Jaktbyxor


Jaktbyxor herr & dam

Ett par jaktbyxor är ett par friluftsbyxor i grund och botten, men de har lite mer funktioner och är även oftast med slitstarka. Man behöver således inte bara använda jaktbyxor till jakt utan även till fiske, camping och vandring. Det finns många olika tillverkare av kvalitetsbyxor så som HärkilaPinewood, ChevalierSwedteam, Fjällräven och Browning. Detta är endast några av de tillverkare vi testar jaktbyxor ifrån. Vi har kollat på hållbarhet, användarvänligheten och kvalitet. Det finns några billiga jaktbyxor och så har vi skrivit om ett par jaktbyxor i skinn, en riktig klassiker så att säga. Oavsett om ni letar efter jaktbyxor för herrar eller damer så hittar ni de allra bästa här. Det finns varma fodrade jaktbyxor och de finns tunnare och tystare modeller. Läs våra recensioner så hittar ni snart en favorit. Sidan innehåller annonslänkar från Pnjakt. 


Jaktbyxor


1. Härkila Moose Hunter Jaktbyxa

När man ska jaga så är det viktigt att man kan röra sig både väldigt smidigt och tyst. Med dessa jaktbyxor från Moose Hunter serien kan ni göra detta.  De är tillverkade i ett tyst material som inte ger ifrån sig en massa extra ljud som prassel och annat.

Det är både väldigt tysta och samtidigt väldigt lätta jaktbyxor som Härkila har skapat. Med Gore-Tex membram så blir även byxorna 100% vatten och vindtäta.  Under jakten så måste man akta sig för att bli frusen eller våt, med ett par vatten och vindtäta byxor så håller man sig varm på ett säkert sätt. Blir man frusen är det både jobbigt, tråkigt och man kan lätt bli sjuk.Just dessa jaktbyxor är även kamouflerade och är väldigt snygga, samtidigt som de smälter in i vår härliga Svenska natur.  De har ett par sidofickor som även har dragkedja, de är dessutom gummitejpade längs med kanterna. För den som använder hängslen så finns det även fästen för hängslen. Benfickorna har även dem en gummitejp längs kanterna och dragkedjor. Jaktbyxorna har även snölås med Condura.

En av de absolut bästa jaktbyxorna 


Egenskaper 

 • Sidfickor med dragkedja 
 • Benfickor med dragkedja 
 • Hängsle fästen 
 • Snölås 


5 star
Härkila Moose Hunter Jaktbyxa


2. Pinewood Reswick Camou Jaktbyxa "billiga"

Ett par väldigt prisvärda jaktbyxor är dessa från Pinewood. Att de håller ett lägre pris är en stor fördel då inte alla vill lägga flera tusen för att få sig ett par bra jaktbyxor. Just denna modell är en jaktbyxa som både är vatten och vindtät. Man ska akta sig för att bli blöt eller att frysa när man är under jakt, dels om man fryser kan det bli väldigt svårt att skjuta på ett säkert sätt. Men man kan även snabbt bli sjuk om man blir frusen. Sist men inte minst så är det väldigt obehagligt att sitta och frysa på jakten.

Passformen är väldigt god och man rör sig smidigt och tyst i dem, vilket man behöver göra när man ska jaga. Komforten är således väldigt hög och de har väldigt gott om praktiska fickor som man kan behöva under jaktturen. Det finns ammunitionshållare för både hagel och kula, detta för att det ska vara lättillgängligt men samtidigt slippa föra ifrån sig ljud som exempelvis skrammel. Med många fickor så får man enkelt med sig alla den utrustning som man behöver ha med sig på en jakt. 

Byxorna har viktiga förstärkningar på både bakdel och knän. Självklart har jaktbyxorna även många praktiska fickor som man kan behöva. 

Ett par billiga jaktbyxor som trots priset håller högkvalitet.

