Bästa solcellsladdaren


Solcellsladdare

Att hitta en riktigt bra solcellsladdare kan vara svårt, men vi har fått fram flera bra solcellsladdare som alla platsar på denna sida om den bästa solcellsladdaren. För att få fram den allra bästa laddaren så behöver man testa flera olika viktiga punkter som en solcellsladdare har. Det vi har tittat extra mycket på är självklart effekten, vikten och andra bra egenskaper som solcellsladdaren kan ha. Det finns flera bra kvalitetstillverkare av solcellsladdare och det finns gott om bra återförsäljare. Vi hjälper er hitta rätt. Så oavsett om ni letar efter en solcellsladdare till båten, stugan eller till vandringen, så kommer ni hitta det ni söker här hos oss. Vi har samlat de solcellsladdare som vart bäst i test. Sidan innehåller annonslänkar från outdoorexperten, outnoorth och kjell o co.


Bästa solcellsladdaren


1.Powertraveller falcon 40

En riktigt bra solcellsladdare från Powertraveller som både är hopvikbar och lättviktig. Att den är hopfällbar gör ju det betydligt enklare att ta med sig solcellsladdaren på campingen eller vart man nu ska iväg. Det går smidigt att ladda bland annat laptops, GPS eller mobiltelefoner. Ja det går att ladda det mesta med denna solcellsladdare. Du kan till och med ladda tre enheter samtidigt, vilket ofta är väldigt användbart. Du laddar då två stycken genom de vanliga USB kontakterna samt den tredje genom DC. Solcellerna ger även upp till 35% mer energi mot de konventionella cellerna.  Laddaren väger endast 910 gram och är enkel att frakta genom exempelvis metallöljetterna som gör det smidigt att fästa på exempelvis ryggsäcken.

 

Egenskaper

  • Vikt 910g
  • Storlek hopvikt 290x292x11
  • Utfälld 1200x292x3
  • Maxeffekt 40W




2.Powertraveller falcon 21

En annan lite billigare solcellsladdare från Powertraveller är denna Falcon 21. Den är betydligt mindre och lättare mot Falcon 40, men har trots detta ändå väldigt bra egenskaper. Du kan ladda två enheter samtidigt och med enheter menar vi exempelvis smartphone, GPS, GoPros eller laptop. Solcellsladdaren har ett uttag för USB och ett uttag för DC. Vikten är endast 470 gram och den är relativt liten och smidig att bära med sig. En bärbar solcellsladdare ska ju vara smidig att få med sig så vi tycker att denna gör det jobbet väldigt bra.

 

Egenskaper

Vikt 470g

Storlek hopvikt 157x280x11

Utfälld 665x280x3



3.Biolite solarpanel 10+

En billig solpanel som har ett integrerat batteri på 3200mAh som dessutom är väldigt enkel att ta med sig. Vikten är väldigt låg, endast 390 gram samtidigt som den är liten och smidigt byggd. Den är enkel att fästa på ryggsäcken och man kan i stort sett hänga upp den var som helst. Vill man så kan man även ställa den upp, med hjälp av stödbenen. Du kan enkelt ladda mobiltelefoner, surfplattor eller annan elektrisk utrustning som man du har med dig. Genom att ha med sig en solcellsladdare på exempelvis vandringen, så slipper ni oroa er för att ni kommer vara utan ström. En solcellsladdare laddar enkelt och bekvämt upp de allra flesta elektriska prylarna åt er.


Egenskaper

  • Vikt 558g
  • Storlek 257x208X24
  • Maxeffekt 5W



4.Powertraveller sport 25 solar kit

Detta är inte bara en solcellsladdare utan du får även med en kraftfull Powerbank. Ett perfekt laddkit till långvandringen. Powerbanken har ett litiumbatteri på hela 6700mAh samt en inbyggd ficklampa. Solcellsladdaren är en Powertraveller Falcon 7 som enkelt laddar upp din utrustning så som mobiltelefoner och GoPros. Du kan ladda bland annat genom Falcon 7 genom en USB. Ett prisvärt paket för dig som vill komma igång på en gång.

