Bästa campingbordet


Campingbord

Ett campingbord är ett måste för den erfarne camparen. Den funkar lika bra vid en lägereld som utanför husbilen eller husvagnen. Ja vissa campingbord är så lätta och smidiga att man även kan bära med sig dem på en vandring. Det bästa campingbordet ska vara enkelt att ta isär, väga lite samt inte ta för mycket plats. Det finns flera riktigt bra campingbord som även kommer med tillhörande stolar. På denna sida kommer ni att kunna läsa recensioner om de allra bästa campingborden. Sidan innehåller annonslänkar från outdoorexperten och outnoorth.Bästa campingbordet


1.Artic Tern Folding Table

Detta campingbord är ett av de populäraste och självkart även ett av de bästa campingborden. Det finns flera anledningar till detta då det lätt rymmer 4 personer runt bordet, samtidigt som det är enkelt att justera höjden på bordet om underlaget exempelvis skulle vara ojämnt. Bordet är tillverkat i en lättviktig aluminiumram samtidig som det har en stabil plastskiva. Campingbordet är enkelt att fälla ihop när man ska transportera det. Bordet lämpar sig bäst för husvagnen eller husbilen då det väger runt 7 kilo. Men fungerar självklart väldigt bra som ett basläger bord.


Ett av de bästa campingborden


Fördelar och egenskaper

 • Hopfällbart campingbord
 • Vikt 7000g
 • Mått 115x70x75 cm2.Dawson Picnic Table

Ett väldigt praktiskt campingbord med stolar. Ett allt i ett campingbord som kommer med både stolar och bord i ett utförande. Väldigt enkelt att att fälla upp och att packa ner när det behövs. Det tar inte heller någon plats när det är hopfällt läge. Ett hopfällbart campingbord perfekt för husbilen och husvagnen. Bordet är inte bara väldigt stabilt när det är utfällt utan även väldigt snyggt och stilrent. Outwell är det som har tillverkat detta fantastiska campingbord och det håller hög kvalitet precis som alla produkter från Outwell.


Fördelar och egenskaper

 • Hopfällbart campingbord med stolar
 • Vikt 10600g
 • Mått 136x58x67 cm
 • Hoppfällt 84x34x10,5cm
 • Tar ingen plats3.Wildlight alu table

Ett litet campingbord som trots sin extremt låga vikt på endast 1 kilo fortfarande är stabilt. Det är väldigt enkelt att bära med sig och man förvarar det praktiskt i en förvaringspåse. Campingbordet Wildlight alu table lämpar sig därför perfekt till både utflykter och för vandringar. Själva bordet är tillverkat t ett lätt aluminium och går fort att montera ihop helt utan verktyg.  Tillverkaren är ingen mindre än Urberg som är en populär tillverkare av kvalitetsprodukter till låga priser.


Detta är ett väldigt billigt och lätt campingbord


Fördelar och egenskaper

 • Billigt campingbord
 • Vikt 1000g
 • Mått 40x34x35,5 cm
 • Lätt campingbord
 • Litet campingbord4.Adventure Aluminium table small

Ett litet aluminium campingbord som passar väldigt bra till vandring och till utflykter. Campingbordet är tillverkat i ett lätt men samtidigt både slitstarkt och hållbart aluminium. Bordet tar en väldigt liten plats när det är packat, samtidigt som man enkelt bär bordet i den medföljande bärväskan. Både bordskivan och bordsramen är i aluminium så vikten är endast 1250 gram. Tillverkaren av detta praktiska och smarta campingbord är Robens som är en del av det populära Oase Outdoors bolaget.


Fördelar och egenskaper

 • Aluminium campingbord
 • Vikt 1250g
 • Mått 40,5x56x39,5 cm
 • Litet campingbord
 • Prisvärt campingbord5.Baffin Campingbord

Ett tre i ett campingbord från Outwell är detta Baffin campingbord. Det är ett campingbord som man kan använda som inte bara ett bord utan även som en pall eller ett fotstöd. Campingbordet Baffin är enkelt att bära då det endast väger 1900gram. Man behöver inte heller montera det då man helt enkelt bara viker upp det på någon sekunds tid. Själva bordsramen är tillverkad av ett lätt aluminium material vilket även gör campingbordet både starkt och stabilt.


