Tikka t3x paket


Tikka t3x

Här har vi de bästa Tikka T3x paketen som finns på marknaden idag. Tikka T3x är ett av de allra bästa kulgevären så det är inte så konstigt att det blivit så populärt. Det är både väldigt prisvärt och ett enkelt gevär att använda. Du har en riktigt bra precision och kan även skjuta riktigt långt. Tillbehör finns det i mängder så att man alltid kan anpassa Tikka T3x så att det blir ett mer personligt jaktgevär. Tikka är en Finsk vapentillverkare som alltid levererar skjutvapen i högsta kvalitet. För övrigt så håller Tikka i regel väldigt låga priser, vilket gör att det passar väldigt många jägare som inte vill köpa det allra dyraste, men som ändå vill ha kvalitet. Tikka T3x passar lika bra till jakt som för tävlingsskytte. Ni hittar på denna sida massor av Tikka T3x paket. Sidan innehåller annonslänkar från pnjakt & Astrosweden


Tikka t3x paket
Tikka t3x lite adjustable paket


1. Tikka t3x lite adjustable paket

I detta Tikka T3X paket så får man självklart med en av de absolut mest populära studsare som finns på marknaden idag. Tikka T3x lite har en multijusterbar kolv samt att den är enkel att justera båda höjd och längd med. Det finns gått om tillbehör man kan köpa till detta gevär, så valfriheten är väldigt stor på både sikten, magasin och ljuddämpare. I detta paket så får man självklart välja kaliber, men man kan även välja med ljuddämpare och kikarsikte. Hawke Vantage 3-9x40 ingår vilket är ett helt ok sikte. Ett väldigt prisvärt Tikka T3X paket som passar väldigt bra som ett första gevär av denna vapenkaliber.


Cirka pris 17 000 kr


Egenskaper

 • Tikka t3x lite adjustable
 • Hawke Vantage 3-9x40

Ljudämpare(Valfritt)


5 star
Tikka t3x lite Compact paket


2. Tikka t3x lite Compact paket

Tikka t3x lite Compact paketet är ett mycket trevligt vapenpaket som passar främst till den mindre jägaren, detta då kolven är 32 centimeter. Det medföljer dock ett 30mm mellanlägg så att du kan växa med geväret. Ett bra Tikka T3X paket för den nya jägaren. Det medföljer ett Hawke Vantage 3-9x40 sikte samt en valfri ljudämpare. Det går även bra att välja ett annat sikte om man vill ha en dyrare modell eller andra funktioner. På grund av att det är ett Tikka gevär så finns det alltid väldigt mycket valmöjligheter gällande tillbehör. Detta är ju själklart ett stor plus när man letar efter ett prisvärt jaktgevär.

 

Cirka pris 18 500 kr


Egenskaper

 • Tikka t3x lite
 • Hawke Vantage 3-9x40
 • Ljudämpare Stalon Victor eller Stalon X108
5 star
Tikka t3x GRS Bifrost paket


3. Tikka t3x GRS Bifrost paket

Tikka t3x GRS Bifrost är ett paket som innehåller en färdigmonterad GRS Bifrost kolv. Kolven är en mycket trevlig skyttekolv som har gott om inställningsmöjligheter samt håller en mycket bra pris. Picatinny finns monterat på framstock samt undersida av kolven, allt för att få så bra anslutningsmöjligheter som möjligt. Koppl på en rem eller sele på flushcups som finns på sida och bak. Bakkappa kan man både höja och sänka samt även möjlighet till att ställa in en vinkel, vilket kan vara väldigt användbart i svårare skytte ställningar.


Cirka pris 18 500 kr


Egenskaper

 • Tikka t3x lite
 • GRS Bifrost
5 star
Tikka t3x lite ads welter paket


4. Tikka t3x lite ads welter paket

Ett mycket bra Tikka T3X paket som kommer med väldigt bra tillbehör. Siktet är ett Welter WA2 12x50 som har ett mycket brett synfält samt ett stort vidvinkelokular. Okularet eliminerar både tub och tunnelseende, vilket är en stor fördel. Vanligtvist så får man betala betydligt mer för att få den egenskapen. Men Welter har lyckats att både hålla nere priset samt få upp kvaliteten ordentligt. Geväret är Tikka T2x lite med den justerbara kolvkamen. Snabbfästen från Rusan samt ett extra 5 skotts magasin. För den som vill och som vi även tycker är ett bra köp är att lägga till Stalon Victor ljuddämparen. Då har man ett riktigt prisvärt Tikka T3x paket.


