Bästa campingstolen


Campingstol

En campingstol kan användas till mycket och inte bara till den vanliga campingplatsen. Ofta så har man med sig en campingstol när man är på vandring eller kanske ska ut på åretsjakt. Men man använder även vissa campingstolar när man ska ut och fiska. En campingstol är i regel en vanlig stol eller en pall som väger betydligt mindre mot en vanlig stol och som är lätta att bära med sig.

Oavsett vilket behov ni har av just er campingstol så kommer ni på denna sida att kunna läsa om de bästa campingstolarna.

Sidan innehåller annonslänkar från bland annat outnoorth och outdoorexperten.Bästa campingstolen


1.Helinox Sunset Chair Nyhet 2022

En väldigt tålig och slitstark campingstol som passar alla härliga utomhusäventyr. Denna lättviktsstol har en hög rygg vilket många av våra campare tycker är extra bra. På grund av den högre ryggen så sitter man väldigt skönt då man får stöd för både ryggen och axlarna. Camping stolen Helinox Sunset Chair är självklart väldigt enkel att bära med sig på grund av den låga vikten på endast 1450 gram. Ramen är tillverkad i legerad DAC-aluminumrör som gör campingstolen stark och tålig. Campingstolen är både väder och UV resistent. Detta är en av de allra bästa campingstolarna som vi har hittat. Den är tålig och slitstark samtidigt som den håller en väldigt låg vikt på endast 1450 gram med påse. Detta gör Helinox Sunset Chair campingstol till en av de bästa campingstolarna som finns just nu.

 

En nyhet 2022

 

Fördelar och egenskaper

 • Sitthöjd 46 cm
 • Vikt 1450 gram
 • Kapacitet 145 kg
 • Mått hopfälld 47x14cm2.Helinox Chair One

Även Helinox Chair one är en riktigt stark och tålig campingstol. Denna modell är faktiskt även lättare än storebrorsan, med endast en vikt på 960 gram. Trots sin låga vikt har campingstolen en kapacitet på hela 145 kilo, så även de lite tyngre camparna klarar av att sitta bekvämt och säkert i denna. Ramen är tillverkad av DAC-aluminumrör och sitsen är tillverkad i 600 vävd polyester.  Denna modell kan man även välja mellan tre olika snygga färger så som black/o blue, forest green och tie Dye. Vi tycker att alla färger är väldigt fina.

Monteringen går snabbt och man sitter väldigt skönt och behagligt i campingstolen.


Helinox Chair one är en prisbelönad campingstol

 

Fördelar och egenskaper

 • Packad längd 35 cm
 • Vikt 960gram
 • Kapacitet 145 kg
 • Monterad höjd 66cm3.Nigor kingfisher

En populär campingstol för dig som vill ha ett rejält ryggstöd och en kapacitet på hela 145 kilo. Campingstolen Kingfisher från Nigor är tillverkad i en lättviktig aluminiumram som gör campingstolen både slitstark och lättviktig. Man ställer enkelt in campingstolen så att man snabbt kan sitta och njuta ute i naturen eller vid husbilen. Nigor är ett välkänt märke av bland annat campingstolar, deras produkter så som campingstolar håller en väldigt hög kvalitet. Att campingstolen håller hög kvalitet är viktigt då den ska hålla en längre tid samt att man ska kunna sitta och njuta extra länge i den.


Fördelar och egenskaper

 • Vikt 1350 gram
 • Kapacitet 145 kg
 • Mått 54x100x34 cm4.Primus Campfire Stool

En campingstol eller rättare sagt en hoppfällbar pall som passar utmärkt till allt som har med campinglivet att göra. Oavsett om ni ska fiska eller bara gå på en vandring så kommer denna lätta campingstol att förgylla era pausar i naturen. Pallen tar väldigt liten plats i ryggsäcken och är enkelt att fälla upp. Vikten är låg och väger endast 630 gram, måtten på pallen är 350x310x350, så den tar ingen större plats i packningen.


En smidig campingstol utan ryggstöd från kvalitetsmärket Primus


Fördelar och egenskaper

 • Liten och smidig
 • Vikt 630 g
 • Mått 350x310x350


5.Walkstool

Walkstool är en campingstol eller en pall trebenspall som finns i flera olika storlekar att välja mellan


 • Walkstool comfort 45 cm
 • Walkstool comfort 55 cm
 • Walkstool comfort 65 cm
 • Walkstool comfort 75 cm


Oavsett vilken storlek som ni väljer så får ni en svensktillverkad kvalitetsstol som passar perfekt på campingen eller jakten. Den tar ingen större plats i väskan och väger mellan 700-800 gram beroende på vilken storlek ni väljer. Maxbelastningen är väldigt hög och är på 200 kilo. Man packar enkelt med sig campingstolen och tar sedan fram den när man behöver den. Dra ut benen och fäll ut den med ett enkelt handgrepp. Sedan kan ni njuta av naturen på en skön stol länge.


Fördelar och egenskaper

 • Enkel att bära med sig
 • Vikt 700-800 g
 • Kapacitet 200 kg
 • En populär campingstol6.Outwell Campo

En billig campingstol med mugghållare. Campingstolen Campo från Outwell är en trevlig och väldigt praktisk campingstol som har flera fördelar så som extra stora platta fötter, så att stolen ska stå stabilt på de flesta underlag. Armstöden är stoppade och det finns även en smart mugghållare. Stolen är tillverkad i en stabil stålram och man behöver inte montera ihop den utan man vikar bara upp den när man ska använda den.  Packas sedan smidigt i den medföljande bärväskan.

Outwell har främst som inriktning på campingtillbehör så som bland annat campingstolar så man ser ofta Outwell märket ute på alla campingplatser runt om i Sverige. Perfekta tillbehör för den vanliga campingen.


