Garmin ekolod


Garmin ekolod test

Garmin är ett både populärt och välkänt märke som tillverkar ekolod och plotter. Deras produkter är prisvärda och håller högsta kvalitet. Oavsett om du är nybörjare med att använda ekolod eller om du är en erfarenfiskare så har Garmin passande ekolod för just dig. På denna sida kommer ni enkelt att kunna läsa kortfattade recensioner om Garmins alla ekolod. Vi tror att du kommer hitta ditt nya ekolod genom att välja ett utav dessa fantastiska ekolod. Sidan innehåller annonslänkar från happyangler och outdoorexperten. Hitta en beprövad och testat ekolod från Garmin.Garmin ekolod

1.Garmin Striker Vivid

Garmin striker Vivid finns i flera olika modeller där den största skillnaden är skärmstorleken och givare 

Alla modeller har en inbyggd GPS men WiFi finns endast i Vivid 7 och Vivid 9 modellerna. I modellerna 7 och 9 så kan man även välja en givare med SideVU. SideVU gör att ni även kan se åt sidorna i vattnet.  Striker Vivid 4 har en stående modell medans de andra modeller är av liggande slag. Garmin Striker håller relativt låga priser men trots detta väldigt funktionsdugliga och användarvänliga.

De har bland annat följande egenskaper:


 • 7 nya  färgstarka ekolodsfärger 
 • Traditionellt Chirp och ClearVu, SideVU 
 • Waypointmarkeringar 
 • 30 cm konturer under ytan 
 • Wifi 
 • GPS 
 • Quickdraw Contours 


Priset varierar från 2800 kronor för den billigaste upp till cirka 8000 kronor för den dyraste. 5-7-9 går att köpa utan givare 


2.Garmin Striker Vivid 4cv

Striker Vivid 4cv kommer i en avlång design med ett medföljande ekolod som har en givare av modellern GT20-TM. Givaren klarar av vanlig traditionellt Chirp samt ClearVU. Clear VU ger en kristallklar bild under båten. Striker Vivid 4 cv har en inbyggd GPS och 4 tums färgskärm som gör att ni kan se fiskar och strukturer i en bra detaljrikedom. Med GPS kan ni skapa färdvägar och se båtens hastighet. Det är även enkelt att sätta ut waypointmarkeringar.


Kommer med traditionellt CHIRP och ClearVU Givare GT20-TM

 • Storlek 9,8x17,4x4,5cm
 • Skärmupplösning 272*480px
 • Vikt 0,3kg
 • Inbyggd Gps Ja
 • Frekvenser Traditionellt 50/77/200 khz
 • Frekvenser ClearVU 260/455/800khz


3.Garmin Striker Vivid 5cv

Vivid 5 kommer med samma givare som Vivid 4. Men man kan även köpa denna fishfinder helt utan givare om man vill välja en annan modell. Annars så är designen annorlunda dels på den större skärmen men även att den nu har en liggande utseende. Det är betydligt högre upplösning på denna modell jämfört med lillebror. Annars så är modellerna relativt snarlika.


 • Storlek 18,8x11,6x5,4 cm
 • Skärmupplösning 800*480px
 • Vikt 0,5kg
 • Inbyggd Gps Ja
 • Frekvenser Traditionellt 50/77/200 khz
 • Frekvenser ClearVU 260/455/800khz


Kommer med traditionellt CHIRP och ClearVU Givare GT20-TM


  5.Garmin Striker Vivid 7cv

  Nu börjar det bli lite storlek på fishfindern från Garmin. Denna modell har en 7 tums färgskärm som har en upplösning på 800x480 pixlar. Man kan välja mellan två olika givare, denna som är i detta ekolodpaket är en GT20-TM givare som har ett traditionellt Chrip och en ClearVu. Det finns även i denna Fishfinder en inbygg GPS samt Wifi. Så vill man ha möjlighet till en bättre givare eller WiFi så är detta ett bra köp.


  • Storlek 23,5x14,0x5,8 cm
  • Skärmupplösning 800*480px
  • Vikt 0,8kg
  • Inbyggd Gps Ja
  • WIFI
  • Frekvenser Traditionellt 50/77/200 khz
  • Frekvenser ClearVU 260/455/800khz


  Kommer med traditionellt CHIRP och ClearVU Givare GT20-TM


   6.Garmin Striker Vivid 7sv

   Detta paket är precis samma som 7cv bortsett från att det är en annan givare som även har SideVu. Med SideVu kan ni se förutom underbåten även på sidorna av båten. Så denna givare G52HW-TM lämpar sig väldigt bra för dig som vill kunna ha koll på fiskarna som är på sidan av båten. För övrigt så har modellen samma som Vivid 7c det vill säga bland annat inbyggd GPS och Wifi.


