Härkila Jacka


Härkila Jacka

Härkila tillverkar jaktkläder av alla sorter, men på denna sida kan ni läsa om de allra flesta jackorna som Härkila har att erbjuda sina kunder. De har gått om jackor med Gore-Tex som är vattenavvisande, dessa jackor finns både för herrar och för damer. De har även jackor för extrem kyla och jackor som är lite svalare. Oavsett vilken sorts jacka ni letar efter så tror vi att ni kommer att hitta den här. Denna sida innehåller annonslänkar från PNjaktHärkila Jacka


1. Härkila Pro Hunter Endure Jacka

En väldigt populär och varm jacka är denna från Härkila. Denna jacka är tillverkad i ett kraftigt vindtätt material som dessutom är både vatten och smutsavvisande. Den har förstärkningar på utvalda ställen vilket gör att jackan även blir väldigt slitstark och klarar av de tuffaste utmaningarna.  Jackan är tillverkad med Gore-Tex som gör att jackan både andas och skyddar bra mot vatten. För övrigt så finns det flera bra saker med jackan som de insydda patronhållarna för bland annat studsarpatroner. Den har fleecefodrade värmefickor fram och en bra radioficka på vänster sida av jackan. 

  • Avtagbar huva 
  • Ärmficka med signalband 
  • Värmefickor 


5 star
Härkila Pro Hunter Endure Jacka


2. Härkila Moose Hunter HSP Jacka

Även denna jacka är väldigt populär bland de flesta jägarna. Men även för vanliga friluftsmänniskor. Den har den viktiga radiofickan på vänster sida som är den vanligaste platsen. Den har även ett flertalet bra utformade fickor. Bland annat en rymlig bröstficka och sidofickor med dragkedja. 

Jackan går även att justera både på ärmsluten och nederkant på jackan.


5 star
Härkila Moose Hunter HSP Jacka


3. Härkila Stealth Short Jacka

En trevlig och snygg jacka från Härkila som dessutom är ljudlös. Att den är ljudlös är väldigt bra under jakten då man inte ska ge ifrån sig så mycket ljud. Den är även väldigt lätt samtidigt som den är vattentätt då den är tillverkad med bland annat Gore-Tex membran. Den är även tillverkad i Forest green kamouflage, vilket gör att ni inte syns så bra för djuren.  Denna Gore-Tex jacka har bland annat en avtagbar huva, radiofickor och ärmficka. Den är även justerbar nederkant samt i ärmsluten. 


5 star
Härkila Stealth Short Jacka


4. Härkila Lynx Red Blaze Vändbar Jacka 

Detta är en fleecejacka med bland annat ArcStretch som ger dig en full rörelsefrihet, vilket är viktigt under jakten. Jackan är även vindtätt och är ventilerande vilket är bra att veta. Denna jacka är för övrigt utrustad med antennutgång, radiofickor och dragkedja.  Den har även en justerbar nederkant samt tumhål. Sist men inte minst så är den vändbar. 

En trevlig jaktjacka i fleece från Härkila 


5 star
Härkila Lynx Red Blaze Vändbar Jacka 


5. Härkila Lynx Jacka 

En väldigt bra jacka från Härkila som är tillverkad ibland annat ett ljudlöst stretchmaterial. Det är även utrustad med HWS-membran som är utvecklar speciellt för jakt. Den gör jackan inte bara ventilerande utan även vattentätt. Jackan är utrustad med bland annat en skön avtagbar huva, radiofickor, vattentätta dragkedjor, sidfickor. 

Den är justerbar både i ärmslut och i nederkant.5 star
Härkila Lynx Jacka 


6. Härkila Metso Active Jacka 

Detta är en lite trevligare jaktjacka i en ullblandning. Detta material gör jackan otroligt tyst, samtidigt som den isolerar väldigt effektivt. Jackan är behandlad med Bionic Finish som gör den både vattenavvisande och smutsavvisande. Den är även förstärkt med en syntetmocka på både armbågar och axlar för att göra den mer slitstark.  Denna jacka är väldigt bekväm och gör att du lätt kan hålla en hög aktivitetsnivå.
5 star
Härkila Metso Active Jacka 


7. Härkila Kamko Jacka

En skönare fleecejacka som är vindtätt. Vi tycker att denna är ganska prisvärd för sin kvalitet och är väldigt uppskattad av många jägare och vildmarks människor.  Den har dubblar radiofickor och fyra väldigt rymliga fickor fram till. Den har även ärmslut med tumhål vilket är väldigt uppskattat av många. Den är även vändbar och tillverkad i 100 % polyester och fleece. 
5 star
Härkila Kamko Jacka 


8. Härkila Mountain Hunter Jacka 

En av de bästa jackorna från Härkila tycker vi denna jacka är. Det är en Härkila Gore-tex jacka som är tillverkad i ett tyst och borstat trikåmaterial. Det ger jackan inte bara en låg vikt utan även en väldigt slitstark jacka som klarar av det mesta. Detta kan vara extra bra när man exempelvis jagar i en lite tuffare terräng.  Jackan är 100 % vind och vattentätt, något som är extra viktigt under jakten.  Jackan har grepptejp på axlarna, avtagbar huva som dessutom är justerbar. Den har även radioficka med två öppningar och dragkedjor. Den har även sidofickor och innerficka samt så är den justerbar både i nederkant, midja och ärmslut. 