 

Egenskaper 

 • Resår i midja 
 • Reglerbar benslut 
 • Förstärkningar 
 • Ammunitionshållare 


5 star
Pinewood Reswick Camou jaktbyxa


3. Pinewood Forest Camou Jaktbyxa

Dessa vind och vattentäta jaktbyxor har allt man kan tänkas behöva ha av ett par byxor som ska användas i jakt.  De är tillverkade i ett väldigt följsamt och smidigt material som dessutom är tyst. Vid jakt så ska man ofta försöka röra sig så ljudlöst som möjligt. Detta för att inte skrämma iväg det byte som man är ute efter. Byxorna är fodrade med High-Ventilation nätfoder och har membran som ger en mycket god andningsförmåga. Vill man så finns det även en öppningsbar ventilation i sidorna av byxorna. Att byxorna kan andas är väldigt bra då man slipper att det blir fuktigt i byxorna. Fukten gör att det snabbt kan bli kallt och man börjar sedan frysa.  

En fördel med dessa jaktbyxor är de även har ammunitionshållare som passar både kulor och hagel i en benficka. Benfickorna kan man stänga enkelt och öppna med ett magnetlås som även är försedda med kardborre inuti fickan. Med ett resår i midjan gör att byxan passar de allra flesta jägarna. Dessa jaktbyxor har även en extra behandling av ett ekologiskt impregnering som gör byxorna mer vatten och smutsavvisande.

Väldigt bra jaktbyxor som både är tysta och är väldigt sköna att bära. 


5 star
Pinewood Forest Camou Jaktbyxa


4. Chevalier X-Warm Primaloft Jaktbyxa

Väldigt trevliga jaktbyxor som speciellt ska användas för vakjakt. X-Warm Primaloft är tillverkade i ett yttertyg av den absolut tystaste microfibernMed dessa tysta jaktbyxor kan man enkelt smyga sig på sitt byte då byxorna inte ger ifrån sig en massa onödiga prassel ljud. Med Primaloft värmestoppning så håller ni även värmen under de extra kalla dagarna och nätterna ute i naturen. För att börja frysa ute på jakten är en av de jobbigaste sakerna man kan vara med om. Ett jaktpass kan ju hålla på ganska så länge samtidigt som man inte bara kan lämna och åka hem för att man fryser.

Byxorna går förövrigt även upp en bit över ryggen vilket gör dem extra sköna och varma.  När man ska sitta på vakjakt så är det extra viktigt att man är rätt klädd, dessa jaktbyxor håller regn borta bra, samtidig som de håller värmen på ett bra sätt. 

4 star
Chevalier X-Warm Primaloft Jaktbyxa


5. Chevalier Whisper Brown Jaktbyxa

Väldigt snygga jaktbyxor som finns både för dam och herrar. Just denna modell är tillverkad med ett urförande med förböjda knän som de garanterar en betydligt högre rörlighet och följsamhet. Ett par smidiga jaktbyxor som  är väldigt sköna att ha på sig. Att man kan röra på sig på ett smidigt sätt under jakten är A och O. Detta då man dels kan behöva trassla sig förbi både det ena och det andra snåret.  Det finns Gore-Tex dropliner som gör byxorna vatten och vindtätta. När man ska jaga så behöver man även ha med sig en del packning och utrustning. Med dessa jaktbyxor så får man ett flertalet praktiska fickor. Det finns även knappar till de som vill använda hängslen. Jaktbyxor kan slitas extra mycket på vissa ställen så som på knä och anklar, så då har man förstärkt de ställena på dom här jaktbyxorna.  

Snygga & Praktiska jaktbyxor för både herrar och damer


4 star
Chevalier Whisper Brown Jaktbyxa


6. Browning G-BIB XPO Pro RF Max5

Ett par riktigt höga jaktbyxor kommer Browning med i denna modell. De har ett par justerbar hängslen som är behagliga att ha på sig. Det går även att välja att plocka bort toppen på byxorna om man så önskar. Detta gör byxorna ganska så användarvänliga med många alternativ.  Självklart är dessa jaktbyxor både vindtäta och vattentäta och trots detta så är de även väldigt andningsbara vilket är en fördel. Med Primaloft isoleringssystem så kommer ni även enkelt att hålla värmen i dom här jaktbyxorna från Browning.  Hålla sig varm är extra viktigt under just jakten, då man kanske kommer behöva att avfyra sitt vapen. Fryser man kan det bli svårt att sikta både säkert och stabilt.


