Bästa jaktkläder Herr (jaktställ herr)


Snygga jaktställ herr

Det finns massor av jaktställ herr att välja på, så det kan vara svårt att veta var man ska leta. Vi har på denna sida skrivit recensioner om de jaktkläder herr som blev bäst i test. Vi har testat olika jaktkläder herr och provat dess hållbarhet och kvalitet. Vi har även skrivit om några billigare jaktkläder herr för de som vill ha bra men prisvärda jaktkläder och jaktställ herr. Ni kan även läsa vår köpguide för att få tips och råd om vad ni bör tänka på. Vi vill att ni ska hitta riktigt snygga jaktkläder till ett bra pris. Denna sida innehåller annonslänkar från PNjakt och Outnorth


Bästa jaktkläder


1. Jaktställ Herr - Pumori Sarek 2 Camo

Ett både snyggt och riktigt bra jaktställ herr är denna modell från Pumori. Den stora skillnaden från föregångaren är att byxan bland annat har justerbara benslut. Även fickorna är djupare samt jaktstället finns i betydligt fler storlekar. 


Jackan är tillverkad i borstad polyester som gör den både skön att bära samt väldigt tyst. Perfekt med andra ord för smygjägaren eller en hundförare.


Jacka

 • Avtagbar huva
 • Radiofickor båda sidor
 • Bra ventilering

Byxor

 • Snölås
 • Reglerbart benslut
 • Ventilation


5 star
Jaktställ Pinewood Wolf Lite Ap/Blaze
Jaktställ Pinewood Wolf Lite Ap/Blaze


2. Jaktställ Herr - Shooterking Lynx

Ett trevligt jaktställ herr som håller en väldigt hög kvalitet. Det är ett två-lagers lättviktsställ som har tejpade sömmar, vilket gör stället både väldigt slitstarkt och självklart vattentät. Upp till hela 10000 mm vattenpelare.


Jackan har en avtagbar huva med en hög krage som gör det enkelt och användarvänligt även under svåra väderomslag.

Byxorna är delvis i midjan elastiska vilket gör att de passar de allra flesta. Byxorna har flera fickor och även ett snölås.


Jacka

 • Hög krage
 • Avtagbar huva
 • Innerfickor
 • Radioficka vänster sida

Byxa

 • Snölås
 • Ställbart benslut
 • Benfickor
5 star
Jaktställ Shooterking Lynx


3. Jaktställ Herr - Härkila Stealth

Det bästa jaktstället är Härkila Stealth. Det har allt som man kan tänkas behöva under jakten. Den är självklart ljudlös och har en ventilerade GORE-TEX-membran. Den är både väldigt lätt och självklart vattentät. Färgen är Forest Green kamouflage vilket gör att djuren har väldigt svårt att upptäcka er.


Själva jackan har en avtagbar huva och dubbla fickor för jaktradio med dragkedjor. Den har även en ärmficka med dragkedja över vänster arm. Jackan är även justerbar både i ärmslut och nederkant.


Byxorna har fästen för hängslen och bra med fickor. Byxorna är även utrustade med snölås nedtill. Detta jaktställ herr är bäst i test och ett måste att prova för den seriösa jägaren.5 star
Jaktställ Härkila Stealth

Video på Jaktställ herr Härkila Stealth


4. Jaktställ Herr - Pumori Sarek 2.0

Med Pumori som tillverkare kan ni vara säkra på att kläderna ni köper håller hög kvalitet. De är nämligen fokuserade på just jakt och outdoor kläder för vårt kallare nordiska klimat. För att lyckas tillverka de allra bästa jaktkläderna har de även använt sig av erfarna jägare.


Allt för att kläderna ska passa för just jakt så bra som möjligt. Detta ställ har en jacka som bland annat har en avtagbar huva och radiofickor på båda sidor, vilket då passar alla skyttar.


Byxorna är av väldigt god passform och har ett snölås för ett optimal rörelse. Den är tillverkad i en vorstad polyester som är väldigt tyst, vilket passar jägarna extra bra.


Mycket prisvärda jaktkläder Herr!


Jacka

 • Avtagbar huva
 • Radiofickor båda sidor
 • YKK-dragkedjor
 • Inneficka

Byxor

 • Snölås
 • Hängselknappar


5 star
Jaktställ Pumori Sarek


5. Jaktställ Herr - Pinewood Pro Xtreme

Ett jaktställ Herr som både är slitstarkt, vind och vattentät. Detta jaktställ är väldigt populärt och säljs en hel del av. Dessa jaktläder herr är framför allt framtaget för jägare och hundförare.


Jackan har en öppningsbar ventilation. Den är även utformad med dubbla radiofickor så att den passar alla skyttar. Den har även flera andra fickor och en ryggficka. Byxorna har även en öppningsbar ventilation och flera fickor. Bland annat en ammunitionshållare i en benficka. Byxorna har även rejäla förstärkningar på de mest utsatta delarna, vilket gör att de håller väldigt bra.


4 star
Jaktställ Pinewood Pro Xtreme


6. Jaktställ Herr - Bergans Hogna Set


Bergans Hogna set är dels väldigt snygga jaktkläder herr, men samtidgt ett väldigt praktiskt jaktställ. Dels då det är tillverkat i ett flexibelt borstad microfleece, vilket gör jaktstället ljudlöst.


Både byxorna och jackan är tillverkad i ett 2 lagers Bergans Element Active. Jackan har en avtagbar huva, den har även en justerbar hög krage. Det finns ventilationsdragkedjor under ärmarna och en två vägs dragkedja i fronten. Jackan har självklart ficka för jaktradio.


