Överlevnadsarmband


Bästa överlevnadsarmband

Det är en ny typ av armband som är gjorda för att hjälpa dig att överleva i extrema situationer. De är gjorda av ett mycket starkt och flexibelt material som kan bäras bekvämt under kläderna. Överlevnadsarmbanden kan ha olika verktyg och hjälpmedel på, det kan exempelvis vara en kompass, kniv, ficklampa eller snöre. Ja det finns mycket olika hjälpmedel i ett överlevnadsarmband. Det kan vara till stor hjälp den dagen man kanske går vilse i skogen eller av en annan anledning behöver ha något som man annars inte hade haft med sig. Ni kan på denna sida läsa om de bästa överlevnadsarmbanden i år.


Bästa överlevnadsarmband


1. Överlevnadsarmband Led

Ett av de allra bästa överlevnadsarmbanden är denna modell som har många riktigt bra funktioner. Det finns en LED lampa med tre olika lägen, där du kan välja mellan ett jämnt ljus eller ett blinkande ljus. Det finns även ett för SOS signal. För ännu bättre rop på hjälp så finns det självklart med en visselpipa. Behöver du göra upp eld så gör man det enkelt och snabbt med ett tändstål som givetvis är integrerat. Det finns även med en smidig knappkompass om man helt enkelt även gått vilse.


Cirka pris 150 kr


Egenskaper

 • Kompass
 • Tändstål
 • Visselpipa
 • 3,6meter paracord
 • Led lampa


Överlevnadsarmband Led
5 star


2. Överlevnadsarmband Coghlan Paracord

Ett prisvärt överlevnadsarmband som kan vara räddaren i nöden. Med detta överlevnadsarmband så kan ni laga kläder och utrustning eller kanske bara helt enkelt ersätta ett skosnöre. Armbandet kan vecklas ut till hela 260 centimeter. Man kan göra mycket med detta armband, allt från att starta en eld till att använda som fiskelina för att få upp en måltid vid sjön. Överlevnadsarmband är ett praktiskt tillbehör för alla som vill vara förberedda på det oväntade. Armbandet är enkelt att ta med sig och kan innehålla verktyg som kan rädda livet i extrema situationer.


Cirka pris 120 kr


Egenskaper

 • 260cm
 • Fiska
 • Laga kläder


Överlevnadsarmband Coghlan Paracord
5 star


3. Överlevnadsarmband med tändstål

Ett överlevnadsarmband med tändstål är en bra investering för alla som vill vara förberedda på det oväntade. Detta armband har även en kompass som kan vara väldigt bra att ha i extremt väder då det kan vara lätt att gå vilse. Det är i grund och botten ett paracordarmband som hjälper dig att navigera med kompassen. Du kan även signalera på hjälp eller varna andra med visselpipan. Sist men inte minst så kan ni göra upp eld med tändstålet.


Cirka pris 100 kr


Egenskaper

 • Tändstål
 • Kompass
 • Visselpipa


Överlevnadsarmband med tändstål
5 star


4. Överlevnadsarmband multifunktioner

Här har ni ett överlevnadsarmband som är proppat med riktigt bra saker. Det finns totalt 14 delar i detta överlevnadsarmband så som exempelvis ett knivblad och aluminiumfolie. Det finns även med en vissepippa och en kompass. Behöver man hitta mat så kan man även fiska med lina, krok och flöte. Självklart kan ni även grilla fisken genom att göra en eld med hjälp av ett tändstål.


Cirka pris 100 kr


Egenskaper

 • 14 delar
 • Fiske kit
 • Kompass
 • Visselpipa
 • Knivblad


Överlevnadsarmband multifunktioner
4 star


Köpguide överlevnadsarmband

När man ska köpa ett överlevnadsarmband så kan det vara bra att först gå igenom ett par punkter så att man verkligen köper det armband som passar dig allra bäst. För att göra ett bra köp så kan det vara bra att gå igenom dessa punkter först.

 

 1. Välj vilken typ av överlevnadsarmband som passar dig bäst.
 2. Titta på materialet och se till att det är av hög kvalitet.
 3. Kolla så armbandet har alla de verktyg och hjälpmedel du behöver för din aktivitet.
 4. Jämför priserna på olika överlevnadsarmband och välj det som passar ditt budget bäst.
 5. Läs recensioner från och användarnas omdömen för att få en uppfattning om kvaliteten på armbandet.
 6. Köp det överlevnadsarmband som du tycker passar dig bäst.

 

Det finns olika typer av överlevnadsarmband på marknaden och det kan vara svårt att veta vilken typ som passar just dig bäst. I denna köpguide tittar vi närmare på de olika alternativen så att du kan göra ett informerat val.

 

Överlevnadsarmband är ett praktiskt tillbehör för alla som vill vara förberedda på det oväntade. Armbandet är enkelt att ta med sig och kan innehålla verktyg som kan rädda livet i extrema situationer. Överlevnadsarmband finns i olika utföranden och material, men det gemensamma för alla armband är att de är starka, flexibla och bekväma att bära. De flesta överlevnadsarmband har en eller flera av följande funktioner:

 

Kompass

En kompass är en bra investering för alla som vill vara förberedda på det oväntade.

Visselpipa

Du kan även signalera på hjälp eller varna andra med visselpipa


Kniv

Kniven kan användas till många olika saker, allt från att skära mat och driva i spikar till att befria sig från snöre eller rep. Vissa överlevnadsarmband har ett knivblad med.


Tändstål

Att göra upp en eld är väldigt viktigt att kunna göra om man ska klara sig i vildmarken. De flesta överlevnadsarmbanden har ett tändstål


Fiskelina

Det är också en bra idé att ha med sig lite fiskelina för att kunna få upp en måltid. Vissa överlevnadsarmband har faktiskt ett helt fiske kit med. Det kan då finnas både flöte, lina, krokar och sänken med.


Led lampa

Det finns vissa modeller som faktiskt även har en LED lampa. 


Materialet på överlevnadsarmbandet är också viktigt att titta på. De flesta armbanden är tillverkade av paracord, men det finns även andra alternativ som läder eller tyg. Det viktigaste är att armbandet är tillverkat av högkvalitativa material som tål mycket slitage och påfrestningar.

 

Armbanden kan ha olika funktioner beroende på vilken typ av aktivitet du ska använda dem för. Vissa armband är mer lämpliga för vardagliga aktiviteter som att gå eller jogga, medan andra armband har fler funktioner för aktiviteter i extrema miljöer. Se till att du väljer ett armband som har alla de verktyg och hjälpmedel du behöver för din aktivitet.

 

Det är också viktigt att jämföra priserna på olika överlevnadsarmband innan du gör ditt köp. De flesta armbanden kostar mellan 100-200 kronor, men det finns även dyrare alternativ om du vill ha ett armband med fler funktioner och verktyg. Välj det armband som passar ditt budget bäst.

 

Det är alltid en bra idé att läsa recensioner från andra användare för att få en uppfattning om kvaliteten på överlevnadsarmbandet. Genom att läsa olika användares omdömen kan du få en inblick i hur bandet fungerar i verkligheten och om det lever upp till dina förväntningar.

 

Köp det överlevnadsarmband som du tycker passera dig bäst. Det finns olika typer av armband på marknaden, så ta din tid och jämför olika alternativ innan du gör ditt köp. På så sätt är du säker på att få det armband som passar dina behov och önskemål på bästa möjliga vis.

 

Det finns alltså flera olika aspekter man ska tänka på när man ska köpa ett överlevnadsarmband. Vi hoppas att denna köpguide har varit till hjälp för dig och att du nu har all information du behöver för att göra ett informerat val.