Älgstudsare


Älgstudsare

Älgstudsare är ett kulgevär avsedd för jakt. Det är ett mycket kraftigt och pricksäkert gevär som ofta används av professionella jägare. Älgstudsare är ofta gjorda av högkvalitativt stål och kommer i olika storlekar och former. De flesta älgstudsare har en lång pipa som gör att de kan skjuta långt och träffa små mål på långt avstånd. Älgstudsare används också ofta för att skjuta stora djur som älgar och kronhjortar. Det finns olika typer av älgstudsare på marknaden och de olika typerna har olika egenskaper och fördelar. Vi har valt ut de älgstudsare som vi tycker är bäst i år. Sidan innehåller annonslänkar från pnjakt


Bästa Älgstudsaren
Tikka t3x lite Adjustable


1. Tikka t3x lite Adjustable

Tikka t3x är en högpresterande älgstudsare som ger ett perfekt skytt på långa avstånd. Då vapnet är enkelt att både justera i höjd och längd så passar det även utmärkt som ett jaktgevär för de alla årstider. Det går att anpassa både längden på vapnet och på kolvkam. Avtryckaren är skön och justerbar från 1 till 2 kilo.  Tikka t3x är en av marknadens bästa älgstudsare, ja det är faktiskt världens bästa älgstudsare enligt många jägare. Även vi tycker att Tikka T3x är ett fantastiskt vapen. Denna modell har en multijusterbar kolv som är mycket uppskattad. Älgstudsaren går att få i de flesta kalibrar samt även möjlighet med ljuddämpare.


Cirka pris 14 000 kr


5 star
Sauer 101 Classic XTA


2. Sauer 101 Classic XTA

Sauer 101 Classic XTA storhålsgevär kombinerar Sauer S404-konceptet med en svart Ergo Max-polymerstock som har en steglös justerbar kam. Den sex luggbulten, som ger bulten en mycket kort 60 graders verkan, har en unik säkerhetsmekanism som gör det möjligt att säkert ladda och lossa geväret med säkerheten på. Med tummen trycker du spännsliden framåt samtidigt som du lyfter bulthandtaget. Denna Sauer 101 Classic XTA har en MagLock magasinsäkerhet som låser magasinets frigöringsmekanism. Sauer Universal Mount är integrerat i mottagaren för att hålla bygghöjden extremt låg. En snygg och stilren älgstudsare som har snygga rena linjer. Man får ett bra grepp och den känns bra att skjuta med.


Cirka pris 23 000 kr


5 star
Sako 85 Finnlight II


3. Sako 85 Finnlight II

Sako 85 Finnlight 2 är ett av de mest populära gevären på marknaden, och det är inte utan anledning. Det är otroligt träffsäkert och dess låga vikt gör det lätt att bära med sig i fält. Det är också relativt prisvärt, vilket gör det till ett bra alternativ för jägare med en budget. När det gäller prestanda är Finnlight 2 svårslagen. Sako har lyckats kombinera en mycket exakt matchningsbarrel med ett mycket precisionsgevär, och resultatet är ett gevär som är ihåligt träffsäkert. Finnlight 2 är också lättare att bära med sig i fält på grund av dess låga vikt, vilket ger jägaren mer energi och uthållighet under långa dagar på jakt. Det finns dock några nackdelar med Finnlight 2. Den största är att det är ett mycket kostsamt gevär, och det kommer inte med alla de finesser och funktioner som man hittar på andra högre prissatta gevär.


Cirka pris 24 000 kr


5 star
Merkel Helix Speedster


4. Merkel Helix Speedster

En lyxig älgstudsare från Merkel som faktiskt är den snabbaste rakrepeterstudsare på marknaden. OmegaGrip ger en väldigt bra ergonomi hela tiden och specielllt mellan säkring, skott samt repetering. Tummen glider fantastiskt bra längs den ergonomiska sotcken som denna älgstudsare har. Kolven är automatisk justerbar som minns senaste inställningen, endast ett knapptryck ifrån. För övrigt så finns det ställbar bakkappa och smidiga snabbfästen för rembyglar.


Cirka pris 45 000 kr


5 star
Merkel Helix Wild Boar


5. Merkel Helix Wild Boar

Merkel Helix Wild Boar är en mycket snygg och stilren älgstudsare. Den har riktigt snygga graveringar av ett vildsvin i den klassiska arabesquemönster. Detta gevär är främst för drevjakt och äger man denna får man många blickar på bössan. För dig som vill ha inte bara ett riktigt bra gevär att skjuta med, men som även är fantastiskt snygg att titta på.


