Vattenreningstabletter


Bästa vattenreningstabletter

Vattenreningstabletter är något som man verkligen kan behöva om man ska vandra eller ut och campa en längre stund. Fördelen med vattenreningstabletter är att det är så smidigt att ha med sig och man kan vara säker på att man alltid kan dricka rent vatten. Dom tar inte heller någon större plats i packningen och väger inte heller speciellt mycket. Vanligast så tar man upp vatten i en flaska och lägger sedan ner en vattenreningstablett. Man väntar sedan en stund och efter det så kan man dricka vattnet. På denna sida kan ni läsa om vattenreningstabletter som vi tycker är dom bästa i år. Sidan innehåller annonslänkar från bland annat outdoorexperten.


Bästa vattenreningstabletter


1. Katadyn Micropur Quick 70st

Dessa vattenreningstabletter är klorbaserade vattenreningstabletter vilka förstör de skadliga bakterier som kan finnas i vattnet. De skyddar även mot sjukdomar som annars kan orsakas av vattenburna smittor. Enkla att använda, man lägger i en tablett i en liter vatten. Man väntar sedan 30 minuter och sedan så kan man dricka vattnet. Hållbarheten är 4 år och denna förpackning kommer med hela 70 tabletter, vilket då renar cirka 70 liter klart vatten.


Cirka pris 170 kr


Fördelar

 • Klorbaserad
 • Renar cirka 70 liter


Katadyn Micropur Quick
5 star


2. Aquatabs 2-pack

100 stycken vattenreningstabletter som kan rengör upp till 100 liter vatten. Aquatabs läggs i ett osäkert dricksvatten och tar bort de skadliga mikroorganismerna. En minskning på 99,9 av bakterier,virus och protozoer på 30 minuter. Mycket enkelt att använda, lägg en tablett i en liter vatten, rör om då och då för att vara säker på att allt vatten kommer i kontakt med ämnet.Cirka pris 170 kr


Fördelar

 • Renar cirka 100 liter


Aquatabs
5 star


3. Chlor-Flock vattenrening

En av de bästa vattenreningstabletterna på marknaden. Så det kanske inte är så konstigt att just amerikansk militär använder just detta märke. Det är inte tabletter utan ett vattenreningspulver med dikloroisocyanurat. En mycket effektivt vattenreningsmetod som går fort att rena vattnet. Dödar bakterier, virus och mikroorganismer på 15 minuter. Det grumliga vattnet faller även till botten.

 

"Används av amerikansk militär"

Cirka pris 199 kr


Fördelar

 • Renar cirka 30 liter
 • Används av amerikansk militär


Chlor Flock vattenrening
5 star


4. Biocool vattenreningstabletter

Vattenreningstabletter på burk med 250 stycken tabletter. Renar vatten på cirka 3 timmar, så det tar lite längre tid än de flesta andra vattenreningstabletterna. Tabletterna är baserade på perkarbonat som gör att man slipper smaken av klor. Renar vatten från skadliga bakterier, virus och parasiter. Att använda vattenreningstabletter har många fördelar. Det är enkelt att använda sig av Biocools vattenreningstabletter för att få fram dricksvatten. Tar inte mycket plats och väger heller inte mycket i en burk på 250 tabletter. Biocool rengör vattnet både effektivt och pålitligt, så att man kan känna sig trygg i vet att man får rent och drickbart vatten.Cirka pris 199kr


Fördelar

 • 250 tabletter
 • 1250 liter
Biocool vattenreningstabletter
5 star


Köpguide vattenreningstabletter

Det finns många sätt att rena vatten på, ett av de allra smidigaste sätten är helt enkelt att använda sig av vattenreningstabletter. Det finns flera olika tillverkare av dessa så det kan vara svårt att veta vilken av alla man ska köpa. 

Det finns många ställen där man kan behöva använda sig av vattenreningstabletter, det kan vara att man är utomlands, i skogen eller vid en sjö. Ja oavsett var ni är så är det alltid bra att ha med sig bra vattenreningstabletter så att man alltid kan dricka vatten säkert och rent.

Även om vattnet ser helt klart ut i en bäck så kan det fortfarande finnas bakterier, virus och andra skadliga mikroorganismer. 


När man köper vattenreningstabletter är det bra att tänka på några saker. Man bör först och främst se till att tabletterna är lämpliga för det vatten som man har tillgång till. Detta gäller såväl smaken som kvaliteten på vattnet. Genom att titta på innehållsförteckningen för tabletterna kan man enkelt se vilken sorts vatten de är avsedda för.


Det är också viktigt att kontrollera hur effektiva tabletterna är. Detta görs genom att titta på deras aktiva ingredienser. De flesta vattenreningstabletter innehåller aktiva ingredienser som bakteriedödande medel eller klor. Andra innehåller ingredienser som avlägsnar oönskade ämnen från vattnet, såsom järn, koppar eller mangan.