 

Egenskaper

Falcon 7

  • Vikt 230g
  • Storlek hopvikt 157x179x11
  • Utfälld 498x179x2

Powerbank

  • Vikt 187g
  • Storlek 105x50x30



5.Biolite solarpanel 10+

En lite kraftfullare solpanel och batteri är denna Biolite 10+. Trots kapaciteten så är den fortfarande enkel att bära med sig då den endast väger 560 gram. Det integrerade batteriet har en kapacitet på 3000 mAh vilket gör att den fungerar bra till det allra mesta. Med ett par stödben så står den bra och det är bara att ställa upp den optimalt mot solen för bästa effekt.  Du laddar smidigt med den medföljande USB kabeln.

 

Egenskaper

  • Vikt 560g
  • Storlek 257x208X24
  • Maxeffekt 10W



6.Nomad 100 solar panel

Denna solpanel är främst till för de mobila lägerplatserna och den riktiga äventyraren. Denna modell kan man även enkelt sammankoppla med andra solpaneler och på så sätt få extremt mycket kraft. Denna solcellsladdare är lite större och tyngre än de andra vi har tagit med på denna sida, men vi tycket av det behövdes en riktigt kraftig modell av solcellsladdare.  


Egenskaper

  • Vikt 4600g
  • Storlek 520x394x51


7.Linocell solcellsladdare 20w

Billig men ändå bra solcellsladdare är denna från Linocell. Den kommer med bland annat tre stycken USB portar, där man bland annat kan ladda surfplatta eller mobiltelefoner. Själva solcellsladdaren är även smidig på så sätt att den är hopfällbar. Att den är hopfällbar gör ju det lite smidigare och betydligt enklare att frakta den. Ja du kan ju faktiskt låta den hänga uppe på ryggsäcken och på så sätt ladda under tiden som ni vandrar.


Egenskaper

  • Vikt 842g
  • Hopfällbart läge 290x200x34
  • Storlek 527x290x15
  • Maxeffekt 20W


Bra att veta om solcellsladdare

När du ska köpa en solcellsladdare så är det inte bara priset ni ska titta på. Även om priset till viss del kommer att ha en avgörande faktor i ditt beslut om vilken solcellsladdare som ni kommer att välja att köpa så finns det många andra punkter att tänka på. Första frågan ni ska ställa er är, vad ska ni använda solcellsladdaren till? Ska ni endast ladda en mobiltelefon eller ska ni ladda större saker så som exempelvis en laptop.

Sedan är det viktigt att fundera ut på var ni ska använda den. Är det i sommarstugan, på campingplatsen, i båten eller behöver ni en solcellsladdare på vandringen. Anledningen till detta är att ska ni exempelvis på en vandring så är det viktigt att tänka på bland annat vikten. En solcellsladdare som man ska bära med sig ska inte väga för mycket av självklara anledningar. Ska ni däremot använda den på en campingplats så kanske inte vikten spelar så stor roll utan mer hur effekten är.

 

Solcellsladdare – Perfekt under soliga dagar

En solcellsladdare behöver ha solljus för att kunna ladda och spara energin. Även själva cellerna blir bättre och bättre för varje år, detta innebär att de inte alltid behöver ha direkt soljus utan kan även laddas upp när det är lite mulet ute. Detta beror ju dock helt på vilken modell ni köper.

Genom att omvandla solenergin till el så kan man alltså ladda sin elektriska produkter så som iphone eller andra smartphones. Det går även att ladda laptops och GPS:er.

 

Solcellsladdare – Olika områden

En solcellsladdare är perfekt att ha med sig ut i vildmarken, där det inte finns någon tillgång till det fasta elnätet. När man exempelvis ska campa eller ska vara i ett basläger ett tag så kommer man komma till den stunden då kanske GPS batteriet eller mobilbatteriet tar slut. Med en solcellsladdare så kan ni enkelt ladda batterierna som ni behöver.

