Pannlampa test


Bästa pannlampan för jakt & vandring 

En pannlampa är ett måste om man ska ut i skogen eller på en vandringsled på kvällen/natten. Oavsett vad ni ska ha pannlampan till så har vi testat och skrivit kortare recensioner om de bästa pannlamporna för både jakt och vandring. Vi har valt ut en pannlampa som är bäst i test 2021. Vi har även hittat en väldigt bra budget version som är väldigt billig som passar dig som inte vill lägga allt för mycket pengar på en pannlampaNi kommer hitta lägsta priset på pannlampan och omdömen. Sidan innehåller annonslänkar från outdoorexperten och pnjakt 


Bästa pannlampan


1. Lumonite Leader 5581 lm 371meter 

Detta är världens mest effektiv pannlampan med led. Den har hela 5581 lumen och med en räckvidd på 370 meter så är det den pannlampan som är bäst i test 2021. När man jagar eller gör eftersök så är det viktigt med ett starkt och bra ljus. Det är det som denna lampa är grym på, den ger överlägsen funktion där man behöver ljusprestanda. Prestandan på 5581 lumen och räckvidden på 370 meter samtidigt som lampan endast väger 155 gram, så förstår ni nog varför detta är den effektivaste pannlampan i världen. 

Drar man på lampan i maxläge så räcker batterierna i minst två timmar. Synfältet blir väldigt bra och man ser brett samtidigt som en punkt i mitten ger en räckvidd på 370 meter.


Fakta 

 • Lumen 5581 
 • Räckvidd 370 meter 
 • Ljuskägla kombi 
 • Laddtid 4 timmar 
 • LED 8  high power LED 
 • Vikt 155 g batteri 510 g 


5 star
Lumonite Leader


2. Led Lenser H15R.2 

En av de bättre pannlamporna som även är magnetladdbar. Denna pannlampa har en justerbar ljusbild som även är lyser väldigt starkt med 2500 lm. Den utvecklad med Flex-seal teknologin, vilket gör pannlampan både vatten och dammtät. Vikten är låg (380g) och passformen är väldigt god. Vi kännde inget obehag efter 2 timmars användande av pannlampan.

En väldigt trevlig pannlampa som fungerar lika bra på jakten som på vandringsleden under kvällen.


Fakta

 • Laddningstid 330 min
 • Batteri 1 st Li-ion
 • Vikt 380g
 • Lumen 2500


Led Lenser H15R.2
5 star


3. Led Lenser H7R.2 

Även denna pannlampa är av hög kvalitet och gör kvällsvandringen eller jakten betydligt enklare, men framför allt ljusare. Pannlampan har en räckvidd som inte många andra lampor slår. Hela 160 meter lyser denna upp och har en brinntid på 60 timmar om man använder den på lägsta effekt. Lampan är även utrustad med ett lamphus som man enkelt kan vinkla och med ett valbart bakåtriktat ljus.


Ett pannlampa man verkligen måste prova. Både prisvärd och väldigt bra.

5 star
Led Lenser H7R.2


4. Nextorch pannlampa Mystar ( Med varningsljus bakåt) 

Vill du ha en riktigt bra pannlampa som även har ett rött blinkande ljus bakåt så är detta lampan för dig. Det går självklart att stänga av det blinkade ljuset om man så vill. Förutom den detaljen så kommer denna pannlampa med fyra olika effektlägen som man kan välja mellan. Lampan är enkel att använda och vikten är förvånadsvärd låg, endast 169 gram med batteri. Självklart är denna lampa även vattentät för att klara av dåligt väder när man är ute.


4 Effektlägen

 1. 760lm
 2. 200lm
 3. 20lm
 4. SOS


Fakta

 • Ljuslängd 184 m
 • Vikt 169 g
Nextorch pannlampa Mystar
5 star


5. Gp Sunmatic Lava 1000 lumen (budget) 

Med en kastlängs på ljuset på hela 230 meter så kan ni vara säkra på att ni kommer se väldigt bra i mörkret med denna pannlampa från Sunmatic. Detta är även en väldigt billig pannlampa som trots priset håller samma kvalitet som de lite dyrare märkena gör. En väldigt smidig och lättanvänd lampa som gör sitt jobb med 1000 lumen. Batteriet lovar en lång användningstid på 3 timmar med ett fullt ljus. Det finns även en rödbaklykta vilket kan vara väldigt bra under jakten. Den är även vattenresistent.

Den prisvärdaste pannlampan måste vi säga.


