Bästa elmotor båt


Elmotor båt – Vi har testat 

Att köpa en elmotor tycker vi är ett bra val, dels för miljön men även för själva fiskeupplevelsen. Med en elmotor kan ni tyst och komfortabelt ta er fram längs er förprogrammerade fisketur. Ja det beror självklart på vilken modell ni väljer att köpa. Vi har testat flera elmotorer för båtar och tagit fram en motor som vart bäst i test. För att kunna välja denna så har vi testat och jämfört flera olika modeller. Det som skiljer elmotorer främst åt är storlek, drivkraft och funktioner. Vi har hittat flera elmotorer för båtar som är både väldigt bra, men samtidigt är prisvärda. Det är viktigt att inte betala mer än vad man behöver. Detta då elmotorer kan kosta en hel del. De bästa elmotorerna till båtar som vi har valt ut har ett pris mellan 2000 kronor och upp till 20 000 kronor. Sidan innehåller annonslänkar från Watski, happyangler och outdoorexpertenBästa elmotor båt

1.Minn Kota Terrova BT 80 60 24V i-pilot

En av de populäraste och allra bästa el motorerna är denna modell från Minn Kota. Den har allt man kan tänkas sig så som I- Pilot trolling system, Spot lock, och autopilot. El motorn har en väldigt bra konstruktion i Lift Assist som gör att det går väldigt enkelt och smidigt att fästa motorn på båten. Med en spak lyfter man eller sänker man sedan motorn ner i vattnet.  Med de slitstarka propellerna som förhindrar att motorn kommer att hacka, utan istället enkelt tar sig igenom det allra mesta.  Spot lock med Jog gör att man enkelt kan hålla båten på ett exakt ställe, vilket underlättar mycket vid fisket.

 


Fördelar och egenskaper

 • Dragkraft 36 kg
 • Längdrigg 152 cm
 • Max båt längd 7,6m
 • Lift assist
 • I pilot
 • Autopilot
 • Fjärrkontroll


2.Minn Kota Endura C2 30

En billig elmotor för båtar, den har en dragkraft på 13,6 kg och en rekommenderad max båtlängd på 4,2 meter. Elmotorn är en storsäljare som nu fått en uppdaterad version som även har en batteriindikator. Riggröret är av komposit och extremt tåligt och hållbart. El motorn har ett tvingfäste som är extra starkt och ger en stabil och stadig infästning som låter motorn jobba extremt tyst. Själva rorkulten är ergonomisk och teleskopisk vilket möjliggör ytterligare femton centimeter, som i sin tur ger dig ett väldigt bekvämt styrläge under fisketuren. Varvtalet regleras med fem lägen framåt och tre lägen bakåt. Minn Kota är ett välkänt kvalitetsmärke inom elmotorer för båtar och det märks tydligt även på denna lite billigare variant. Motorn är tyst och hela uppspänningen är stadig och stabil och ger ett bra intryck. En prisvärd elmotor för de mindre båtarna.


Pris runt 2300 kr


Egenskaper

 • Dragkraft 13,6 kg
 • Max båtlängd 4,2m

3.Minn Kota Endura C2 40

Även denna modell från Minn Kota är väldigt populär, den största skillnaden mellan denna och 30 tummaren är att den är lite större och lite starkare. Priset är även det lite högre. Men för dig som letar efter en elmotor med en dragkraft runt 18 kg så är detta ett bra alternativ. Det är en aktermonterad elmotor som är tillverkad för sötvattenanvändning. Med en batteriindikator ser ni snabbt hur mycket ström ni har kvar. Riggröret är extremt hållbart och tål att både böjas och vridas. Styrningen är handkontrollerad och det gör man både skönt och smidigt med ett ergonomiskt styrhandtag. Gasreglaget har fem lägen framåt och tre lägen bakåt.  

För mellan roddbåtar kan man säga att denna passar bra till då den har en relativ stark dragkraft på 18 kilo.


Pris runt 3700 kr


Egenskaper

 • Dragkraft 18,1 kg
 • Max båtlängd 5,1m

4.Minn Kota Endura C2 55, 42 tum

En elmotor för aktermontering på båtar. Denna modell från Minn Kota är till för de längre båtarna upp till 6,4 meter, då den bland annat har en drivkraft på 24,9kg. Rorkulten är teleskopisk och du kan dra ut ytterligare 15 centimeter vid behov. Styrhandtaget är även skönt att använda då den är ergonomisk utformad för högsta komfort. Det finns självklart även på denna modell en batteriindikator som du enkelt kan se med ett knapptryck. Med ett extremt starkt tvingfäste kan ni vara säkra på att motorn sitter på plats och att motorn kan arbete väldigt tyst och dessutom svalt. Man ökar farten med fem lägen framåt samt tre lägen bakåt.  