Egenskaper 

 • Sidoficka 
 • Löstagbar topp 
 • Polyester 
 • Justerbara hänglsen4 star
Browning G-BIB XPO Pro RF Max5


7. Jaktbyxa Pumori Sarek

För dig som vill prova på något nytt inom jaktbyxor kommer det nya varumärket Pumori med klädserien Sarek.  Pumori är ett relativt nytt varumärke som tillverkar inte bara jaktkläder utan även fritidskläder med fokus på ett Nordiskt klimat. Deras produkter är tillverkade tillsammans med jägare som vet exakt vad som är viktigt för ett par bra jaktbyxor. Jaktbyxan är tillverkad för att dels ge en optimal rörelse, men samtidigt även vara väldigt tyst. Då jaktbyxan är tillverkad i ett borstat polyester så blir den väldigt tyst. Med den väldigt bra passformen så blir användaren även väldigt rörlig. Det finns YKK-dragkedjor, hängselknappar och ventilationsfickor.4 star
Jaktbyxa Pumori Sarek


8. Swedteam Ridge Pro Byxa Desolve Veil

En smidigare jaktbyxa kommer Swedteam med som dessutom har det snygga kamouflagemönstret DESOLVE. Detta kamouflagemönster har blivit väldigt populärt bland många jägare och det förstår vi då det smälter in i miljön så bra. Förutom mönstret så är hela byxan tillverkat i ett väldigt tyst material som är både vatten och vindtätt. Byxan har dubbla benfickor och en bra passform som speciellt passar sig för den mer rörliga jakten. Tillverkad av bland annat polyester.4 star
Swedteam Ridge Pro Byxa Desolve Veil


9. Härkila Pro Hunter Endure Jaktbyxa

Härkila tillverkar jaktbyxor av absolut högsta kvalitet och det märks även i dessa Pro hunter Endure byxorna. Det finns dragkedjefickor med bland annat patronhållare för att slippa skrammel ljud. Det finns fästen för hängslen och två tryckknappar. Det finns även väldigt stora utanpåliggande benfickor som har ett väldigt bra vattentätt membramSnölås och formskurna knän som även har justertamp baktill är några andra väldigt bra egenskaper Endure har.
4 star
Härkila Pro Hunter Endure Jaktbyxa

Jaktbyxor skinn

Vi har även tagit med två par av jaktbyxor som är tillverkade i skinn.

Jaktbyxor i skinn har sina fördelar, under exempelvis snösäsongen i blötsnö så är det vanligt att vissa jägare får problem med att deras jaktbyxor har blivit tyngre av fukt. Medans ett par i skinn inte drar åt sig någon fukt och blir därför inte hellre tyngre att gå i. Man ska tänka på att med ett par skinnbyxor så behöver ni sköta om dem på rätt sätt. Ni ska smörja dom på rätt sätt så håller de väldigt länge. Skinnbyxor klarar även av att skvätter lite från camping elden, där andra byxor lätt går hål i om det kommer en glöd flygandes. Skinnbyxor behöver man sällan tvätta och luktar i regel alltid gott. 11. Swedteam Elk Leather Byxa

Swedteams Elk Leather byxa är tillverkad i ett mollskinn. Detta är en riktig klassiker vad gäller skinbyxor för jakten. Det är väldigt rymlig jaktbyxa som är tillverkad i mollskinn som dessutom är förstärkt med skinn baktill och hela framsidan. Den är förhöjd baktill vilket många jägare tycker om, då det håller bland annat värmen bättre. Den har även knappar för hängslen, samt flera fickor. Det finns bland annat två bra framfickor och bakficka med dragkedja. Yttertyg av bomull och förstärkning av skinn.  

En snygg, praktisk och uppskattad jaktbyxa i skinn. 


