Hängmatta camping


Bästa hängmattan för camping & vandring

När du ska ut och campa så behöver du en hängmatta. En hängmatta har flera fördelar gentemot ett tält. Dels så kommer du upp från marken så du slipper att riskera att det rinner in vatten eller kommer småkryp. Du behöver inte heller bära med dig ett helt tält då en riktigt bra hängmatta för campingen låter dig sova skönt ändå. De tar inte mycket plats i packningen och de väger inte mycket alls. Det är även enkelt och smidigt att både sätta upp och plocka ner en hängmatta. Vi har valt ut flera av de hängmattor som passar bäst för camping, samtidigt som vi tycker det verkar vara de allra bästa på marknaden idag.


Hängmatta camping


1. Hennessy hammock safari deluxe

En grymt bra hängmatta för vandring och camping. Ja den väger inte mycket och du får med allt du behöver för att kunna sova skönt. Oroa dig inte för regn eller mygg, då det ingår både myggnät och ett regnskydd för de sämre väder dagarna. Detta är en hängmatta med en tältfunktion som är rejält stor om man jämför med andra modeller. Så för dig som vill sova med högsta möjliga komfort så är detta ett bra alternativ. Maxvikten är 160 kg, vilket faktiskt gör det möjligt för även par att sova tillsammans i denna hängmatta från Hennessy. Det finns en sidoöppning med en praktisk dragkedja. Man får med myggnät, regnskydd, upphängningslinor, instruktioner samt en smidig förvaringssäck.


Cirka pris 3200kr


Egenskaper

 • Bästa hängmattan för camping
 • Stor hängmatta
 • Myggskydd
 • Regnskydd
 • Maxvikt 160kg2. Hängmatta Exped Scout hammock

En riktigt prisvärd hängmatta som passar perfekt för äventyret i vildmarken. Oavsett om du ska åka och fiska eller ta en längre vandring, ja du kanske till och med ska campa. Ja då är denna hängmatta från Expeed ett väldigt bra alternativ. Det är en prisvärd hängmatta som man ligger riktigt skönt i. Det går även snabbt och smidigt att både packa upp och att plocka ner. Denna har även fått goda omdömen och vi måste hålla med, vi tycker det är en bra hängmatta till ett schysst pris. Vill man så kan man även köpa med ett regnskydd eller ett myggnät. Vikten är extremt liten, så den är inte något tungt bagage på vandringen.

Cirka pris 700kr


Egenskaper

 • Längd 325cm
 • Bredd 150cm
 • Maxvikt 150kg
 • Vikt 255g3. Hängmatta Snugpack Jungle

En väldigt praktiskt hängmatta som har ett inbyggt myggskydd. Det inbyggda myggskyddet är ett stort plus, då många andra hängmattor för campingen tyvärr inte har med det. Utan det är i regel ett tillbehör man behöver köpa till. Men hängmatta Snugpack Jungle har det inbyggt och det tackar vi för. Priset är riktigt bra med, runt 1000 kronor och ni har en perfekt hängmatta för campingen eller andra vildmarksutflykter. En hängmatta för camping , är en väldigt bra ide om man vill slippa bära med sig ett helt tält. Du sover minst lika bra om inte bättre i en hängmatta som denna. Du slipper även både mygg och insekter, samt att inget kommer krypande från backen på dig. Det är enkelt att sätta upp med de fyra stycken 305 cm linor som följer med.

 

Cirka pris 1000kr

Egenskaper

 • Längd 275cm
 • Bredd 140cm
 • Maxvikt 180kg
 • Vikt 790g4. Hennessy hammock expedition zip

Här har vi en riktigt bra hängmatta för campingen som det både ingår ett myggskydd samt ett regnskydd i. Det är en kompakt modells som man sover riktigt komfortabelt i. Du slipper även oroa dig för småkryp eller de jobbiga myggen, då det som sagt ingår ett myggnät. Har du otur och det börjar regna så finns det även ett avtagbart regnskydd med, så du kan sova utan behöva oroa dig för regnet. Fördelen med ett hängmatta är att du inte ligger på backen, där det vanligtvist samlar på sig vatten. Hennessey hammock är ett kvalitetsmärke som gör några av de bästa produkterna på marknaden. Denna underbara hängmatta är inget undantag. Helt klart en av de bättre hängmattorna för campingen.