För de lite större båtarna upp till 6,4 meter är denna Minn Kota elmotor.


Pris runt 4200 kr


Egenskaper

 • Dragkraft 24,9 kg
 • Max båtlängd 6,4 m

5.Minn Kota Riptide Terrova BT 55lbs i-Pilot

En väldigt bra saltvattentålig elmotor som har gott om bra funktioner. Det är en frontmonterad elmotor som har en max hastighet på hela 3.2 knop. Med Minn Kotas GPS fjärrkontroll kan ni styra både farten och riktning på ett bekvämt och smidigt sätt.
Du kan självklart ankra på din favorit fiskeplats enkelt genom att använda er av GPS styrningen. Det finns även en användarvänlig JOG styrning som gör det enkelt att justera din position, precis som ni vill ha båten. För dig som hellre använder sig av en mobiltelefon så går det utmärkt att koppla ihop den med elmotorn istället. För dig som fiskar från båt är denna App väldigt trevlig att ha och göra med. Man kan bland annat förankra båten med hjälp av GPS-positionering, detta gör att ni helt och hållet kan fokusera er på fisket. Det går även att lägga ut fiske rutter, eller helt enkelt styra båten själv. Men trevligast är att lägga ut en fiskerutt så att man under tiden båten åker kan fiska. Bra att veta är att när ni även ska ta upp båten så är förankringen till stor nytta. Att använda sig av en elmotor på en båt är inte bara väldigt bra i miljötänk utan även en trevlig upplevelse när man fiskar. Ska man trolla går det väldig bra med en elmotor och något man varmt kan rekommendera.


Pris runt 27 000kr


Några egenskaper

 • 55lbs
 • Vikt 25 kg
 • Bluetooth
 • Wedge 2 propeller
 • 5 hastigheter fram
 • 3 hastigheter bakåt
 • Frontmonterad elmotor


6.Minn Kota Powerdrive Bt 55 IP- 54 tum

Den bästa elmotorn för båt anser vi att denna Minn Kota Powerdrive Bt 55 IP är. Detta då den trots all sin kapacitet och funktioner, håller ett rimligt pris. De allra bästa el motorerna till båtar kostar fortfarande ganska mycket, så även denna modell. Men under 20 000 kronor kan ni köpa denna för. Det är en elektrisk trollingmotor för montering i fören. Du blir lätt bortskämd med denna el motor då den har i stort sett alla funktioner som en el motor kan ha. En steglös varvtalsreglering med en digital maximizer som ger en betydande längre drifttid. Det självklart en batteriindikator på själva motorfästet så att man enkelt genom ett knapptryck kan se statusen. Men till det bästa och det är ju givetvist i-Pilot systemet. 

I-Pilot systemet har mängder av funktioner som både underlättar och roar dig en hel del. Spot-Lock är den nya exaktare ankringsversionen i I pilot. Fjärrkontrollen har Svenska menyer och en 33 % större display mot föregångaren. Det finns betydligt fler knappar samt en Bluetooth anslutning.


Ja vi tycker att denna elmotor för båtar har allt det vi söker efter, så detta är vår testvinnare.


Egenskaper

 • Dragkraft 25 kg 
 • Max båtlängd 6,4 m Vilken elmotor till båt – Tänk då på detta innan du köper

Vad kul att ni ska köpa en elmotor till båten. Då vi har gjort ett stort test av dessa motorer så vet vi även vad det är man bör tänka på innan man köper första bästa elmotor. Det finns elmotorer som är inombordare och utombordare. De vi har valt att recensera och grundligt testa är utombordare. En utombordare kan finnas i två modeller. Antingen en elmotor som man fäster i fören eller en motor som man fäster i aktern.

Så hur ska man då kunna välja en elmotor? Jo det för man enklast genom att först och främst läsa dessa punkter


Pris

Priset på en elmotor till en båt är runt 2000 kronor för de billigaste modellerna av bra kvalitetet. För de dyraste och allra bästa så kostar en elmotor runt 20 000 kronor. Då får ni med de allra flesta funktioner som en elmotor till en båt kan ha.


Storlek på båten

Vilken storlek och längd är det på den båt som ni ska använda er elmotor till. Detta är ytterst viktigt att ha kolla på, då alla elmotorer är tillverkade för olika storlekar på båtar, eller rättare sagt de har ett maximalt mått på vad båten ska vara i längd. Så det är viktigt att ni ej köper en elmotor för båten som är för liten helt enkelt. Då klarar den kanske inte av dra båten på rätt sätt, utan det blir svårstyrt och problematiskt.


