett säkert sätt och du kan sätta geopositioner.

Det finns massor av funktioner som man har väldigt mycket nytta av.


Egenskaper

 • Safirglas – skyddar mot repor och smuts
 • Applied ballistic – Beräknar långdistansskytte
 • Massor av aktivitetsprofiler
 • ABC sensor – höjdmätare, barometer & kompas
 • Ultralåg GPS förbrukning
 • Lagrar solenergi2. Garmin Instinct Solar edition

En av de bästa jaktklockorna för ett pris under 5000 kronor. Även denna jaktklocka från Garmin har en funktion som gör att man kan lagra solenergi och på så sätt få längre batteritid. Displayen är stryktålig och tillverkad av ett härdat kemiskt glas. Du kan ta emot smarta aviseringar i klockan så som mail, sms och aviseringar. Självklart kommer även jakklockan med Bluetooth & ANT. Det finns gott om utomhusfunktioner så som trackback, höjdprofil, elektroniskt spår , gps koordinater och massor fler funktioner.

Detta är den prisvärdaste jaktklockan av riktigt hög kvalitet.


Egenskaper

 • Pejl
 • Smarata funktioner
 • Pulsmätning
 • GPS funktioner
 • Löping
 • Utomhus
 • Siming
 • Cykling
 • Lagrar soleneri3. Garmin Fenix 6 Pro Solar

Denna fantastiska jaktklocka finns i flera olika modeller och färger. Just denna är svart och har ett stilrent utseende. Klockan är väldigt prisvärd med tanke på all teknik som finns i den. En av de stora fördelarna som denna klocka har är att den kan förlänga batteritiden då den använder sig av solljuset. Solljuset ger alltså jaktklockan ett extra energitillskott och förlänger därmed batteritiden. Självklart är klockan vattentät och är kompatibel med garmin hundpejlar så som Alpha 100 & Alpha 200. Du har även en avancerad pulsmätare samt body battery som mäter dina energinivåer. Det finns även gott om färdiginställda sportprofiler så som golf, cykling, simning och många fler.

 

Fördelar

 • Kompatibel med pejlar
 • Tar till vara av solljus
 • Prisvärd
 • Finns i flera olika färger4. Suunto 9 Baro Titanium

Denna jaktklocka från Suunto är en väldigt populär modell. Det är i grund och botten en Gps sport klocka som både har en lång batteritid samt kommer med barometer. Med både ett slitstarkt armband och ett safirglas kan ni vara säkra på att klockan klarar av de allra tuffaste miljöerna. Man kan välja mellan 4 olika prestanda lägen med Gps spårningen aktiv. Då håller batteriet mellan 25 och upp till 170 timmar, beroende på vilket läge man väljer. Det finns gott om funktioner så som att du kan planera din rutt i en app för att sedan synka med klockan. Då kan du få aviseringar när du närmar dig en viss punkt.


Fördelar

 • Populär klocka
 • Hållbar
 • Gps
 • Lång batteritid
5. Luminox Field Day date modell 1927

För dig som vill ha en klassisk modell av en äkta jaktklocka så är detta ett bra alternativ. Den har en diameter på 45mm samt ett anti reflektivs safir glas. Safirglaset är stryktåligt, precis som själva boett som är tillverkat i rostfritt stål med en PVD beläggning. Batteritiden är lång, runt 50 månader. Jaktklockan är även vattentätt till över 100 meter.

Luminox Field Day date modell 1927 är en riktigt snygg klassisk jaktklocka som passar alla som älskar jakten.


Egenskaper

 • Kraftigt läderarmband
 • Lång batteritid
 • Vattenskydd 100m


Tänk på detta när du ska välja en jaktklocka


Jaktklocka hund

Det allra första du ska fråga dig själv är vad du behöver för funktioner. Har du tänkt att jaga med hjälp av hundar, så kanske det kan vara bra att skaffa en jaktklocka för hund. En jaktklocka som är kompatibel med hundpejlar är ett enkelt sätt att få en snabb överblick av var hundarna är, utan att ta fram den vanligtvis ganska stora handenheten.


Vädertålig jaktklocka

Självklart ska en jaktklocka klara av både skurar, smuts och en del smällar. Detta då man i regel är ute i ganska tuff miljö när man jagar. Detta är något som alla de bästa jaktklockorna klarar av, men det finns vissa funktioner som finns på de mer dyrare modellerna så som mörkerseende. Det finns även de modeller som är kompatibla med mörkerkikare. Detta kan vara väldigt smidigt under de mörka jakttiderna.

 

Funktioner

Det finns massor av funktioner som många av de bättre jaktklockorna har. Många av klockorna har färdiga profiler som exempelvis golf läge. Då är klockan anpassad för just detta. Dessa profiler finns i regel inom simning, löpning, terränglöpning, vandring, cykling, skidåkning, golf och många fler.