4 star
Swedteam Elk Leather Byxa


12. Swedteam Bull Byxa

Denna byxa är tillverkad i ett yttertyg som är 100 % goat leather och ett innerfoder av 100 % polyester. Denna kombination gör denna skinnbyxa för jakt nästan oslagbar i komfort och användning. Det finns även gott om förvaring ibland annat ett par snedställda framfickor och de benfickor som finns. Man har även en bakficka med dragkedja. Ett måste för jägaren som vill ha ett par riktiga klassiker. 
4 star
Swedteam Bull Byxa

Jaktbyxor Dam

Vi valde även ut några av de bästa jaktbyxorna för damer.

Det finns gott om jaktbyxor även för damer. Vi har på denna sida valt ut 3 stycken jaktbyxor för dam som är bäst i test. Dessa jaktbyxor har allt som man kan tänkas behöva ha under jakten.  De är smidiga, tysta och väldigt sköna att gå i. En bonus är ju att de även är riktigt snygga. 14. Chevalier Vintage Stretch Jaktbyxa Dam

En väldigt snygg jaktbyxa för damer är denna Vintage Stretch Byxa. Den är tillverkad i bomull och har en Vintage teknisk ytbehandling som ger en väldigt snygg yta som liknar skinn. Detta är en väldigt populär jaktbyxa för damer som har blivit en storsäljare. Detta beror inte bara på att den ser bra ut, utan den är väldigt bra att använda under jakten. Då byxan har stretch så rör man sig väldigt bra i den och byxan passar utmärkt till stövlar då den blir smalare nertill. Det finns gott om fickor och förvaring, vilket det går åt en hel del när man är på jakt. Dels så finns det två fickor fram och två benfikor med lock. Det finns även en telefonficka med ett praktiskt magnet lock samt en bakficka med dragkedja. Denna jaktbyxa för dam är inte bara skön att använda utan även väldigt snygg att titta på. Passformen är väldigt bra. 


4 star
Chevalier Vintage Stretch Jaktbyxa Dam


15. Chevalier Endeavor Jaktbyxa Dam

En av de bästa dambyxorna för jakt är denna Endeavor jaktbyxa. Den är tillverkad för absolut högsta rörlighet då den har följsamma stretchpartier. Med ett membram som är vattentätt så klara byxan av regn. Den har även väldigt bra ventilation med hjälp av dragkedjor. Det finns rymliga fickor med magnetlås och två sidofickar. Byxan har faktiskt även en gps ficka och en bra bakficka. Så Endeavor har gott om förvaringsmöjligheter. Med en förhöjning ryggslutet och med den elasiska midjan så kommer ni röra er bekvämt.


4 star
Chevalier Endeavor Jaktbyxa Dam


16. Swedteam Ridge Jaktbyxa Dam

Även jaktbyxor för damer har möjlighet att ha det revolutionerade Desolve kamouflagemönstret. Detta mönster är unikt och gör att byxan smälter in i omgivningen. Swedteam Ridge byxan för damer är tillverkade i ett tyst material som gör jakten enklare.  Byxan är självklart vind och vattentät genom COVERTEX. Med gott om fickor så som rymliga benfickor och fickor upptill så får ni enkelt med er allt ni behöver för en lyckad jakt. Det finns även remmar nedtill för att få justerbara benslut. Dessa jaktbyxor passar till de allra flesta jakttillfällen. 

Ett par kamouflagebyxor för damer


4 star
Swedteam Ridge Jaktbyxa Dam


Jaktbyxor

En bra köpguide för jaktbyxor

Oavsett om man letar efter ett par jaktbyxor för herrar eller damer så finns det en del som man kan tänka på. Det finns faktiskt även jaktbyxor för barn, detta kan vara extra bra om man är en riktig jaktfamilj. När man är ute på jakt eller sitter i vak så är det viktigt att vara rätt klädd. Med ett par bra jaktbyxor så slipper ni blir våta eller frysa av att det blåser för mycket. De jaktbyxor som är bra är både vattentäta och vindtäta.  Då jaktbyxor har så många möjligheter så passar de ofta till andra tillfällen förutom just jakt. Man kan använda byxorna som hundförare eller till campingturen. Det är även många som köper jaktbyxor att ha på fisketuren.