   • Storlek 23,5x14,0x5,8 cm
   • Skärmupplösning 800*480px
   • Vikt 0,8kg
   • Inbyggd Gps Ja
   • WIFI
   • Frekvenser Traditionellt 50/77/200 khz
   • Frekvenser ClearVU 260/455/800khz


   Striker Vivid 7SV Kommer i traditionellt Chirp,ClearVU och SideVU Givare G52HW-TM


    Garmin Striker Vivid 9sv
    5 star

    7.Garmin Striker Vivid 9sv

    Nu kommer den största modellen av Striker Vivid serien från Garmin. Det är en 9 tums färgskärm som har det allra mesta ni kan önska er så som Wifigps och flera bra användarvänliga funktioner så som Quickdraws Contours och waypointmarkering. Skärmen känns lyxig och den är lätt att hantera. Med ClearVU får ni fram nästan foto liknande bilder underbåten. Ekolodet stöder även sideVU som ger en bra och tydlig bild på vad som finns på sidorna av båten. Med andra ord kommer ni att se fiskarna tydligt om de är under eller på sidan av båten. Med GPS kan ni inte bara se hur snabbt ni åker utan lätt anpassa farten efter det agn ni använder.

     

    • Storlek 28,2x16,5x6cm
    • Skärmupplösning 800*480px
    • Vikt 1,1kg
    • Inbyggd Gps Ja
    • Wifi
    • Frekvenser Traditionellt 50/77/200 khz
    • Frekvenser ClearVU 260/455/800khz


    Striker Vivid 9SV Kommer i traditionellt Chirp,ClearVU och SideVU Givare G52HW-TM


     8.Garmin Striker Plus 

     Garmin striker Plus  har precis som Vivivd 4 olika skärmstorlekar men 3 olika givare att välja mellan. Ja eller det är endast 4 tums versionen som man kan välja den enklaste traditionella Chirp. Nöjer man sig inte med den kan man istället välja en med ClearVU. För övrigt så har de bra skärmar och det finns inbyggd GPS i samtliga modeller. I de större modellerna så finns det även Wifi. Garmin striker plus är en serie av billiga ekolod. 

      Finns i följande modeller


      Garmin Striker Plus 4cv

      Garmin Striker Plus 5cv

      Garmin Striker Plus 7cv

      Garmin Striker Plus 7sv

      Garmin Striker Plus 9sv


      9.Garmin Striker Plus 4

      En enklare fishfinder med bland annat en 4.3 tums färgskärm som har både CHIRP och inbyggd GPS. Skärmen i sig har en upplösning på 272x480px vilket duger bra i denna prisklass. Skärmen är både ljusstark och man ser även bra under solljus vilket är fördelaktigt under sommaren. Användargränssnittet är både praktiskt och intuitivt som gör det enkelt att använda hela enheten. Med den inbygga GPS:en som är av hög känsliget hittar ni snabbt positionen på var ni är och kan enkelt markera ut dina favorit fiskeställen. Du kan självklart även se hastigheten ni har om man så önskar. Ett prisvärt fishfinder ekolod för runt 1600 kronor för Chirp.

      Givaren är en enklare variant med två strålar.


       10.Garmin Striker Plus 4 cv

       Denna är precis samma som Striker Plus 4 men med en annan bättre givare som har ClearVuClearVu ger detaljrika breda bilder om vad som finns under båten. Man ser både fiskar och enkelt nedsänkta föremål. En väldigt bra teknik som hjälp massor av fiskare genom åren. Skärmen är ljusstark och det går bra att även under direkt solljus tyda vad som finns på 4 tums skärmen. Systemet är enkelt att använda och att förstå sig på.

       Kommer med en GT20-TM givare


        11.Garmin Striker Plus 5cv

        En 5 tums WVGA Skärm av högkvalitet som kommer underlätta fisket markant för er. Med både ClearVU och traditionellt Chirp kan ni vara säkra på att ni kommer hitta fisken ni letar efter. Med den inbyggda GPS:en håller ni bra koll på både hastigheten och på de waypoints som ni märkt ut i förväg. Ett prisvärt ekolod system från Garmin. Det ingår en GT20-TM givare.

