Jaktbutik

Värmesulor

Värmesulor bäst i test 2024

Värmesulor

Söker du efter ett par värmesulor som ni kanske vill använda i pjäxorna eller ni kanske bara vill ha ett par elektriska värmesulor som man är uppladdningsbara. Ja då har ni hittat till rätt sida. Vi har testat och skrivit recensioner om flera batteridrivina värmesulor som kommer hålla era fötter varma under vandringen eller kanske skidbacken. Ja man kan avända sig av ett par värmesulor för att hålla värmen i skorna oavsett vad man ska göra. Det är viktigt att hålla fötterna varma och torra när man är ute i kylan. Med några av dessa produkter vi har på denna sida så lär ni bli varma i skorna.

Sidan innehåller annonslänkar från Pnjakt, kjell och outnoorth.

Varmesulor bast i test

1. Uppladdningsbara värmesulor

Ett par riktigt bra uppladdningsbara värmesulor till ett lågt pris. Värmesulorna kostar inte mer än 500 kronor. Det finns två värmelägen som gör att man kan välja sin temperatur en del. Sulorona kan vämra upp till hela 6 timmar utan laddning. Enkel att klippa till rätt storlek.

Cirka pris 500 kronor

Egenskaper

  • Batteritid upp till 6 timmar
  • Två värmelägen
  • Uppladdningsbara
  • Prisvärda

2. Digitsole Värmesulor V7

Digitsole står bakom Warm-series vilket faktiskt är världens första interaktiva värmesulor. Dessa värmesulor kan man faktiskt styra med en smartphone app. I appen kan man sedan ställa vilken temperatur man önskar, så värmer sedan sulan upp värmen till rätt temperatur. Så från och med nu slipper ni frysa om fötterna. Man kan faktiskt även välja olika temperaturer på vänster foten och högerfoten. Det är ju ofta som man är mer frusen om just en fot. Men detta är inte allt man kan göra med Digitsole Värmesulor V7. Utan man kan även räkna kalorier som man gör av med samt man kan räkna antal fotsteg man tar. Så detta är även en stegräknare.

När använder värmesulorna och har fått värmen du vill ha så kan man enkelt sänka temperaturen igen. När man sedan stannar och kanske ska fika eller vila under vandringen så är det bara att sätta på värmen igen.

Egenskaper

  • Stötdämpning
  • Batteritid upp till 6 timmar
  • Smart termostat
  • Värme 20 till 45 grader
    App

3. Alpenheat Värmesulor Lithium

Alpenheat är ett riktigt kvalitetsmärke vad gäller uppvärmda kläder. Detta håller även i sig i värmesulorna som vi tycker håller top kvalitet. Dessa värmesulor är endast 3 mm tjocka så de får enkelt plats i alla skor. Dessa sulor drivs av ett effektivt och uppladdningsbart Li-lon batteri på 7.4V/Ah som faktiskt håller värmen mellan 12-24 timmar. Den långa värmetiden gör att dessa sulor verkligen lämpar sig för de längre promenaderna eller vandringarna. Laddningstiden är för den delen inte speciellt lång utan det tar cirka 4 timmar att ladda batterierna. Värmesulorna har två värmesteg och en tryckknapp med LED display. Dessa värmesulor kommer även med ett monteringsfäste för att kunna fästa i skidor,stövlar eller styvare skor.

Egenskaper

  • Värme 12-24 timmar
  • Uppladdningsbart batteri
  • Hållbart batteri

4. Alpenheat Värmesulor Wireless Hotsole

Även dessa värmesulor från Alpenheat är väldigt bra. Den stora fördelen med just dessa är att de är sladdlösa och du styr värmesulorna med en fjärrkontroll. Perfekt för dig som vill ha ett par sladdlösa värmesulor som håller hög kvalitet. Sulorna håller värmen mellan 3 och 10 timmar. De drivs av ett par effektiva Li-Polymer batterier på 3.7C/1.8Ah. Batteripacket är inbyggt i sulan. Med den trådlösa fjärrkontrollen som styr värmen i sulorna kan ni välja mellan tre olika värmenivåer.

5. Avignon Värmesula

Avignon kommer med ett komplett paket med värmesula som både är väldigt bekväma att gå i och som även är stötdämpande. Viktigaste är dock att de hjälper till med värmen i skorna. Dessa värmesulor har tre bra värmenivåer på 30,40 och hela 60 grader. Dessa värmesulor har batterierna integrerade i sulorna och man styr sedan värme nivåerna med en smidig fjärrkontroll. Fjärkontrollen är inte stor och får enkelt plats i en ficka. Man laddar batterierna med en micro USB och en vanlig väggkontakt. Ett par väldigt prisvärda värmesulor med fjärrkontroll styrning.

6. Therm IC Set 3D + C-Pack 1300B

Även Therm kan göra riktigt bra värmesulor. Just dessa har en anatomisk 3D form som ger ett bättre stöd. De passar alla typer av skor, pjäxor, stövlar och kängor. Du kan styra dessa värmesulor med en smartphone genom bluetooth vilken är väldigt användarvänligt. I mobiltelefonen kan man sedan ställa in tidsintervall och värme. Det går även att se batteristatus och annat direkt i mobilen. Du kan välja mellan tre olika värmejusteringar och batterierna håller värmen i upp till hela 13 timmar.

Egenskaper

  • EVA Dämpning
  • Bluetooth
  • USB laddare
  • Optimal passform

7. Therm IC Insole Heat 3D "Billigaste värmesulorna"

Ett par billigare värmesulor från Therm. Största anledningen till det låga priset är dock att det inte följer med ett par batterier, utan detta får man köpa extra. För övrigt så passar de alla skor och har en perfekt passform. De är även väldigt sköna att gå i då de har ett perfekt stöd och dämpning. Ett par värmesulor borde alla ha under vintern. Då håller ni er torra och varma mycket enklare och under en längre stund.

