Luftpistol


Luftpistol

Luftpistol är en typ av luftvapen som använder luft eller gas för att driva mekanismen. Luftpistoler är ofta små och handhållna vapen. De kan vara mycket precisa och används ofta för träning eller tävling. Luftpistoler är vanligtvis mindre kraftfulla än andra typer av luftvapen, såsom gevär. Det finns flera riktigt bra luftpistoler som passar bra för träning eller tävling att välja mellan. På denna sida hittar ni de bästa luftpistolerna från i år. Sidan innehåller annonslänkar från Astrosweden & Pnjakt.


Bästa luftpistolen


1. Browning Buck Mark URX 4.5mm

En luftpistol med fjäder som gör att du slipper oroa dig för att gasen ska ta slut. Denna luftpistol är en bra luftpistol att börja med eller använda hemma på trädgården. Browning Buck Mark URX lämpar sig lika bra för inomhus så som för utomhusskytte. Pistolen är mycket enkel att hantera samt att skjuta med och träffbilden är mycket god. Det är en mycket prisvärd luftpistol som inte kostar med än 1300 kronor.


Cirka pris 1300 kr


Egenskaper

 • Vikt 680g
 • Drivning fjäder
 • Kaliber 4,5mm
 • Utgångshastighet 90 m/s


Browning Buck Mark URX 4.5mm
5 star


2. Artemis CP1 4,5mm Kolsyredrivning

Den mest prisvärda kolsyreluftpistolen på marknaden om ni frågar oss. Det är en luftpistol som drivs av en 12g kolsyrepatron. Den har ett slutstycke som gör laddningen väldigt snabb och smidig. Vill man kan man även köpa till extra utrustning så man kan ladda med ett magasin. Detta är en mycket bra luftpistol som passar bra för den som ska börja med tävlingsskytte. En bra första luftpistol till träningen. Det går lika bra att träna skytte ute som det göra att skjuta inne med luftpistolen från Artemis.


Cirka pris 1600 kr


Egenskaper

 • Vikt 920g
 • Drivning CO2
 • Kaliber 4,5mm
 • Utgångshastighet 152 m/s


Artemis CP1 4,5mm Kolsyredrivning
5 star


3. Matchgun MGH1 "Bästa luftpistolen för tävling"

Matchgun är en riktigt bra luftpistol som är framtagen för just tävling. Det är en luftpistol som man bör köpa om man är mer seriös med sitt tävlingsskytte. Luftpistolen har både ett mekaniskt och ett elektroniskt tryck. De kan även anpassas med individuellt vilket är en storfördel. Det finns gott om greppstorlekar att välja mellan samt att det även går att justera i tre plan. Detta gör att varje skytt kan få det absolut bästa greppet inför tävlingen.

 

Cirka pris 13800 kr

 

Egenskaper

 • Drivning CO2
 • Kaliber 4,5mm
Matchgun MGH1 "Bästa luftpistolen för tävling"
5 star


4. Billig luftpistol med kulor och tavla

Hatsan 25 luftpistolen är främst för dig som är ute efter en luftpistol att skjuta med i sommarstugan eller i trädgården så är detta ett mycket prisvärt köp. Det innehåller nämligen inte bara en luftpistol utan även 250 kulor, kulfångare och tavlor. Det medföljer sist men inte minst även en pipförlängare. Luftpistolen från Hatsan gör sitt jobb och träffbilden är god och siktet är enkelt att lära sig. Man kan även fästa ett kikar eller ett rödpunktsikte på luftpistolen om man vill.


Cirka pris 1100 kr


Egenskaper

 • Drivning Fjäder
 • Kaliber 4,5mm
 • 250st kulor
 • Kulfång
 • Tavlor
 • Pipförlängare
Billig luftpistol med kulor och tavla
4 star


5. SIG Sauer P226 luftpistol

En kraftfull luftpistol med det mycket uppskattade Sig Sauer utseendet. Sig sauer P226 är en storsäljare som är riktigt populär och uppskattad av alla som tycker om luftpistoler. Själva luftpistolen drivs av vanliga kolsyrepatroner och man har ett magasin som kan innehålla hela 16 skott. Pipan är räfflad för bästa träffsäkerhet, samtidigt som utgångshastigheten är hög så blir pistolen väldigt pricksäker. Det är en halvautomatisk kolsyredriven luftpistol som är en kopia av krutversionen.


Cirka pris 1900 kr


Egenskaper

 • Drivning Co2
 • Kaliber 4,5mm
 • Magasin 16 skott
 • Utgångshastighet 155 m/s
SIG Sauer P226 luftpistol
5 star


6. SIG Sauer 1911 Spartan 4,5mm

Även SIG Sauer 1911 är en mycket populär kolsyrepistol. Det är en kolsyrepistol som har ett magasin på 16 skott. Skotten kan även skjutas i en mycket hög följd hastighet, vilket kan vara lite extra roligt. Det är en halvautomatisk kolsyrepistol som har ett snyggt spartan märke på handtaget på pistolen. Likt de flesta av SIG Sauers produkter så är detta en mycket högkvalitativ luftpistol. Det är en kolsyrepistol som fungerar lika bra ute som inne. Pistolen är till för både nybörjare och de lite mer vana skyttarna.