Ett billigt hagelgevär


Cirka pris 53 000 kr


4 star
Browning Bar Zenith Wood Fluted


6. Browning Bar Zenith Wood Fluted

Här har vi en mycket uppskattad älgstudsare från det välkända märket Browning som är ett kvalitetsmärke vad gäller vapentillverkning. Deras gevär passar lika bra till jakt som till tävlingsskytte. Här kan man välja mellan olika magasin så som ett fast magasin eller ett löstagbart. Även antal patroner som ryms finns att välja mellan. Geväret i sig är klassiskt stilrent och ger ett bra grepp.


Populär älgstudsare


Cirka pris 29 000 kr


4 star


Köpguide älgstudsare

När det kommer till att köpa ett älgstudsare eller kulgevär som det även heter, finns det en hel del saker som du behöver tänka på. Älgstudsaren är inte bara för älgar, utan kan också användas för andra stora djur. Därför är det viktigt att du väljer rätt typ av kulgevär för just ditt behov. Det finns många olika typer av älgstudsare på marknaden, och det kan vara svårt att veta vilket som är bäst för dig. Detta köpguide kommer att gå igenom de olika typerna av älgstudsare, så att du kan fatta ett informerat beslut när det är dags för dig att köpa ett.

 

Vad man ska tänka på när man köper en älgstudsare:

 

  1. Vilken typ av älgstudsare passar bäst för just ditt behov?

 

  1. Vilket märke och modell är bäst för dig?

 

  1. Hur mycket pengar vill du lägga på din nya älgstudsare?

 

  1. Är det viktigare med precision eller kraft? Eller båda två?

 

  1. Hur ofta planerar du att använda ditt älgstudsare? Kommer det att vara en regelbunden del av din jaktutrustning, eller kommer det bara att användas då och då?

 

  1. Hur lätt är det för dig att hantera och sköta om ditt älgstudsare? Kommer du att ha några problem med vikten eller storleken på geväret?

 

När du har tänkt igenom allt detta, kan du börja söka efter rätt älgstudsare för just dig. Det finns många olika butiker som säljer älgstudsare, så ta reda på vilka som finns i din närhet. Du kan också kolla online för fler alternativ. Kom ihåg att alltid jämföra priser innan du handlar, så att du inte betalar för mycket för din nya älgstudsare.

 

 

Vilken typ av älgstudsare ska man välja?

 

När det kommer till att välja rätt typ av älgstudsare, finns det många olika alternativ på marknaden. De flesta älgstudsare är ganska lika vanliga jaktvapen, men det finns också några mindre modeller som är bättre lämpade för jakt på mindre

 

Hur mycket bör en bra älgstudsare kosta ?

 

Det finns ingen exakt siffra på hur mycket en bra älgstudsare bör kosta, eftersom det beror på flera olika faktorer. Märke och modell av geväret spelar en stor roll i priset, liksom vilken typ av älgstudsare du väljer. Även om du bara planerar att använda den då och då, kan det vara värt att lägga lite extra pengar på ett gevär av hög kvalitet, så att du vet att det kommer att fungera när du behöver det.

 

Om du bara ska använda älgstudsaren då och då, finns det ingen anledning att lägga ut för mycket pengar på den. Det finns många billigare alternativ som kommer att göra jobbet på lika bra sätt. Men om du planerar att använda den ofta, eller om du vill vara säker på att du har ett gevär av hög kvalitet, kan det vara värt att lägga lite extra pengar.

 

Det finns många olika älgstudsare på marknaden, så ta dig tid att jämföra priser och fundera på vilken som passar just dina behov bäst. Ditt val av älgstudsare kommer sannolikt att vara en av de viktigaste besluten du gör när det gäller din jaktutrustning, så se till att du tänker igenom allt noga innan du handlar.

 

Det finns billigare älgstudsare för 15 000 kronor och det finns dyrare modeller runt 50 000 kronor. Självklart finns det även billigare och dyrare modeller. Vi tycker man bör ligga runt 30 000 kronor för en kvalitets älgstudsare.


Frågor och svar


Vad är en älgstudsare?


En älgstudsare är helt enkelt ett kulgevär som används för att skjuta stora djur, främst älgar. De flesta älgstudsare är mycket lika vanliga jaktvapen, men det finns också några mindre modeller som är bättre lämpade för jakt på mindre vilt. Kulgevären har oftast högre kaliber ammunition än vanliga gevär, och detta gör dem mycket skräckinjagande och effektiva mot stora djur. Älgstudsare är ett kulgevär klass 1 som har en viss kaliber. De allra vanligaste kalibrarna är9,3x62 - .308 -30-06-6,5x5