Minne

De smarta jaktklockorna är mer eller mindre som en liten dator, de har ett interminne som på exempelvis Garmin tactix delta är på hela 32gb. Ett stort minne är bra att ha om man ska läsa in kartor eller spara en massa låtar.


Gps & kompass

Gps är något som de bättre modellerna av jaktklockor har. Det finns även funktioner så som termometer, accelerometer, barometer, höjdmätare och gyroskop. Så som ni märker finns det gott om användabara funktioner.

Men just GPS är något som är ganska viktigt och som även gör jakten säkrare. Med en gps så kommer ni att hitta dit ni ska och ni kan sätta ut markeringar där ni vet att djuren står osv.


Kartor

Det finns ofta förprogrammerade kartor som kan vara väldigt bra att använda sig av. Ofta kan man även föra över andra kartor.


Wifi & Bluetooth

Uppkoppling vill man ska vara snabb och smidig, med Wifi eller bluetooth går detta väldigt snabbt och bra.


Pay

Vill man slippa plocka upp plånboken och ta fram kreditkortet i kassan så kan man istället genom exempelvis Garmin pay. Enkelt och smidigt bara blippa med klockan istället.


Vattentätt

En bra jaktklocka ska vara riktigt vattensäker. Ofta är den vattentät till ett djup av 100 meter, men detta varierar mellan alla modeller.Livetrack & Backtrack

Navigera enkelt med waypoints, rutter och spår.


Smarta aviseringar

Se aviseringar i klockan på ett snabbt sätt. De går att få så man kan se mail, sms och aviseringar direkt i jaktklockan. Perfekt när man inte vill behöva ta upp mobiltelefonen, när det både regnar och är kallt ute.

 

Ja som ni ser är detta bara några av alla de funktioner som en riktigt bra jaktklocka kan ha. Vad ni behöver beror ju helt på vilken situation ni ska vara i och vilken budget ni har på klockan. Det finns jaktklockor från ett par tusen upp till 10 -20 000 kronor. Vi tycker dock inte att man ska snåla in utan att man ska välja en jaktklocka som har alla de funktioner som man vill kunna använda sig av.

Har man inte någon användning av pejl, mail avisering, nattläge eller kartor så kanske det helt enkelt räcker med en jaktklocka som endast är väldigt stryktålig och som helt enkelt bara visar tiden.

Det är ju trots allt det man oftast använder sin klocka till.

 

Hur vi valde ut de bästa jaktklockorna

Vi valde ut några av de jaktklockor som vi tror är de bästa på marknaden idag. Vi tittade på flera punkter så som

 • Kvalitet - Kvalitetsmärken
 • Hållbarhet – Det ska var hållbara klockar
 • Funktioner – Finns det några funktioner
 • Pris – Är klockan prisvärd
 • Vi har jämfört klockorna mellan produktbeskrivningar.

 

Sammanfattning bästa jaktklockan

Vi hoppas att ni med hjälp av vår sida om de bästa jaktklockorna har hittat en klocka som har de funktioner som ni letat efter. Som ni säkert märkt så finns det nästan oändligt med funktioner i många av de modeller vi har tittat extra noga på.

Är ni ute efter så många funktioner som möjligt så ska ni satsa på en Garmin jaktklocka. Vill ni ha lite mindre funktioner men de viktigaste och ändå en kvalitetsklocka så ska ni titta lite mer på Suunto.

Men om du vill ha en billigare klocka är Garmin instinct solar väldigt prisvärd.

I vår recension av de bästa jaktklockorna har vi försökt täcka alla dessa alternativ och göra det lättare för dig att hitta rätt. Vi tror att de flesta kommer att vara nöjda med någon av dem

Vi avslutar med att säga att det finns många bra jaktklockor på marknaden. Det handlar om att få det du behöver till ett bra pris. Lyckligtvis finns det många bra jaktklockor på marknaden i dag som du kan välja mellan

Vi hoppas att vår lista över de bästa jaktklockorna har hjälpt dig att hitta det du letar efter.Frågor och svar


Vilken jaktklocka är bäst?

Den bästa jaktklockan enligt vår test är Garmin Tactix Delta Solar Ballistic Edition. Den kan ni läsa mer om på vår sida.


Varför ska man köpa en jaktklocka?

Det kan finnas flera anledningar till att man bör köpa en jaktklocka. Dels så kan ni köpa en jaktklocka som har de funktioner som ni kan tänkas behöva ha. Det kan vara allt från Gps , pejl eller helt enkelt kunna läsa aviseringar på ett smidigt sätt.