Cirka pris 2000 kr


Egenskaper

 • Drivning Co2
 • Kaliber 4,5 mm
 • Magasin 16 skott
 • Utgångshastighet 125 m/s
SIG Sauer 1911 Spartan 4,5mm
5 star


7. Glock 19 luftpistol

En mycket känd och omtyckt luftpistol är Glock 19. Detta är en luftpistol som drivs av vanliga 12g CO2 patroner. Luftpistolen har ett magasin på 19 skott, vilket är lite över genomsnittet för andra luftpistoler på marknaden. Detta är en mycket bra luftpistol med hög precision och bra balans. Färgen är Coyote som är lite speciell och riktigt snygg. Handtaget är greppvänligt så att man får ett riktigt bra grepp när man ska sikta och sedan skjuta.

 

Cirka pris 1800 kr


Egenskaper

 • Vikt 570 g
 • Drivning Co2
 • Kaliber 4,5mm
 • Magasin 19 skott
Glock 19 luftpistol
4 star


7. Glock 17 luftpistol

En kolsyrepistol av modellen glock 17 som är mycket uppskattad. Det är en mycket trevlig luftpistol att skjuta med och man får ett riktigt bra resultat. Glock 17 har en kaliber på 4,5 mm och ett magasin på 18 skott, vilket är relativt stort för luftpistoler. Det drivs av 12g CO2 patroner och är halvautomatisk så att man kan skjuta i hög hastighet. Det är en luftpistol som har högsäkerhet och är mycket enkel att både skjuta med samt att använda. En av de bättre halvautomatiska kolsyrepistolerna på marknaden idag.


Cirka pris 2400 kr


Egenskaper

 • Drivning Co2
 • Kaliber 4,5mm
 • Magasin 18 skott
 • Utgångshastighet 115 m/s
Glock 17 luftpistol
4 star


Köpguide bästa luftpistolen


Om du är ute efter en luftpistol så finns det många alternativ på marknaden. Här kommer några tips på hur du kan göra ditt val:

 

- Tänk på vad du ska använda den för. Vill du bara skjuta med den i sommarstugan eller trädgården, eller ska du tävla med den? Om du vill tävla så är det bra att välja en luftpistol som har hög precision och är lätt att använda.

- Kolla även på hur luftpistolen drivs, om den drivs av fjäder eller CO2. Det finns fördelar och nackdelar med båda drivningarna, så titta på vad som passar just dig bäst.

- Jämför olika märken och modeller. Glöm inte att läsa recensioner från andra användare, det kan vara mycket till hjälp när du ska välja luftpistol.

- Tänk på priset. Luftpistoler kan variera mycket i pris, så titta runt och hitta den som passar bäst för just din plånbok.

 

När man ska börja med skytte med luftpistol är det inte alltid lätt att veta vad man ska titta på.

Det första du ska välja mellan är om du vill ha en fjäderdriven luftpistol eller en kolsyredriven pistol.

Fjäderdriven luftpistol är oftast billigare i inköp, men kolsyredrivna luftpistoler har ofta bättre precision och är lättare att använda. Kolsyrepatronerna är också lätta att få tag på, så det är en bra idé att titta på den drivningen om du vill skjuta mer aktivt.

Fördelen med en fjäderdriven luftpistol är att man alltid kan skjuta. Det är bara att spänna och sedan skjuta. En kolsyredriven luftpistol behöver ha kolsyrepatroner för att fungera. Tar dessa slut så är det svårt att skjuta.

Märke och modell är också viktigt att titta på. Det finns många bra leverantörer av luftpistoler, så ta dig tid att jämföra olika märken. SIG Sauers luftpistoler är mycket populära, både för nybörjare och mer vana skyttar. Glock 17 och Glock 19 är två andra mycket populära märken på marknaden.

När du har valt drivning och märke/modell på din luftpistol så är det dags för nästa steg, vilket magasin ska du välja?

Det finns två olika magasin till luftpistoler. Dels så finns det dom pistoler som man endast kan ladda ett skott i taget. Det finns även de med magasin där man kan ladda flera skott på en gång.

Vilket magasin som är bäst beror lite på hur ofta man vill skjuta och hur snabbt man vill kunna skjuta. Om du ofta skjuter och vill kunna skjuta snabbare så är ett magasin med flera skott att rekommendera. Det finns dock nackdelar med detta, det är oftast dyrare i inköp.

Fundera därför på hur ofta du vill skjuta och sedan välja det magasin som passar just dig bäst.

Det sista steget är priset. Luftpistoler kan variera mycket i pris, allt från ca 1000kr till flera tusen kronor. Titta runt och jämför olika leverantörer för att hitta den bästa dealen.

En tips är att kolla in luftpistoler på nätet. Det finns många bra erbjudanden där, och det är oftast enklare att jämföra olika luftpistoler på nätet.

Nu har du all information du behöver för att kunna göra ett bra köp av en luftpistol. Lycka till med ditt skytte!


Frågor och svar