        Kommer med en GT20-TM givare


         12.Garmin Striker Plus 7cv

         Denna modell har en aningen större skärm på 7 tum. Så nu börjar de blir halv stora skärmar som passar de flesta båtarna och användningsområden.  Ni får i detta paket GT20-TM givare som har bland annat ClearVU. Det finns även Wifi och GPS inbyggt. Med Wifi kan ni bland annat koppla upp er mot Acitecaptain som gör att du kan ta emot smarta aviseringar och även få tillgång till andra bra saker. Även 7 tumsskärmen har ett bra ljus och är tydlig att avläsa även under solen.

         Kommer med en GT20-TM givare


          13.Garmin Striker Plus 7sv

          Samma fishfinder som ovan men med en förbättrad givare som även har SideVu. För övrigt så finns det både inbyggt Wifi och inbyggd Gps som man enkelt kan avläsa hastigheten på båten, genom att ha koll på hastigheten så är det enklare att få den fart man ska ha när man trollar efter speciella fiskar. Du kan även sätta ut favoritplatser som du hitta fisk på, genom att göra detta så kommer ni enkelt hitta tillbaka nästa gång.

          Kommer med en GT52HW-TM givare


           14.Garmin Striker Plus 9sv

           Den största skärmen i Striker Plus serien är denna färgskärm på 9 tum. Bilden är väldigt klar och ljus, samtidigt som menyerna är lättnavigerade. Hela systemet är lätt att förstå sig på och att använda även för nybörjaren. Med G52HW-Tm givaren kan ni känna er säkra på att ni kommer hitta fisk. Denna version har även SideVu som möjligöra skanning på båda sidorna av båten.

           En prisvärd plotter med en bra givare.

           15. Garmin Echomap UHD 

           Garmin striker Plus  har precis som Vivivd 4 olika skärmstorlekar men 3 olika givare att välja mellan. Ja eller det är endast 4 tums versionen som man kan välja den enklaste traditionella Chirp. Nöjer man sig inte med den kan man istället välja en med ClearVU. För övrigt så har de bra skärmar och det finns inbyggd GPS i samtliga modeller. I de större modellerna så finns det även Wifi. Garmin striker plus är en serie av billiga ekolod. 

            Finns i följande modeller


            Garmin Echomap 42cv

            Garmin Echomap UHD 62cv

            Garmin Echomap UHD 72cv

            Garmin Echomap UHD 72sv

            Garmin Echomap UHD 92cv


            16.Garmin Echomap 42cv 

            Denna modell går att endast få med Gt20 givaren som är ett traditonellt Chirp och ClearVU. Skärmen är 4,3 tum som är läsbart även i solljus. Ett ekolod med skanningsteknik som ger skarpa bilder. Det ingår förinlästa baskartor som är väldigt användabara speciellt på kusten där de även är kompitabla med våra kustsjökort.  

            Upplösningen är 480*272 px

            Garmin Echomap UHD 62cv

            17.Garmin Echomap UHD 62cv 

            Ett ekolod med en ett GT24 givarpaket. Man får med detta ekolod en kristallklar bild tack vare den givarpaketet och en väldigt bra WVGA skärm med en upplösning på 800x480px. ECHOMAP UHD har bland annat stöd för Bluechart sjökort. Några andra bra funktioner som denna Echomap har är att du kan ansluta dig till många olika saker så som Autopiloter, Väder, Digital switchning och mycket mer på en och samma skärm. Du kan även skapa personliga fiskekartor med ner till 0.3m konturer.

            Inbyggd Wifi och stöd för NMEA 2000. 

            5 star

            18.Garmin Echomap UHD 72cv 

            Detta paket har förutom en GT24 TM-givare även många fördelaktiga funktioner. Först så har man en stor skräm på 7 tum som har en bra ljusstyrka. Skärmen är även väldigt enkel att tyda. Du kan enkelt navigera alla vatten med helt valfria kartor och sjökort. Du kan med nätverket dela data mellan olika enheter. Det går även att styra själva trollingmotorn på ett enkelt men kraftfullt sätt.