Byxorna har ventilationsdragkedjor på insidan av låren och gott om fickor. Bland annat frontfickor, lårficka och en ficka för mobil eller gps.


Detta är riktigt bra jaktkläder herr!


Jacka

 • Radioficka
 • Avtagbar luva
 • Ventilationsdragkedjor

Byxor

 • Ventilationsdragkedjor
 • Gott om fickor
 • Bälteshällor


Jaktställ Bergans Hogna Set
4 star


7. Jaktställ Herr - Fjällräven Lappland Set W


Ett populärt jaktställ Herr från Fjällräven är detta Lappland set. Det består av en jacka Lappland Hybrid Jacket W och en byxa Lappland Hybrid Trousers W. Dessa två tillsammans gör detta jaktställ till ett av de bästa på marknaden idag.


Fjällräven vet vi alla att de endast tillverkar riktigt bra jaktkläder herr i en hög kvalitet. Jackan består dels av en huva som man kan zippa av. Den har gott om fickor som exempelvis en ärmficka för plats med ammunition. Fäste för jaktradio på vänsteraxeln. Stora platta fickor nertill på fronten. Två rymliga bröstfickor med dragkedja.


Byxorna är riktigt slitstarka och har allt man behöver för att lyckas med jakten. Det finns ventilationsöppningar med dragkedja. Två rymliga benfickor och en bra knivficka.


Det finns även ett par handfickor. Förstärkta hängselzoner om man vill använda ett par hängsel till byxorna.


Jacka

 • Radioficka
 • Luva
 • Ventilationsdragkedjor

Byxor

 • Gott om fickor
 • Knivficka
 • vikt endast 560g


Jaktställ Fjällräven Lappland Set W
4 star


Köpguide för jaktkläder Herr


När man ska köpa ett jaktkläder herr så finns det en del vi tycker man ska tänka på. Man vill ju bli nöjd när man väl får hem jaktkläderna. Vi vet av erfarenhet att man ofta glömmer bort att tänka på vissa saker som man inte borde ha glömt bort. Så därför har vi skrivit en liten köpguide för er som funderar på att köpa nya jaktkläder herr.


Hur vi valde fram de produkter vi har på denna sida

Vi har valt ut flera produkter på denna sida genom att leta bland olika nätbutiker och välja ut de produkter som vi tycker verkar vara allra bäst. Genom vår kunskap inom ämnet så tycker vi att vi har ganska så bra koll på de flesta produkterna. Vissa av produkterna på denna sida har vi provat själva eller haft en test pilot på. De produkter som vi inte själva har provat men som ändå har kommit med på sidan, beror på att vi tycker att det verkar vara en riktigt bra produkt. Detta har vi kommit fram till genom att jämföra olika produktbeskrivningar och tittat på priserna. På så sätt så har vi fått fram vår test vinnare ur respektive produkt. 


Väder

I vilket väder kommer ni använda jaktstället? Detta är nog den första frågan som ni ska ställa er själva. Detta då det finns fodrade jaktställ herr och andra jaktkläder herr som är lite luftigare. Är det så att ni letar efter ett jaktställ för vintern så är det ett varmt ställ ni ska leta efter i första hand.


Vattenavvisande

Ett jaktställ herr ska enligt oss vara vattenavvisande och gärna helt vattentätt. Detta då man i regel för eller senare hamnar mitt i ett regnfall. Då är det ju inte roligt att stå där under jakten med blöta kläder och frysa. Så se till så att stället verkligen skyddar er för både vatten och vind.


Värme

Beroende på vilken årstid ni ska använda jaktkläderna så är det viktigt att ni tänker på att jaktstället ska hålla er varma under vinterhalvåret och svala under sommaren. Vissa jaktställ herr är bättre än andra på att hålla värmen, det finns vissa jaktställ herr som är tillverkade just för de nordiska vintrarna.


Pris

Ett jaktställ är inget man ska snåla in på, det är något som ni verkligen har nytta av under jakten och speciellt när vädret inte blir som ni hade trott. Det är ofta man möter en jägare som är frusen för han inte hade rätt kläder på sig. Lite av ett nybörjare misstag för många nyexaminerade jägare.


Kvalitet

Köp ett jaktställ herr med en god kvalitet, de märken som vi har skrivit om på denna sida håller alla riktigt hög kvalitet. Det finns flera punkter som man ska titta på som exempelvis att kläderna är slitstarka, vattenavvisande och håller värmen.


Gore-Tex

Gore-Tex är ett material som passar bra med jaktkläder herr. Detta då det både är vattenavvisande men samtidigt kan ”andas”. Denna kombination gör detta material oslagbart. Så titta extra noga på jaktställ herr med Gore-Tex. 

Frågor och svar


Vilket jaktställ herr ska man köpa?

Ni ska köpa ett jaktställ som passar er bäst. Detta beror främst i vilket väder ni kommer använda jaktstället. Är det under kalla perioder så ska ni titta på ett riktigt varmt jaktställ. Detta hittar ni på vår sida.


Vart kan man köpa jaktställ herr?

Ni kan köpa bra jaktställ på både PnJakt och Outnorth. Självklart finns det vanliga butiker som säljer jaktställ med. Det är ju alltid trevligare att verkligen prova ut kläderna innan man köper. Men även på nätet så har man rätt i att skicka tillbaka om inte kläderna passar.