Cirka pris 18 500 kr

 

Egenskaper

 • Tikka T3x lite med ställbar kolvkam
 • Welter WA2 12x50
 • Rusan snabbfästen
 • 3 skottsmagasin
 • 5 skottsmagasin
 • Ljudämpare (tillägg)


5 star


5. Tikka t3x CTR

Tikka T3X Compact Tactical Rifle är en riktigt långskjutare, det är ett jaktgevär som främst är till för de längre av stånden. Pipan är 51 centimeter, men går även att köpa en med 61 centimeters pipa. Normalt är dock att Tikka T3X CTR levereras med en 51 centimeters pipa. Geväret levereras med ett stålmagasin på 10 skott. Ett trevligt gevär som fungerar bra för vanligt skytte, men minst lika bra på jakt.


Cirka pris 15 000kr


5 star
Tikka T3X CTR
Tikka t3x Varmint


6. Tikka t3x Varmint

Tikka t3x Varmint är ett gevär med en syntetstock som främst är anpassad för skytte och precision på längre distanser. Så letar du efter ett riktigt trevligt och bra långdistansgevär så kan Tikka t3x Varmint vara ett mycket bra alternativ. Magasinet som följer med är ett magasin som rymmer 5 skott och är avtagbart. Detta är ett gevär som fungerar väldigt bra för sittandes och liggandes skytte. Det sitter på en Picatinnyskena så att man snabbt och smidigt kan montera ett kikarsikte som passar.5 star


Recension av Tikka T3x

Tikka T3X är nog Sveriges populäraste studsare. Geväret håller en mycket bra precision samt har en mycket god driftsäkerhet. Det är sällan man får några större problem med en Tikka T3x, vilket är väldigt skönt om man är jägare. Då priset är relativt lågt för ett jaktgevär i denna kaliber så passar det utmärkt som ett första gevär. Att man sedan kan fortsätta växa med geväret på grund av alla tillbehör och andra anpassningsmöjligheter gör ju inte heller geväret sämre. Självklart finns Tikka T3X både som högergevär och som vänstergevär.

Det som främst kännetecknar ett Tikka T3X gevär är att det är ett mycket prisvärt gevär. Man får mycket gevär för pengarna. Det är både hållbart och har en mycket god precision.

De senaste nyheterna med Tikka T3X är en förbättrad hållbarhet, och bättre utbytbara pistolgrepp. Dom har även lyckats med att sänka rekylen vilket gör Tikka T3X ännu bättre mot tidigare versioner av geväret.

Förbättrad hållbarheten beror främst på att rekylklacken är tillverkad i ett hållbart stål samt att styrhylsan är tillverkad i ett lättare aluminiummaterial. Detta kombinerat ger självklart ett mer tåligare gevär som klarar av lite tuffare miljöer. Det finns många gevär som inte har dessa egenskaper så detta har Tikka lyckats lösa bra. Jag själv vill gärna ha ett stryktåligt gevär, även om jag tar hand om mina vapen bra så finns risken alltid att man tappar eller snubblar till i skogen.

Utbytbara pistolgreppen har även de blivit förbättrade. Detta genom att Tx3 har ett nytt lager med pistolgrepp som är utbytbara. Man kan ändra vinkeln på greppet på ett lättare sätt vilket gör det fördelaktigt när man har svårare skjutpositioner. Man kan med andra ord enkelt ändra och anpassa Tikki T3X väldigt mycket, vilket gör geväret väldigt personligt, precis som vi vill ha det. Även greppmönstret har optimerats och ger nu ett fantastiskt skönt grepp. Man kan faktiskt även ändra kolvkammen så att man får det mer anpassat måttmässigt efter sig själv.

Rekylen har blivit mindre, vilket är ett stort plus. Med integrerade luftfickor i bakkappan har man ökat upptagningen av rekylen. Bakkappan har även blivit lite tjockare samt så är rekylklacken numera tillverkad i stål. Sammantaget gör detta att rekylen blivit mindre, vilket vi tycker är både skönt och bra när man ska skjuta.

Nu finns det även en förbättrad låda som underlättar kikarsikten. Japp nu kan man betydligt enklare montera både kikarsikten med Weaverklackar eller med Picatinnyskenor. Det finns nu ett extra skruvhål på ovansidan av lådan för de tyngre kikarsiktena till geväret.

Styrhylsan är förbättrad genom att man slutat tillverka den i plast och numera tillverkar den i ett hållbart stål. Så hela slutstycket är tillverkat i stål och det fungerar väldigt bra. Öppningsvinkeln är 70 grader och det gör det både lätt att spänna samt att öppna mekanismen.

Allt som allt ger detta en ökad prestanda och precision. Geväret har blivit ännu trevligare att skjuta med och träffbilden är som alltid mycket god.


 • Pris 9,6/10
 • Säkerhet 9,7/10
 • Precision 9,7/10
 • Mekanism 9,6/10

Fördelar

 • Stort utbud av tillbehör
 • Prisvärd
 • Bra precision
 • Mycket justerbar


Frågor och svar