Fördelar och egenskaper

 • Stabil campingstol
 • Billig campingstol
 • Kapacitet 125 kgKöpguide campingstol

En campingstol ska inte bara vara lätt att bära utan det finns flera saker som kan vara bra att veta, innan man bestämmer sig för att köpa den bästa campingstolen. Man bör fundera på var man kommer att använda stolen innan man köper den. Detta då det finns olik användningsområden för en campingstol.

 

De olika användningsområdena för en campingstol


Campingstol för fiske

Ska ni fiska och ska köpa en campingstol så är det ganska bra om det är en smidig stol att bära med sig. Är det så att ni ska vandra en längre bit innan ni ska fiska så är det rekommenderat med en trefotspall, då dessa inte tar någon plats och är enkla att bära med sig. Ska ni däremot mest sitta och meta och inte har långt till bilen så kan det vara skönt med en stol med ryggstöd, som exempelvis Outwell Campo.

 

Campingstol för jakten

Ska man använda en campingstol under jaktperioden så är det ofta man väljer en trefotspall till detta. Dessa är enkla att bära med sig och går snabbt att sätta upp. De väger i regel inte speciellt mycket och några populära campingstolar för jakt är bland annat walkstool.

 

Campingstol för husbilen och husvagnen

Vill man ha den bästa campingstolen för husbilen så är det ofta så att man väljer en campingstol med ett skönt ryggstöd. Detta då detta blir en stol som man sitter i väldigt mycket. Så ska ni använda campingstolen främst till husbilen eller husvagnen så kanske inte vikten är det viktigaste, även att man ändå ska försöka få ner vikten så mycket det går.


Bästa campingstolen för vandringen

Ska man vandra så är det flera punkter man ska tänka på, dels så får inte campingstolen väga speciellt mycket, den ska även vara enkel att antingen bära i ryggsäcken eller med en smidig bärväska. När man vandrar så vill man ha så lite packning som möjligt med sig. Så vikten är en stor faktor när man letar efter den bästa campingstolen för vandringen.

 

Material och design

Det finns som sagt väldigt många olika designer och materialer som en campingstol kan vara tillverkad av. Det finns campingstolar i plast, stål och i aluminium. Det finns även olika tyger som tål väder på olika sätt. Men vanligast är att man köper en campingstol i aluminium då detta material inte bara är väldigt lätt utan även extremt starkt och hållbart. En campingstol måste tåla en hel del slitage då den packas både upp och ner flera gånger under en säsong.


Campingstol maxvikt

Maxvikten på en campingsstol kan variera ganska mycket, största anledningen är vad den är tillverkad i för material. Men ofta så klarar en campingstol av mellan 120 och 140 kilo utan problem. Det finns även de stolarna som klarar upp mot 200 kilo. Så det finns campingstolar för alla vikter så att säga. Det finns även några kraftiga campingstolar som klarar 150 kilo.

 

När ni har köpt en campingstol så behöver ni ta hand om den, det gör man främst genom att hålla den ren och fräsch. Man kan oftast enkelt rengöra en campingstol med bara tvål och vatten. Tänk även på att plocka in campingstolen under vintersäsongen så den inte står ute i snön hela vintern.


Hoppfällbar campingstol

De allra flesta campingstolar är hoppfällbara och smidiga att både frakta och att bära med sig.


Färger campingstolar

Campingstolar kommer i alla former och färger, det finns faktiskt även rosa campingstolar. Men vanligast är att en campingstol är svarta, bruna eller gråa. Men självklart finns det även blåa och röda campingstolar. Ja alla färger kan man hitta om man letar.


Hur vi valde fram de produkter vi har på denna sida

Vi har valt ut flera produkter på denna sida genom att leta bland olika nätbutiker och välja ut de produkter som vi tycker verkar vara allra bäst. Genom vår kunskap inom ämnet så tycker vi att vi har ganska så bra koll på de flesta produkterna. Vissa av produkterna på denna sida har vi provat själva eller haft en test pilot på. De produkter som vi inte själva har provat men som ändå har kommit med på sidan, beror på att vi tycker att det verkar vara en riktigt bra produkt. Detta har vi kommit fram till genom att jämföra olika produktbeskrivningar och tittat på priserna. På så sätt så har vi fått fram vår test vinnare ur respektive produkt. Frågor och svar


Vilken campingstol ska man välja?

Man ska välja en campingstol som passar det behov som ni har. Ska ni fiska, jaga eller bara vara på en camping så finns det speciella campingstolar för dessa ändamål. Vi tycker att man ska köpa den bästa campingstolen och en av dessa anser vi är Helinox Chair two som ni kan läsa mer om på vår sida.

 

Vad kostar en campingstol?

En campingstol kostar allt från 200 kronor upp till 2000 kronor. Att det är så stor prisskillnad beror på främst vad ni väljer för kvalitet och vilken slags campingstol ni väljer. Men normalt är att man oftast köper en campingstol runt 1000 kronor. Då är det en kvalitetsstol som kommer hålla länge.


Kan man bära med sig en campingstol?

Då en campingstol i regel inte väger mer än några kilo så är de väldigt lätta att bära med sig. Det är en av anledningarna till att det är just en campingstol. En campingstol kommer ofta med en bärväska så att det ska vara smidigt att bära med sig den på sina äventyr. Läs mer om campingstolar på vår sida.


Var kan man köpa campingstol?

Man kan köpa campingstolar på dessa ställen

 • Rusta
 • Jula
 • Biltema
 • Öob
 • Jysk

Men vill man köpa kvalitetsmärken på nätet istället så rekommenderar vi att ni läser våra recensioner om de bästa campingstolarna.Fler bra produkter