Solcellsladdare till båten är en väldigt bra sak att ha med sig. Även om ni bara ska fiske under en dag eller om ni ska åka och övernatta på en ö i skärgården så är det väldigt användbart och betydligt säkrare att ha med sig en solcellsladdare.

Ska ni endast ut på vandring och kanske sova i tält en vecka eller två. Ja då är det nästan ett måste att ha med sig en solcellsladdare. En stor fördel är att man med dagens laddare även kan fästa dom på ryggsäcken, så att de under själva vandringen kan ladda era prylar som behöver ström.

 

 

 

Tips- Skaffa ett batteri

Vi tycker att man bör även köpa till en ordentlig Powerbank till solcellsladdaren. Detta då ni kan ladda Powerbanken under tiden som ni inte laddar era andra saker. Det finns dock vissa solcellsladdare som har inbyggda batteri eller paket där det ingår en Powerbank.

 

Några vanliga saker man laddar med en solcellsladdare

  • Mobil
  • Iphone
  • Usb
  • telefon
  • Ipad

Ofta när man ska vara iväg ett par dagar eller kanske en vecka så kommer det stunder då man behöver ladda batterierna. Är man då iväg på exempelvis en längre vandring så har man i regel inte tillgång till någon ström. Att då exempelvis kunna ladda mobilen eller GPS med en solcellsladdar är ju fantastiskt bra.

 

Vart ska man köpa solcellsladdare – Några återförsäljare

  • Teknikmagasinet
  • Biltema
  • Clas ohlson
  • Kjell och company

 

Men för att köpa så billigt som möjligt så beställer man helt enkelt genom nätet. Vi har på denna sida listat sidorna med de lägsta priserna på solcellsladdare. Vi har även endast tagit med kvalitetsprodukter, vilket kan vara svårt att hitta i andra billigare varuhus.


Hur vi valde fram de produkter vi har på denna sida

Vi har valt ut flera produkter på denna sida genom att leta bland olika nätbutiker och välja ut de produkter som vi tycker verkar vara allra bäst. Genom vår kunskap inom ämnet så tycker vi att vi har ganska så bra koll på de flesta produkterna. Vissa av produkterna på denna sida har vi provat själva eller haft en test pilot på. De produkter som vi inte själva har provat men som ändå har kommit med på sidan, beror på att vi tycker att det verkar vara en riktigt bra produkt. Detta har vi kommit fram till genom att jämföra olika produktbeskrivningar och tittat på priserna. På så sätt så har vi fått fram vår test vinnare ur respektive produkt. 


Frågor och svar


Vilken solcellsladdare ska man köpa?

Köp en solcellsladdare som uppfyller era behov allra bäst. Det kan vara att ni endast behöver kunna ladda er mobiltelefon. Ja då kan det vara bra med en mindre solcellsladdare som även har ett inbyggt batteri. Då kan ni nämligen ladda batteriet under dagen och sedan ladda mobilen från batteriet på kvällen.

 

Vad kostar en solcellsladdare?

En solcellsladdare kostar mellan 500 kronor och upp till 4-5000 kronor. Detta beror främst på kvaliteten och effekten ni kan få ut av solcellsladdaren. En dyrare solcellsladdare har i regel mer egenskaper och bättre laddningsförmåga.

 

Vilken solcellsladdare är den bästa?

Vill man köpa en solcellsladdare som både laddar riktigt bra, men samtidigt är enkel att bära med sig så är Powertraveller falcon 40 ett väldigt bra alternativ. Vilken som är den bästa solcellsladdaren för just dig beror främst på var och hur ni har tänkt er använda er utav den. Läs mer på vår sida om den bästa solcellsladdaren.






Fler bra produkter