Hur vi valde fram de produkter vi har på denna sida

Vi har valt ut flera produkter på denna sida genom att leta bland olika nätbutiker och välja ut de produkter som vi tycker verkar vara allra bäst. Genom vår kunskap inom ämnet så tycker vi att vi har ganska så bra koll på de flesta produkterna. Vissa av produkterna på denna sida har vi provat själva eller haft en test pilot på. De produkter som vi inte själva har provat men som ändå har kommit med på sidan, beror på att vi tycker att det verkar vara en riktigt bra produkt. Detta har vi kommit fram till genom att jämföra olika produktbeskrivningar och tittat på priserna. På så sätt så har vi fått fram vår test vinnare ur respektive produkt. 

 

Användningsområde jaktbyxor 

 

Jakt 

De allra flesta som köper jaktbyxor ska ju självklart ha de till jakten. Det finns lite saker som man ska se till så att jaktbyxorna då har. Dels så är det en fördel om de kanske har en ammunitionsficka eller hållare. Med en ammunitionshållare så slipper ni att kulorna eller haglet skramlar och låter i fickan. För det är ju viktigt under jakten att man inte låter någonting då det kan skrämma iväg bytet. Så man vill även att jaktbyxorna ska vara tillverkade i ett så tyst material som möjligt. Ett borstat polyester brukar vara passande för ett par jaktbyxor. Tysta och hållbara jaktbyxor är att rekommendera jägaren. 


Vandring & Camping 

Ska du däremot använda jaktbyxorna för den vanliga campingen eller friluftslivet så behöver ju inte byxorna vara speciellt tyst. Däremot så är det ju viktigt att de både är vindtäta och vattentäta då det fort kan komma ett plötsligt oväder. Det är även en fördel om byxorna är riktigt slitstarka då det slits ganska mycket på att vandra i åtminstone tuff terräng.  Vädertåliga jaktbyxor är det bästa för vandringen. 


Hundförare 

En hundförare behöver ha gott om bra fickor dels till belöningsgodiset och till olika belöningsleksaker. De måste även vara riktigt slitstarka byxor då många hundar gärna hoppar upp på föraren när de är lite frustrerade under träningen med hunden.  Så ett par slitstarka jaktbyxor är det bästa för hundföraren. När man har med hunden på jakt i skogen så behöver man ha med sig både hundgodis och koppel. Även en gps till hunden är att föredra då jakthundarna som sagt jagar och kan springa långt bort. 


Trädgårdsarbete 

För den som vill ha ett par jaktbyxor för sommarstugan eller trädgårdsarbetet så är inte detta någon dum ide. Detta då ett par jaktbyxor i regel är väldigt slitstarka och håller länge då de är tillverkade i hög kvalitet.


Tänk även på vilket material ni vill att jaktbyxorna ska vara tillverkade av 

Det finns jaktbyxor som är av skinn och andra är av bomull eller polyester. De har alla olika egenskaper som kan vara bra för speciella jaktsituationer.


Fiske 

Alla som fiskar vet att man inte kan ha för några fickor. Ett par jaktbyxor har ofta väldigt många fickor, vilket passar just fiskaren väldigt bra. De har även andra bra egenskaper som passar för just fiske. Dels så är de vädertåliga, både vind och vattentäta. De är även väldigt slitstarka och vissa har även ett starkare skydd som kan underlätta vid fisket och hanteringen av vassa fiskedrag.


Väder 

Vilket väder eller vilken årstid ni ska använda jaktbyxorna i 

Då det skiljer väldigt mycket i Sverige på temperaturer mellan sommaren och vintern så är det bra att tänka på om man behöver fodrade jaktbyxor eller jaktbyxor med bra ventilation om det blir för varmt.  Oavsett om det är ett par jaktbyxor för vintern eller sommaren så ska ni se till så att de åtminstone är riktigt vädertåliga. Med det menar vi att de på ett bra sätt klarar av både vind och vatten. Gore-Tex är ett bra skydd som både gör byxorna vattentäta och vindtäta. 