            19.Garmin Echomap UHD 72sv 

            Samma som föregående men med en betydligt bättre givare. Denna med Gt54UHD-TM givare som är både UHD SideVU och ClearVU. Med denna givare så kommer ni att kunna se vad som händer runt båten med en jätte bra detaljrikedom. Det finns gott om funktioner som ni borde läsa mer om.            20.Garmin Echomap UHD 92sv 

            Med en stor 9 tumsskärm är detta ekolodspaket en riktig mellanklass vinnare. Ett väldigt uppskattat ekolod som fått många goda kundomdömen. Du kan förutom se runt båten med den kraftfulla GT54UHD-TM givare även koppla ihop enheter. Med starka färger får ni livfulla ekolodsbilder som gör det väldigt enkelt att urskilja olika fiskar eller objekt. Du kan ansluta  till autopilot, väder, ljudsystem ja det mesta genom NMEA 2000. Med inbyggd wifi blir allt lite lättare.             21.Echomap Ultra 102sv

            Med en stor 10 tums skärm som har en fantastisk färgåtergivning och kristallklar bild så kan ni vara säkra på att detta ekolod kommer göra ett bra jobb åt er. Echomap Ultra 102sv kommer med en GT56UHD-Tm givare som har gott om funktioner så som SideVu, DownVU och mycket mer. Echomap Ultra 102sv har en skärm som både har knappar och går att använda som en pekskärm. Inbyggd GPS och Wifi underlättar mycket på sjön. Ekolodet har även stöd för NMEA 2000 som har en väldigt många olika användbara funktioner. 


            Egenskaper

            • Mått 295x195x98mm
            • Skärmstorlek 10tum
            • Upplösning 1280x800px
            • Vikt 1,8kg


            22.Echomap Ultra 122sv

            Detta ekolod kommer med en Gt56UHD-Tm givare som klarar av det mesta så som traditionellt Chirp, Downscan och Sidescan. Det är en 12 tums skärm med en upplösning på 1280x800pixlar som ger en väldig bra översikt över hela skärmen och alla vyer som man har igång. Det ingår WiFi och Gps och NMEA 2000 anslutning. Med NMEA 2000 kan ni sätta på autopilot och få väderinformation. Ett ekolod för den som vill ha det allra mesta samt ha en stor pek och knapp skärm.


            Egenskaper

            • Mått 341x229x98mm
            • Skärmstorlek 12tum
            • Upplösning 1280x800px
            • Vikt 2,5kg

            23.Garmin Striker cast

            Garmin striker cast är kastbara ekolod som man kan exempelvis använda när man ska fiska från land vid en sjö. Då kastar man ut ekolodet i vattnet och kopplar upp sig med en mobiltelefon. Ett väldigt smidigt ekolod som har blivit populärt. 


            Garmin Striker cast no GPS

            Garmin Striker cast GPS


            24.Garmin Striker Cast No GPS 

            Ett slitstarkt kastbart ekolod som man sedan kopplar upp med sig smartphone och har då en fishfinder på mobiltelefonen. Genom att ekolodet både är tillverkat i ett lätt men ändå robust material som är byggt för att klara av att kastas ut med hjälp av en fiskelina så håller den länge. Ekolodet är självklart vattentät enligt både IPX6 och IPX7 standard. Batteriet håller länge cirka 10 timmar mellan laddningar då det stängs av automatiskt när det inte är i vatten. Man laddar batteriet enkelt med en USB kabel. Ekolodet streamar trådlöst upp till 60 meter så man har goda möjligheter att kolla av stora ytor relativt snabbt.

            Pris cirka 1700kr


            Ett billigt kastbart ekolod från Garmin            25.Garmin Striker Cast GPS 

            Detta är som föregående ett kastbart ekolod från Garmin. Men denna modella har även en inbyggd GPS som kan vara väldigt fördelaktigt att använda sig av under fisketuren. Med en GPS så kan ni snabbt se vart ni är och sätta ut markeringar på var fisken har nappat tidigare. Allt sköts smidigt genom telefonen som är uppkopplat mot det kastbara ekolodet. 

            Pris cirka 2200 kr
            Varför man ska använda ett Garmin ekolod för fiske

            Vill man vara säker på att få fisk, så är det väldigt fördelaktigt att fiska med både en plotter från Garmin och ett ekolod som skannar där ni har behov av detta. Med ett ekolod så ser ni inte bara hur det ser ut under båten, utan man kan även se fiskarna. Ja det är faktiskt så bra att de allra bästa ekolod även kan urskilja fiskarter. Du hittar enkelt fiskstim med ett ekolod från Garmin och fiskelyckan blir garanterat betydligt enklare och roligare med ett bra ekolod från Garmin.