Fakta

 • 1000 lumen
 • 230 meter
 • Vattenresistent
 • Micro Usb laddning
Gp Sunmatic Lava 1000 lumen
5 star


6. Nextorch pannlampa ecostar (billigaste) 

För dig som vill ha det billigaste så är detta ett bra val. Pannlampan från Nextorch är våran billigaste pannlampa som vi väljer att ta upp för er. Man kan välja denna version i många olika färger och den är väldigt enkel och smidig att ha och göra med. Kan passa barnen som följer med på vandringsleden då den inte kostar många kronor3 star
Nextorch pannlampa ecostar


7. Moonlight Mountain gear bright as day 800

En väldigt bra pannlampa som fungerar bra både under jakten så som på vandringen. Den är även populär för orienterare på grund av sina kvaliteter. Med en lumen på 800 lyser den både långt och länge, på max effekt lyser pannlampan cirka 1,5 timme. Vill man inte ha lampan på ett huvudfäste som följer med ,så är den väldigt enkel att montera på någon annan sak. 


Det som följer med är 

 • Lampan 
 • Batteri 
 • Huvudfäste 
 • Förlängningskabel 1 m 
 • Sladd för vägguttagsladdning 
 • Kompitabel med Gopro-tillbehör 


5 star
Moonlight Mountain gear bright as day 3200


8. M tiger sports X10 evo head lamp

En väldigt prisvärd pannlampa med 1000 lumen som lyser på full effekt i 2 timmar och 15 minuter. Den nya versionen är en uppdaterad version av den gamla succemodellen X10. Den nya modellen har självklart en dimmerfunktion och ett vassare batteripacket. 

Detta är främst för dig som vill ha en prisvärd men samtidigt ett väldigt starkt ljus i skogen.


Fakta 

 • 1000 lumen 
 • 3500 mAh batteri 
 • 2 timmar och 15 minuter på max effekt 
 • 2 st Cree XP L2 LED 
5 star
M tiger sports X10 evo head lamp
5 star
Eftersöks paket Nextorch


9. Eftersökspaket Nextorch  

Ett prisvärt eftersöks paket som har blivit väldigt populärt på grund av det låga priset och kvaliten på Nextorch produkte. Pannlampan i sig håller hög kvalitet och har både en stark ljuskägla framåt som når upp till 184 meter. Men den har även ett bakåtljus som kan blinka rött om man vill ha det på. Man får även med en starkt handlampa, som kan välja om man vill ha vit eller grön LED på. Den vita lyser 143m och den gröna 165m. 

Båda produkterna klarar av dåligt väder, då de har en vattentäthet på IPX-4 samt IPX-8 


10. Boruit pannlampa

En väldigt prisvärd pannlampa som inte kostar mer än ett par hundra kronor. Pannlampan drivs av 4 stycken vanliga AA-batterier. Ljustiden är väldigt bra och lyser i starkt i flera timmar. Vi har provat denna pannlampa under flera kvällar nu och vi är riktigt nöjda med resultatet. Lampan lyser både brett och väldigt långt. Man lyser lätt upp hela vägen man går på, vilket passar väldigt bra när man exempelvis är ute på en kvällspromenad med hundarna.


Egenskaper

 • 500 lumen
 • 3stycken lampor
 • upp till 225m
Boruit pannlampa
5 star


Test av pannlampa  

Vi har skrivit en del punkter som är bra att läsa ifall man är ute efter att köpa en pannlampa. Det är dumt att bara köpa första bästa man hittar, då är det lätt att man dels betalar för mycket men även att lampan inte uppfyller dina behov av den. Genom att göra en grundlig genomgång innan så slipper man dessa problem.  


Hur vi valde fram de produkter vi har på denna sida

Vi har valt ut flera produkter på denna sida genom att leta bland olika nätbutiker och välja ut de produkter som vi tycker verkar vara allra bäst. Genom vår kunskap inom ämnet så tycker vi att vi har ganska så bra koll på de flesta produkterna. Vissa av produkterna på denna sida har vi provat själva eller haft en test pilot på. De produkter som vi inte själva har provat men som ändå har kommit med på sidan, beror på att vi tycker att det verkar vara en riktigt bra produkt. Detta har vi kommit fram till genom att jämföra olika produktbeskrivningar och tittat på priserna. På så sätt så har vi fått fram vår test vinnare ur respektive produkt. 


Att tänka på när man ska köpa en pannlampa  


Ljus  

Det är viktigt att pannlampan har lyser tillräckligt mycket. Detta skiljer de olika pannlamporna åt väldigt mycket. Vissa lyser upp en mindre bit, medan andra kan lysa upp flera hundra meter framför. Det finns även vissa pannlampor som inte bara lyser framåt utan även har envarningslampa som kan blinka bakåt. Detta kan vara väldigt bra under vissa situationer. Men i regel behöver man ha en bra och stark lampa som lyser bra framåt.  