En Jacka som måste testas. 
5 star
Härkila Mountain Hunter Jacka 


9. Härkila Metso Insulated Jacka

En jacka som verkligen är tillverkad för de tuffaste vädret så som extrem kyla. Denna jacka har värmefickor, avtagbar luva, radioficka och fickor där fram med lock. Den är självklart vatten och smutsavvisande. För extra förstärkning så är den tillverkade med läderförstärkningar på både armbågar och axlar. 

En jacka för extrem kyla.
5 star
Härkila Metso Insulated Jacka


10. Härkila Lagan Camo Jacka 

En forrest Green jacka som har en aktiv passform. Den sitter väldigt behagligt och skönt, då passformen är väldigt god. Den är speciellt utveckad för jakt då den bland annat har ett ljudlöst och lätt stretchmaterial som även är vattenavvisande. Den leder även bort fukt väldigt bra samtidigt som den torkar fort. Jackan är utrustad med radiofickor med antennutgång som dessutom är gummiklädd. Den har även en integrerad huva samt sidfickor med dragkedja.


5 star
Härkila Lagan Camo Jacka


11. Härkila Jockfall Jacka 

Denna jacka är en riktigt bra skyddsjacka som bland annat har en extra beläggning av vax som ger ett extra vattentätt skydd.  Den har napoleonficka under frontpanel samt handvärmarfickor som är extra skönt under vintertiden. Det går att justera både botten, midjan och ärmarna. En väldigt skön skyddsjacka som passar de allra flesta tillfällen.5 star
Härkila Jockfall Jacka 


Jaktjackor damer13. Härkila Dagny Jacka Dam

En prisvärd lite lättare jakt jacka för damer som även passar för hundförare. Den har en blandning av polyester och bomull samt är behandlad med Wax finish som gör jackan vattenavvisande. Den kommer med en huva och en radioficka på vänstersida av jackan. Den har även rymliga fickor med dräneringshål och sköna värmefickor med quick load straps och dragkedja. Givetvist är jackan även justerbar i midjan, men även i nederkant och ärmsluten.5 star
Härkila Dagny Jacka Dam


14. Härkila Hjartvar Insulated Jacka Dam

En dam jacka för dig som letar efter en jacka som har man fortfarande får en hög rörlighet i. Denna jacka har nämligen Arcstretch som ger en full rörelsefrihet. Den är tillverad i nylon och polyester och är varmfodrad med Primaloft silver som isolerar på ett effektivt sätt.  

Jackan har en vadderad bål, tvåvägs kedja fram, bröstficka med dragkedja på vänster sida. Den har även flera fickor som exempelvis sidfickor med kantband och sidoinfällningar och ärmar i stretchfleece.

En prisvärd dam jacka från Härkila5 star
Härkila Hjartvar Insulated Jacka Dam


15. Härkila Freja Jacka Dam 

En av de bästa jaktjackorna för damer.  Denna jacka är till för dig som vill ha det allra bästa med dig ut på jakt. Den är tillverkade speciellt för studsarjakten samtidigt som du blir riktigt snygg i jackan. Den har ett vattentätt och ventilerande material som dessutom är ljudlöst, vilket är en fördel under jakten. Den har väldigt många praktiska funktioner så som ventilationsöppning med dragkedja under armarna. Dubbla radiofickor så det passar alla skyttar. Jackan är även justerbar nedertill och i ärmslut. Den har en snygg men avtagbar huva. En jacka som fått väldigt goda omdömen och poäng.
5 star
Härkila Freja Jacka Dam 


16. Härkila Orton Packable Jacka Dam 

En av de mest praktiska jackorna som vi har testat. Denna jacka kan faktiskt även packas ihop i sin egna ficka för att sedan hängas i bältet. Perfekt när man är iväg och man inte behöver ha jackan på sig. Det betyder dock inte att jackan har några nackdelar den kommer tvärtom med en massa fördelar. Den har en infällbar huva och värmefickor med quick load straps. Den har även rymliga patronfickor som även har dräneringshål, dessa fickor sitter på framsidan av jackan.  Justerbar midja och i nederkant. 

En prisvärd jaktjacka för damerna.

5 star
Härkila Orton Packable Jacka Dam


17. Härkila Vika Jacka Dam 

En snygg jakt jacka för dam 

Med denna lättviksjacka är ni redo för allt som kan hända.  Den har en ståkrage och dolda fickor fram med dragkedja. Den är vadderad för att hålla värmen bättre. Med kamouflagemönstret så upptäcks ni inte lika lätt av djuren under jakten.  

Jackan är väldigt lätt och skön att bära.