När man väljer vattenreningstabletter är det också viktigt att titta på hur länge de håller sig aktiva. De flesta tabletter måste aktiveras i vattnet i minst 30 minuter innan de är effektiva. Detta betyder att man måste lägga tabletterna i vattnet i förväg. Andra tabletter måste aktiveras genom att man rör i vattnet, så att tabletterna kan lösas upp och börja verka.


Det är också viktigt att komma ihåg att tabletterna bara rengör vatten, de gör inte vattnet renare än det redan är. Därför är det bra att titta på innehållsförteckningen för tabletterna och se till att man väljer en sorts som passar ens behov. Det är alltid bra att rengöra vatten innan man dricker det, så att man är säker på att det är rent och fritt från oönskade ämnen.


Det finns många olika sorters vattenreningstabletter på marknaden, så man bör ta sig tid att jämföra olika produkter innan man väljer en sorts. Detta gör det lättare att hitta de tabletter som passar ens egna behov och budget.


När man köper vattenreningstabletter är det alltid bra att följa instruktionerna som finns på förpackningen. Detta gäller såväl hur man använder tabletterna som hur länge de håller sig aktiva. Man bör också komma ihåg att rengöra vattenflaskor och andra behållare innan man fyller dem med rengjort vatten. Detta gör det lättare att få rent vatten och förhindrar att tabletterna depositionerar sig på flaskorna.


Fördelar

Fördelarna med vattenreningstabletter är att de är enkla och snabba att använda. De är effektiva på alla typer av vatten, så länge man väljer rätt sorts tabletter för det vatten som finns tillgängligt. Med vattenreningstabletter kan man rengöra stora mängder vatten på kort tid, vilket gör dem lämpliga för användning i både hem och på resa.


 1. Billigt
 2. Hållbarhet på 5-10 år
 3. Effektiv - rengör vattnet på 30 minuter
 4. Enkelt att ta med - tar ingen plats och väger i stort sett inget
 5. Lätt att använda - läs instruktionerna noggrant innan användning för bästa effekt
 6. Spola ur behållaren efter användning och torka den torrNackdelar

Nackdelarna med vattenreningstabletter är att de inte alltid är lättillgängliga. Ibland kan det vara svårt att hitta de rätta tabletterna för det vatten som finns tillgängligt, särskilt om man reser till ett område där vattenkvaliteten är låg. Tabletterna kan också vara dyra, särskilt om man behöver rengöra stora mängder vatten.


Det är alltid bra att komma ihåg att tabletterna bara rengör vatten, de gör inte vattnet renare än det redan är. Därför är det bra att titta på innehållsförteckningen för tabletterna och se till att man väljer en sorts som passar ens behov.


Användning

 1. Läs instruktionerna noggrant innan användning
 2. Rengör behållarna före användning
 3. Fyll behållare med vatten och lägg i tabletterna
 4. Låt tabletterna verka i 30 minuter
 5. Drick det rengjorda vattnet
 6. Spola ur behållaren efter användning och torka den torr.
 7. Förvara tabletterna i en torr och sval plats, skyddad från solljus.


När ska man använda vattenreningstabletter?

Man kan använda vattenreningstabletter om man exempel är i skogen och hittar vatten vid en sjö eller en bäck. Då kan man ta upp vatten i en flaska och lägga i en vattenreningstablett. Bra att veta är att vattnet i regel ska vara ganska klart för att det ska fungera med en vattenreningstablett. Vid mer grumligt vatten så behöver man i regel först filtrera vattnet innan man tillför en tablett. Vilken vattenreningstablett ska man köpa?

Vi tycker att man ska köpa en vattenreningstablett som man vet om fungerar bra. Det är viktigt att tabletten renar vattnet så att det blir säkert att dricka det. 


Varför man alltid bör ha tillgång till vattenreningstabletter

Utan ett rent och drickbart vatten så kan man helt enkelt inte överleva. Så rent dricksvatten är det viktigaste som finns. Problemet är att det sällan är helt rent vatten, utan det oftast kan finnas både bakterier och virus i vattnet som man kanske måste dricka ur. Genom att rena vattnet innan man dricker det så minskar man risken att bli sjuk av vattnet.

Normalt behöver en person dricka mellan 1,5 till 5 liter vatten om dagen, detta beror ju självklar på om det är varm klimat eller inte.

 

Egenskaper

Klor – Det vanligaste vattenreningsämnet, klor smakar inte så gott

Klordioxid – Tar effektivt död på både bakterier och virus, ger inte mycket bismak.

 

Fördelar med vattenreningstabletter

Billiga – Det är billigt att rena vattnet med vattenreningstabletter

Hållbarheten – Det är i regel väldigt lång hållbarhet på tabletterna. Ofta mellan 5 och 10 år.

Effektiva – Man får oftast rent vatten på 30 minuter

Enkelt att ta med – Tar ingen plats och väger i stort sett inget. Smidigt att ta med på vandring eller jakten.