Fördelar med jaktbyxor 

De finns många fördelar med jaktbyxor, vilka just dina jaktbyxor har beror på vilken modell ni har köpt. Men ofta så är jaktbyxorna väldigt smidiga och rörliga, det är alltså väldigt lätt att röra sig i dem.  Detta är viktigt då man ena stunden kanske bara går i dem och i nästa stund så ligger man raklång på backen och siktar på sitt byte. De är även väldigt slittåliga på grund av just detta, man både sitter, står och kryper med ett par jaktbyxor. En jaktbyxa har många fickor och möjligheter till förvaring. Detta då man i regel har med sig ganska så mycket utrustning när man går på jakt. Man ska få plats med jaktkniven, Gps, mobiltelefon och bland annat kulor till geväret.  Självklart så ska byxorna även klara av osäkert väder som regnskurar och kraftigare vind. Så ett par jaktbyxor är i regel väldigt vatten och vindtäta.

 

Egenskaper jaktbyxor 

Jaktbyxor har många bra fördelar som kan vara bra att veta lite extra om. Så därför ska vi förklara vad som är extra bra med ett par jaktbyxor oavsett vad ni tänker använda de till.


Smidiga 

Ett par jaktbyxor ska vara smidiga, med smidiga menar vi att det ska vara enkelt att röra sig i dom, de ska därför inte vara stela. Med att jaktbyxorna är väldigt rörliga så kan man enkelt ta sig fram på lite svårare områden. När man är i naturen kommer det ofta fram mycket hinder som man kanske måste ta sig över, under eller mellan. Med rörliga byxor så blir allt detta mycket lättare, tänk er själva att ni går med ett par jeans som blivit lite blöta och ni behöver hoppa över en stock eller något liknande. Har ni ett par jaktbyxor med god flexibilitet istället så känns det som om ni inte hade några byxor på er alls.


Vädertåliga 

Jaktbyxorna behöver vara vädertåliga detta då man självklart är mestadels ute i naturen med byxorna. Naturen bestämmer ju själv hur vädret ska vara och man som jägare är ofta ute i många timmar i streck. Sitter man då på ett vak så är det ju väldigt otrevligt om man har ett par byxor som inte håller tätt eller som vinden blåser rakt igenom. Med ett par vatten och vindtåliga jaktbyxor så slipper ni dessa problem. Ofta är byxorna även tillverkade i ett sådant material som även torkar fortare än andra. Detta kan speciellt vara bra om man behöver vada över en bäck eller något liknande.


Fickor 

Med alla tillbehör man behöver ha med sig så går det åt många fickor och förvaringsmöjligheter. Du ska kanske ha med dig en GPS, mobiltelefon,  jaktkniv, och skott.  Man kan även behöva få plats med lite mat eller hundgodis och hundkoppel om man har med sig en jakthund. Med många fickor så kan man enkelt få med sig allt man behöver. Vissa jaktbyxor har mer fickor än andra, så fundera ut på vad ni behöver för fickor i dina jaktbyxor.


Förstärkningar 

Du kommer som jägare för eller senare både ligga ner och krypa omkring i dina jaktbyxor. Du kommer även sitta på huk och du kommer vandra väldigt mycket. Ja du kommer även försöka ta dig fram i tjock skog med snår och liknande. Med ett par jaktbyxor som har förstärkningar på rätt ställen så kommer byxorna trots detta hålla väldigt länge. Det finns även de jaktbyxor som har ett skydd mot sticksår, med det menas att det kan skydda mer mot grenar och exempelvis en vildsvinsbeta. Extra knäskydd är vanligt i jaktbyxor, detta då man ofta kan behöva sitta på knä eller krypa.