Cirka pris 2200kr


Egenskaper

 • Längd 254cm
 • Bredd 132cm
 • Maxvikt 180kg
 • Vikt 1247g  5. Hängmatta Urberg Mosquito net

  En både snygg och praktiskt hängmatta från Urberg. Den passar perfekt att ta med sig på alla äventyr och resor man ska göra. Ja för camping är denna hängmatta väldigt bra. Det är tillverkat av ett väldigt slitstarkt nylon, ja faktiskt samma nylon som används i fallskärmar. För att ta sig ut och in i hängmattan så finns det en tvåvägsdragkedja så att det ska gå så smidigt som möjligt. De följer med både karbinhakar samt linor som man fäster i träd. Man packar enkelt ner hela hängmattan i packpåsen som är fastsydd. Detta är en prisvärd och smidig hängmatta för camping


  Cirka pris 900kr


  Egenskaper

  • Längd 295cm
  • Bredd 117cm
  • Maxvikt 180kg   6. Cocoon hängmatta mosquito net

   En ultralätt hängmatta som passar perfekt för camping eller vandring. För vandringen så har den flera fördelar, men framförallt den extremt låga vikten på endast 395gram. När man vandrar så vill man ha så lite vikt som möjligt i packningen. Med denna hängmatta så blir inte vandringen mycket tyngre. Det är trots vikten en väldigt rymlig hängmatta som är tillverad i nylon. Den kommer med lina, karbinhackar och en packpåse.

   Cirka pris 1300kr

    

   Egenskaper

   • Längd 325cm
   • Bredd 148cm
   • Maxvikt 140kg    Köpa hängmatta för camping & vandring

    När du ska köpa en hängmatta så tycker vi att det kan vara bra att läsa på en hel del om ämnet. Detta då det finns många olika modeller och varianter av hängmattor för bland annat camping och vandring. Det ska vara roligt och smidigt att gå vandring för att sedan stanna och campa. Med en hängmatta så blir allt mycket trevligare och enklare. Du slipper stora tält i packningen och du kommer sova som en gud uppe i träden.

    En hängmatta som är utvecklad främst för camping ska ha en del funktioner som är viktiga att känna till.


    Antal personer

    Hur många personer ska sova i hängmattan? Vanligtvist så sover man ensam i en hängmatta för camping och vandring. Men det finns vissa modeller som är så starka och stora att man faktiskt kan komfortabelt sova två personer i dom.


    Vikten

    Vikten är en punkt att titta extra på, detta om det är så att ni ska ut och vandra längre sträckor. Ska man vandra långt så vill man bära med sig så lite vikt som möjligt och då är det fördelaktigt med en hängmatta med så låg vikt som möjligt. För att få så låg vikt som möjligt så finns det modeller utan både regnskydd och myggskydd. Men båda dessa tillbehör är att rekommendera.


    Myggskydd

    Myggskyddet är viktigt om man är vid platser där det finns risk att det är mycket mygg. Utan myggskydd så kan det bli en jobbig natt med mygg. Har man ett myggskydd så slipper man dessa problem samt att man vaknar upp utan några myggbett som kliar och kan förstöra humöret.


    Regnskydd

    Även ett regnskydd är något som vi tycker man bör använda om man ska campa med en hängmatta. Även om väderprognosen säger att det inte ska regna, så kan det ju tyvärr ändå göra det. Med ett regnskydd i hängmattan så kan ni både sova och vakna utvilade och framförallt torra.


    Linor

    Linorna ska vara tillräckligt långa för att bindas runt två träd. Det är viktigt att man har linor som har rätt längd och som även är riktigt slitstarka.


    Plocka upp & packa ner

    Det ska vara enkelt att sätta upp en hängmatta när man är ute i friluftslivet. Enkla tydliga instruktioner är att fördra, det ska även gå fort så att man inte behöver spenderar så mycket tid på det. Lika så när man ska packa ihop så vill man att det ska gå både fort och smidigt.

     

    3 st Fördelar med en hängmatta på camping


    1. Enkelt att sätta upp

    Det är i regel väldigt enkelt att sätta upp en hängmatta när man är ute på vandring. Det använd ofta bara ett eller några linor, samt själva hängmattan.


    2. Du hänger i luften

    Du slipper alla smådjur som annars kan ta sig in, när du hänger i luften så kommer inga kryp åt dig. Det är även ganska avslappnande att sova i hängmatta, då den kan röra sig lite om man vill. Du slipper även vatten från marken. Regnar det och du sover på marken så är risken stor att du vaknar i en vattenpöl. Hänger du i luften så slipper du garanterat detta.


    3. Tänk inte på underlaget

    Det finns bra platser att sätta upp hängmattan och du behöver i regel inte tänka på vilket underlag det är på marken. Är det i en uppförsbacke eller på en hård stenig mark, så spelar det ingen roll. Du behöver bara två träd eller något annat att fästa linorona i. Ett tält behöver däremot ha en plan yta.