Värmesulor bra att veta

Om du ska köpa dig ett par värmesulor så är det några saker som du bör tänka på som är bra att veta. Det är bra att veta om sulorna passar i de skor du tänkt använda dom i. I normala fall så passar värmesulorna i de flesta skor, pjäxor, kängor och stövlar. Värmesulor för skidåkning är ett vanligt ställe där man kan behöva ett par värmesulor. Det kan snabbt blir kallt om man är ute och åker skidor en längre stund. Med ett par värmesulor håller ni enkelt värmen i pjäxorna.

För vandringen kan det även vara bra att har ett par värmesulor, speciellt om man är ute och ska vandra i kallt klimat som i fjällen. Då kan det vara skönt med ett par värmesulor som värmet upp kängorna eller stövlarna lite mer.

Hur använder man då ett par värmesulor

Det finns olika sätt beroende på vilken modell av värmesulor ni köper. Det finns de som styrs av en knapp på batteriet till sulorna. Det finns även de som man har en trådlös fjärrkontroll till och sist men inte minst så finns det vissa värmesulor som man styr med en smartphone App. Annars så fungerar dom som så att man lägger ner dom i skon som en vanlig sula, sedan sätter man på värmen och du håller dig både torr och varm extra länge.

Värmenivåer

Det finns beroende på vilken modell ni köper olika värmenivåer på sulorna. Med detta menar vi att man kan välja en viss temperatur som sulorna värmer upp till. Detta skiljer sig mellan olika tillverkare bland annat. Normalt är att de värmer mellan 30 och 50 grader. Det finns även de som värmer mer och de som värmer mindre. I många modeller så regleras temperaturen efter att ni fått upp en bra grundvärme. Så man behöver i regel inte hålla på att ändra värmen allt förofta i sulan.

Batterdrivna värmesulor

Dessa elektriska värmesulor drivs av ett batteri. Hur länge ett batteri räcker innan man måste ladda det igen då de i regel är uppladdningsbara batterier till värmesulor, så räcker de oftast mellan 5-10 timmar. Det finns de som kan hålla 13-14 timmar och andra som redan är slut efter 4-5 timmar. Detta beror inte endast på batterikraften utan även på yttre omständighet så som temperaturerna ute. Ju kallare det är ute ju mer kraft krävs av batterierna.

Några av tillverkarna till värmsulor är

  • thermacell
  • thermic
  • digitsole

Hur vi valde fram de produkter vi har på denna sida

Vi har valt ut flera produkter på denna sida genom att leta bland olika nätbutiker och välja ut de produkter som vi tycker verkar vara allra bäst. Genom vår kunskap inom ämnet så tycker vi att vi har ganska så bra koll på de flesta produkterna. Vissa av produkterna på denna sida har vi provat själva eller haft en test pilot på. De produkter som vi inte själva har provat men som ändå har kommit med på sidan, beror på att vi tycker att det verkar vara en riktigt bra produkt. Detta har vi kommit fram till genom att jämföra olika produktbeskrivningar och tittat på priserna. På så sätt så har vi fått fram vår test vinnare ur respektive produkt. 

Sammanfattning

Värmesulor är något fler borde köpa sig. När man väl köpt sig ett par så vill man gärna inte vara utan dom. Det är jätteskönt med ett par varma sulor när det är kallt ute. Vi tycker att värmesulor är värd varenda krona, men då är vi lite frusna av oss. Oavsett om ni köper en värmesula med fjärrkontroll eller en smartphone styrd värmesula som till och med har stegräknare så kommer ni bli nöjda nästa gång ni är ute i kylan och testar värmesulorna.

Att använda värmesulor i pjäxor är väldigt vanligt och blir bara mer populärt för varje år. Det har även en del med att värmesulorna blir även bättre och bättre. De håller värmen längre och batteritiden ökar, vilket är ett stort plus. Vi tycker att alla borde testa ett par värmesulor, då kommer ni garanterat att fastna för denna produkt. Vi tycker även att ni borde läsa mer om värmevästar och värmehandskar tillsammans blir dessa produkter oslagbara på att hålla dig varm under de ritigt kalla dagarna och nätterna i Sverige.

Frågor och svar

Vad kostar ett par värmesulor?

Ett par värmesulor kostat mellan 500 kronor och 2500 kronor. Priset beror på vilken modell ni väljer och hur bra kvalitet ni köper. Vi tycker man bör köpa ett par värmesulor som är testade och håller bra kvalitet, precis som de vi har skrivit recensioner om på vår sida.

Hur fungerar värmesulor?

Värmesulor fungerar så att i sulorna finns det värmeslingor som drivs av ett batteri. Man väljer sedan värmen i en app, fjärrkontroll eller en knapp på batteriet. Värmsulorna värmer sedan upp till den värmenivå ni valt. Många värmesulor stängs sedan av och startar sedan igen när värmen sjunker. Men exakt hur detta fungerar på den modellen ni köper, får ni läsa mer om på just den produkten-

Vilka värmesulor är bäst?

De bästa värmesulorna anser vi är Digitsole Värmesulor V7

Ni kan läsa mer om dessa på vår sida om värmesulor.

Skribent: Thomas Andersson

Thomas är en jägare och fiskare från Piteå som trivs bäst ute i skog och mark. Fjällvandring, öringfiske och fågeljakt med sin norrbottenspets är hans största intressen.

Fler bra produkter