             

            Test av ekolod från Garmin 

            De testar som har gjort på ekolod från Garmin har visat att de håller sig i framkant på just plotter, ekolod och givare. Så därför är det inte så konstigt att de har fått väldigt höga betyg från bland annat fiskare och båtägare över hela världen. Deras produkter visar sig även under testerna att de är hållbara och av högkvalitet i både mjuk och hårdvaran. De har gott om funktioner som är väldigt användabara som bland annat dessa:


            SideScan

            Med SideVU kan ni scanna åt båda sidorna på båten. Då ser ni enkelt hur det ser ut under vattnet på dessa sidor av båten. På de bättra ekoloden ser man även fisken på ett tydligt sätt. En Sidescan är att rekommendera om ni ska exempelvis fiska mycket utåt mot sidorna av båten.


            ClearVU

            Med ClearVU får ni nästan ett fotografiskt klar bild under båten. Ni ser klart och tydligt botten, växtligheter och fiskar. ClearVu är en Downscaning funktion som skickar ljudvågor underbåten neråt.


            Färger 

            Ekolodsbilderna har väldigt starka färger så att det ska vara så enkelt som möjligt att utskilja de olika objekten. Färgpaletten i Garmins plotter är välidigt bra


            Sjökort 

            Med bluechart kan ni lägga till valfria sjökort.

            Att kunna lägga till egna sjökort gör att det blir mycket flexiblare att använda sig av plottern när man ska leta upp olika hamnar och fiskeställen.


            Quickdraws Contours 

            Skapa egna fiskekartor med .03m konturer på skärmen. Du kan sedan dela dessa kartor med quicqdraw community. Att skapa egna fiskekartor är inte bara väldigt användabart utan faktiskt roligt att göra. Det blir ännu trevligare om man sedan kan dela kartorna med en vän eller genom ett community.


            Nätverk 

            Koppla ihop flera enheter så som UHD 7 eller 9 med Echomap 10 och 12 tums. Då kan du dela information som användardata, ekolod och diagram.


            NMEA 2000 Nätverk 

            Anslut till digital Switchning, väder, autopilot, fusion link, media, ljudssystem, motordata och mycket mer.

            Ni kan få fram så mycket information som ni vill och man kan styra det allra mesta genom detta system.


            Wifi

            Med inbyggt Wifi kan ni koppla ihop med den kostandsfria mobilappen Activecaptain. Där får ni tillgång till massor av bra och smarta funktioner.


            Trollingmotor

            Du kan styra trollingmotorn med hjälp av plotterns skärm, det går även att skapa olika rutter till de waypoints som man har valt ut. Genom att låta plottern styra motorn, så kan ni istället för att köra båten lägga fokus på fisket. Att använda sig av en trollingmotor genom Garmins produkter så blir fisket och båtturen betydligt behagligare och roligare. 


            Garmin ekolod Omdöme 

            Garmin har fått goda omdömen från både nya och gamla kunder. De som en gång köpt ett Garmin ekolod byter sedan väldigt sällan märke. Så man förstår ganska så snabbt att Garmin ekolod är väldigt populära. En stor anledning är att de har prisvärda ekolod som passar alla plånböcker. De har billigare modeller samt lite dyrare för de som vill ha det allra bästa. Vi tycker att Garmin ekolod håller både bra kvalitet samtidigt om de är prisvärda.            Frågor och svar


            Behöver man ha ett ekolod om man ska fiska med båt?

            Nej, man behöver inte ha ett ekolod för att kunna fiska från en båt. Men i många fall är det både enklare och säkrare. Dels så kan ni se fiskarna genom ekolodet samtidigt som ni i regel har en GPS så vet ni hela tiden vart ni är.


            Vad kostar ett ekolod från Garmin?

            Ett ekolod från Garmin kostar från 2000 kronor och uppåt. Detta beror främst på vilken modell ni köper. De har både billiga ekolod och lite dyrare ekolod.


            Vilket ekolod ska man köpa från Garmin?

            Detta beror främst på vad ni ska använda ekolodet till samt vad ni har för behov av det. Vill ni bara ha ett enklare ekolod för att hitta fisk rakt under båten så rekommenderar vi ett ekolod med GT20-givare.


            Fler bra produkter