Saltvatten eller sötvatten

Detta är en viktig punkt att ha koll på då många elmotorer är endast till för sötvatten. Så ska ni använda er elmotor till båten i saltvatten så behöver ni en elmotor anpassad för just saltvatten.


Dragkraften – Stark elmotor

Dragkraften är hur stark motorn är, detta är ju bra att ha koll på, dels på vilken storlek båten har samt hur många ni är som ska vara i båten. Även hur mycket packning ni har med. En tung båt kräver en högre dragkraft för att kunna styras på ett optimalt sätt.


Kvalitet

Köp elmotor av ett kvalitetsmärke. Det finns flera billiga alternativ som säljer elmotorer för båtar, så som biltema, jula och rusta. Vi väljer dock säkra kort som vi vet har högsta kvalitet och det är bland annat Minn Kota som år efter år tar hem vinster.  Så välj ett kvalitetsmärke så vet ni att motorn kommer hålla mer än en säsong.


Batteri elmotor båt

Det finns massor av olika batterier att välja till sin elmotor, och här säger vi samma sak. Satsa på kvalitet framför allt.


Autopilot

Vill man ha autopilot i elmotorn till båten så får man gå upp lite i prisklass. Men detta är absolut något som är väldigt användbart, speciellt när man även kan använda sig av förankring av båten med bland annat GPS. Med autopilot så kan ni även ställa in era egna fiskerutter så att båten åker längs er rutt och ni under tiden kan ägna er åt fiske. Man kan som sagt även förankra och båten håller er stabilt på plats.  


Fördelar med att köpa en elmotor för båt

Det är både tyst och klimatsmart. En elmotor är extremt tyst och du märker knappt att den kör, vilket gör fiskeupplevelsen mycket lugnare och harmonisk. Det kostar inte mycket att ladda batteriet så driftkostnaden är även den mycket låg. Brukar ni alltid ro så slipper ni detta med en elmotor då de är väldigt enkla att ta med sig. Det finns som sagt massor av fördelar med att använda sig av en elmotor om man exempelvis ska fiska eller bara glida omkring i båten på en söndagstur. Men för just fisket så finns det extra fördelar att man kan koppla ihop flera olika utrustningar så som plotter och motor. Detta gäller dock att de är kompatibla med varandra, men det är ju bara att kolla upp innan man köper den. Att bara kunna säga åt båten att åka efter den rutt man gjorde hemma eller efter den senaste fiskeplatsen man var på är ju väldigt smidigt och skönt. 


Hur vi valde fram de produkter vi har på denna sida

Vi har valt ut flera produkter på denna sida genom att leta bland olika nätbutiker och välja ut de produkter som vi tycker verkar vara allra bäst. Genom vår kunskap inom ämnet så tycker vi att vi har ganska så bra koll på de flesta produkterna. Vissa av produkterna på denna sida har vi provat själva eller haft en test pilot på. De produkter som vi inte själva har provat men som ändå har kommit med på sidan, beror på att vi tycker att det verkar vara en riktigt bra produkt. Detta har vi kommit fram till genom att jämföra olika produktbeskrivningar och tittat på priserna. På så sätt så har vi fått fram vår test vinnare ur respektive produkt. Frågor och svar


Vilken elmotor till båt är bäst?

Den bästa elmotorn för båtar är ”Minn Kota Powerdrive Bt 55 IP- 54 tum”. Detta då den har en rimlig prisnivå och alla funktioner som man kan tänkas behöva. Minn Kota är ett kvalitetsmärke som har tillverkat den elmotor för båtar som är bäst i test. Läs mer här om den bästa elmotorn för båtar


Elmotor båt hur länge?

Hur länga kan man köra med en elmotor i båten. Detta beror på dels på storleken på både batteriet och på motorn. Men även yttre faktorer påverkar detta som vågor och vind. Men normalt kan man köra med full gas i säkert 1,5 timme. Men full gas kör man inte när man fiskar utan man brukar kunna fiska ett par dagar med samma batteri utan att behöva ladda den.


Vilken storlek på elmotor till båten ska man ha?

Detta beror dels på dina behov samt på hur stor båten är. Desto större båten är, ju mer kraft lär ni behöva. Har ni en större båt så ska ni välja en större elmotor för båtar.


Hur länge räcker batteriet vid fiske trolling?

Det beror på många faktorer men i regel brukar ett batteri för en elmotor hålla cirka 6 timmar om man trollar i 1,5 -2 knop. Men som sagt detta är rent generellt och skiljer sig på olika modeller och båtstorlekar.Fler bra produkter