Passform  

Passformen måste vara väldigt bra om den ska sitta en längre stund på huvudet. Oftast när man använder en pannlampa i jakten så behöver man ha den på i flera timmar. Då är det extra viktigt att den sitter skönt och inte ger några som hels obehag. Man kan faktiskt vara kräsen på detta då det finns så många olika modeller att välja mellan.  


Batteri  

Det är viktigt att batteritiden är så lång som möjligt, eller att man enkelt kan byta batteri även när man är ute i skogen. Det värsta som kan hända är ju att batteriet tar slut mitt ute i ingenstans. Med ett par bra batteri så håller lampan längre. Vi rekommenderar att alltid ha ett par extra batterier med vid längre användning och det gärna ska vara uppladdningsbara batterier.  


Användning  

Man måste verkligen fundera ut till vad man ska använda pannlampan till innan man köper den. Gör man inte detta är risken stor att man sedan står där med fel modell som inte alls passar för det man behövde lampan att göra. Ska man ut och jaga så är det bra med en lampa som dels lyser väldigt starkt och långt, men som även gärna har en lång batteritid.   


Vikt  

En bra pannlampa som har en bra passform sitter bra och är inte så störande även om den väger lite mer. Men man ska alltid försöka hitta en bra pannlampa som inte väger så mycket, genom att lampan är lätt så blir inte belastningen på er så hög. En pannlampa ska knappt kännas att man har den på sig.  


Vattentät  

Det är bra att kolla om pannlampan är vattentät eller inte. Ska man nämligen använda lampan under sämre väder så som snöfall eller regn så kan lampan gå sönder om den inte är vattentät. De allra flesta pannlamporna är nu för tiden vattentäta på ett eller annat sätt. Men det skadar inte att verkligen titta upp detta innan ni köper en pannlampa.  


Kvalitet på pannlampan  

När man köper en dyrare produkt som en pannlampa så är det viktigt att man har läst på om tillverkarna så man vet att de tillverkar kvalitetsprodukter och att det inte är något billigt kina skräp. Kvalitet kostar givtvist mer, men det har man igen på produkten och hållbarheten senare.


Billig pannlampa  

Det finns gott om billiga pannlampor som faktiskt håller hög kvalitet, vi har på denna sida skrivit recensioner om ett par billigare pannlampor för den som vill ha riktigt prisvärda lampor. Men som alltid så ska ni inte köpa bara för att det är billigt, utan för att det är en pannlampa som passar era behov och krav bäst. 


Omdöme pannlampa  

Läs gärna massor av omdömen innan ni bestämmer er för att köpa ett märke. Att lyssna på olika kundomdömen är ett väldigt bra sätt att uppskatta om produkten är något att ha eller inte. Det finns gott om omdömen på de allra flesta pannlamporna. Givetvist ska man självklart göra sin egna uppfattning om produkten är något för sig själv eller inte, men det är aldrig fel att läsa några kundomdömen. 

 

Frågor och SvarSka man köpa en laddningsbar pannlampa?  

Det beror främst på hur mycket du har tänkt använda lampan. Ska du använda lampan väldigt frekvent så kan det vara extra fördelaktigt att använda uppladdningsbara batterier. Men är det en pannlampa som endast kommer att användas en gång om året så går det lika bra med vanliga batterier. Vi själva använder pannlampor som har uppladdningsbara batterier.


Pannlampa för barn?

Det finns gott om pannlampor som är anpassade för barn, både i storlek och design. Ska man köpa en pannlampa till barn så är det extra viktigt att den är hållbar. Barn tappar lätt saker och då är det bra om den tål lite mer.


Vilken Lumen?

Pannlamporna lumen skiljer stort mellan de olika modellerna och tillverkarna. Lumen är ett mått som använda för att mäta ljusstyrkan. Så en lampa med ett högt tal lumen lyser med andra ord starkt.


Exempel på användningsområde

 • 150-200 lumen - Är normalt för att vid en normal promenad eller läsa en bok i tältet på kvällen.
 • 400-500 lumen – Om du ska träna ute eller göra en skogspromenad på kvällen
 • 800-1000 lumen – Passar bra för all löpträning i mörker, fungerar även bra för orientering i mörker


Ska pannlampan sitta åt?  

Pannlampan ska sitta bekvämt och utan obehag, den ska även sitta still men inte för hårt åtdragen. Det är även viktigt att man kan få plats med en mössa under lampan, speciellt om man ska använda lampan under årets kallare dagar.