5 star
Härkila Vika Jacka Dam


18. Härkila Vigdis Jacka Dam 

En väldigt snygg jacka från Härkila som håller värmen under de kalla månaderna. Denna jacka är förutom att den är varm även väldigt praktisk då den bland annat har en snygg avtagbar huva med en röd coyota pälskant. Man kan även vara snygg i skogen i denna jacka. Den har gott om fickor så som en vertikal bröstficka, stora framfickor och handvärmarfickor för den som fryser.5 star
Härkila Vigdis Jacka Dam


19. Härkila Expedition Down jacka Dam 

Jackan för dig som vill ha det bästa och varmaste under jakten. Denna jacka klarar av extrem kyla då den är väldigt varm, men trots detta även väldigt lätt att bära. Det är en dunjacka som är riktigt snygg och populär bland många. Den har allt man behöver ha för en lyckad jakt så som radioficka, värmefickor och fickor där fram med dragkedjor. 

Huvan har en avtagbar kant i coyotepäls. En lite dyrare damjacka för den mest seriösa jägarinnan.
5 star
Härkila Expedition Down jacka Dam


Information om Härkila jackor

Härkila – De stora djurens mark

Härkila tillverkar inte bara jackor utan även jaktkläder så som jaktkängor och andra tillbehör. Härkila var de första i norden som började använda det uppskattade Gore-Tex membran i jackor och andra jaktkläder. Gore-Tex gör jackorna både väldigt vindtätta och vattentätta, samtidigt som de är vatten och smutsavvisande. Ett bra membran som används till många olika klädesplagg.

Deras jackor är i regel vindtäta och vattentätt på grund av just Gore-Tex membran. Jackor har en väldigt hög komfort samtidigt som de är både slitstarka och tysta. Man kan med jackorna röra sig väldigt ljudlöst och fritt i dem. Inte så konstigt heller att just Härkila har tagit fram jackor som är speciellt framtagna för älgjakt. De har sammarbete med jägare som hjälper till att ta fram de allra bästa jackorna för bland annat jakt och friluftsliv. De som är speciellt framtagna för älg jakt är bland annat väldigt ljudlösa, då det är viktigt att man kan ta sig fram så nära som möjligt bytet innan man skjuter. 

Deras jackor håller alltid högsta kvalitet och är speciellt framtagna för att hålla dig både varm och torr under jaktperioden eller campingsemestern. Deras foder i jackorna håller er varma länge under de kalla dagarna och kvällarna, samtidigt som Gore-Tex skyddar er mot vädret.


Härkila startades för övrigt i mitten på 50-talet av Lennart Davidson i västra Götaland i Sverige. Men som ett jaktmärke tog det fram till 1985 innan Härkila började tillverka dessa kläder och utrustning. Med Härkila jackor kan ni vara säkra på att ni får jackor av högsta kvalitet som är slitstarka och klarar av alla väder. 


Några av de populäraste jackorna som Härkila har tillverkat är 

  • Härkila vector 
  • Härkila Extreme 
  • Härkila Dog keeper  
  • Härkila Mountain trek 


Härkila omdöme 

Härkila är ett populärt klädesmärke vad gäller jakt och friluftsliv. De har väldigt många nöjda och återkommande kunder som trivs väldigt bra i både jackorna från Härkila och andra klädesplagg som de tillverkar. De har fått höga poäng av nya och gamla kunder. Många tycker speciellt om att kläderna är så sköna att bära, samtidigt som de värmer väldigt bra.  

De har prisvärda produkter som är bland de bästa på marknaden och vi ger Härkila topbetyg på grund av deras kvalitet och komfort.


Hur vi valde fram de produkter vi har på denna sida

Vi har valt ut flera produkter på denna sida genom att leta bland olika nätbutiker och välja ut de produkter som vi tycker verkar vara allra bäst. Genom vår kunskap inom ämnet så tycker vi att vi har ganska så bra koll på de flesta produkterna. Vissa av produkterna på denna sida har vi provat själva eller haft en test pilot på. De produkter som vi inte själva har provat men som ändå har kommit med på sidan, beror på att vi tycker att det verkar vara en riktigt bra produkt. Detta har vi kommit fram till genom att jämföra olika produktbeskrivningar och tittat på priserna. På så sätt så har vi fått fram vår test vinnare ur respektive produkt. Frågor och svarÄr Härkila jackor dyra?

Vi tycker att jackorna från Härkila håller prisvärda priser. Deras jakt jackor håller riktigt hög kvalitet och håller i många år om man tar hand om jackan.


Använder Härkila Gore-Tex i jackorna? 

Ja Härkila använder sig ofta av ett Gore-Tex membran på jackorna. Detta för att göra jackorna från Härkila extra tuffa och starka mot dåligt väder så som stark vind och regnfall. Med ett Gore-Tex membran så blir även jackorna vattenavvisande och smutsavvisande vilket i sin tur gör att det är lättare att hålla jackorna rena.

 


Fler bra produkter