Tysta

När man jagar så är det viktigt att man inte gör ifrån sig en massa ljud. Ett par prasslande byxor är inte att föredra. Så därför är de flesta jaktbyxor tillverkade i ett material som är lite tystare än vanliga byxor. Många jaktbyxor är tillverkade i ett borstat polyester material som är väldigt tyst. Men det finns även andra material som även är tysta.


Avtagbara delar 

Det finns en del jaktbyxor där man kan välja att plocka bort kanske överdelen på byxorna eller underdelen. Vissa jaktbyxor kan ha en extra hög del på ryggen. Den kan vara skön att ha där om man vill ha mer stöd eller få bättre värme. Men behöver man inte detta kan det vara bra att kunna välja att ta av den. Vissa går att knäppa av i olika steg så man får ett par byxor som blir som ett par knäbyxor eller som ett par shorts. Ja det finns massor av olika modeller på jaktbyxor.  Hängslen finns på en del jaktbyxor och andra har knappar eller fästen till hängslen om man vill använda sig av dessa.

 

Jaktbyxor test

Det finns många tester av jaktbyxor. När man har testat jakbyxor så har man testat bland annat hållbarheten, tystheten, vatten och vindtåligheten och priset. Men även många fler punkter är testade. Det finns byxor som klarar av vissa saker bättre än andra. Som att vissa jaktbyxor har ett skydd mot stickskador som kan uppstå om man blir attackerad av ett vildsvin som har väldigt vassa betar.  Man kollar även på priset om de är prisvärda eller inte. Det finns även olika nivåer på hur bra ett par jaktbyxor klarar av både regn och vind. De bästa är ju självklart helt vatten och vindtäta.  

Som jägare är det ju viktigt att kunna hålla sig riktigt varm och torr under hela tiden som man är ute på jakt. De ska samtidig vara väldigt sköna att röra sig då man ofta behöver gå långa sträckor. 

 

Slutsats 

Oavsett vad ni ska använda era jaktbyxor till så finns det garanterat ett par riktigt bra byxor på denna sida som kommer att passa er. Är ni osäkra på vilken jaktbyxa ni ska köpa så kan ni läsa mer om jaktbyxan som vart bäst i test. 

Köp ett par jaktbyxor som kommer passa det ni ska använda dem till i första hand. Alla tillverkare av jaktbyxor på denna sida håller väldigt hög kvalitet och ni kommer inte bli besvikna om ni köper något av dessa par.  
Frågor och svarVilka jaktbyxor behöver jag? 

Detta beror främst på vilken jakt du ska använda byxorna till. Ska du använda byxorna på ett sätt som du kanske sitter mycket på knä så är det bra om de har ordentliga knäskydd. 


Vad kostar jaktbyxor 

Jaktbyxor kostar allt från 1000 kronor upp till 5-6000 kronor för ett par riktigt bra jaktbyxor. 

 

Behöver man köpa dyra jaktbyxor eller kan man köpa på rea? 

Självklart är det smart att köpa på rea om man kan. Vi listar jaktbyxor som är på rea på denna sida när det kommer fram några. Men som med de flesta sakerna så är det ofta så att de dyrare byxorna i regel kostar mer av en anledning. Detta är ofta kvalitet. 

 

Hur tvättar man jaktbyxor? 

Detta beror självklart vilken modell ni har av jaktbyxan. Men de allra flesta jaktbyxor kan man faktiskt tvätta i en tvättmaskin. Men vissa byxor kan man behöva handtvätta för hand och andra kan man behöva torka av. De flesta jaktbyxor är tillverkade i ett sånt material som faktiskt både är smutsavvisande och blir således sällan skitiga och som dessutom torkar väldigt fort om man behöver tvätta dom. Men för att vara säkra på hur dina jaktbyxor ska tvättas så bör i följa de råd som finns med i beskrivningen. Samma sak med torkning och strykning, en del modeller går det bra att både torktumla och stryka medans andra ska man inte göra detta. Sen en bra sak att tänka på är att det oftast är en fördel att ha lite smutsiga jaktkläder då de inte avger lika mycket doft. Ett djur har i regel ett väldigt gott doftsinne.