Fördelar och egenskaper

 • Tre i ett campingbord
 • Vikt 1900g
 • Mått 42x42x46,5 cm
 • Packmått 9x42x60cm
 • Smart campingbord6.Nordisk X Helinox Table

Ett av de bästa campingborden kommer fån Nordisk. Detta fantastiska campingbord är ett väldigt lätt bord på endast 860 gram. Trots sin låga vikt så har man ändå en stor bordsyta på 60x40 centimeter. Bordskivan har en hård yta med ett tygöverdrag som även har en vikbar design så att man enkelt ska kunna frakta bordet. Campingbordet är tillverkat i en hållbar aluminiumbar som dessutom är hopfällbar. Själva tyget är både stilrent och snyggt. Att campingbordet både har en relativt stor bordsyta men samtidigt väldigt lätt har många fördelar. Ett campingbord som man exempelvis ska ha med sig på en vandring, måste vara lätt och enkelt att bära med sig. Alla dessa egenskaper har Nordisk X Helinox Table. Du sätter även upp det snabbt och smidigt på ett par sekunder.


Fördelar och egenskaper

 • Aluminium campingbord
 • Vikt 860g
 • Mått 40x60x39 cm
 • Ett av de lättaste campingborden7.Alu Table Set

Ett campingbord med stolar från Arti Tern. Det är ett både praktiskt och väldigt lätt campingbord som dessutom kommer med fyra stolar i form av pallar. Det finns gott om praktiska egenskaper i både bordet och stolarna. Exempelvis så har bordet ställbara ben så att man enkelt kan ställa in sitthöjden, men det går även att reglera höjden på ojämna ytor. Just att marken sällan är helt plan när man campar så är detta en stor fördel. När man fäller ihop bordet så kan man även förvara pallarna inuti bordet. Detta gör att detta campingbord med stolar är extremt smidigt att förvara då det inte tar så mycket plats. Att ett campingbord är smidigt att förvara och frakta är en viktig egenskap i ett bra campingbord.  Bordet är tillverkat i en stabil aluminiumram och kommer med en slitstart MDF bordsskiva.


Fördelar och egenskaper

 • Campingbord med fyra stolar
 • Vikt 6945g
 • Mått 120x60x70 cm
 • Prisvärt campingbord med stolarKöpguide campingbord

Då det finns en del som kan vara bra att tänka på innan man köper det bästa campingbordet så har vi skrivit en liten köpguide åt er. I den kan ni få lite tips på vad ni bör tänka på inför köpet av ett campingbord.


Hur vi valde fram de produkter vi har på denna sida

Vi har valt ut flera produkter på denna sida genom att leta bland olika nätbutiker och välja ut de produkter som vi tycker verkar vara allra bäst. Genom vår kunskap inom ämnet så tycker vi att vi har ganska så bra koll på de flesta produkterna. Vissa av produkterna på denna sida har vi provat själva eller haft en test pilot på. De produkter som vi inte själva har provat men som ändå har kommit med på sidan, beror på att vi tycker att det verkar vara en riktigt bra produkt. Detta har vi kommit fram till genom att jämföra olika produktbeskrivningar och tittat på priserna. På så sätt så har vi fått fram vår test vinnare ur respektive produkt. 


Var ni ska använda campingbordet

Ska ni använda campingbordet till husbilen eller husvagnen så är främst packstorleken en viktig faktor. Det är viktigt att campingbordet inte tar så mycket plats när man packar. Men det lika viktigt att bordet är stabilt och hållbart då man i regel kommer använda det väldigt mycket. Är ni många som kommer använda bordet så behöver ni köpa ett större campingbord med plats för åtminstone 4 personer.

Det kan vara bra att även köpa en eller flera bra campingstolar till campingbordet. Bra att veta är dock att det finns de campingbord som även kommer med flera stolar.

Ska ni ut och vandra och vill ha med er ett campingbord i packningen, ja då är det extremt viktigt att bordet verkligen håller den lägsta vikten samtidigt som den tar så lite plats som möjligt i packningen. Detta då det annars riskerar att bli tungt att vandra. Det finns som tur är flera campingbord som väger väldigt lite och som faktiskt inte tar så mycket plats.


När man sedan ska montera sitt campingbord så finns det här flera olika designer och utformningar på hur ett campingbord monteras. Många är faktiskt så smart tillverkade att man inte behöver några verktyg, utan man helt enkelt bara fäller ut bordet. Man får även i regel med en förvaringsväska till många av campingborden. Men det finns även de som man bara viker ihop och som sedan har ett smidigt bärhandtag som man kan bära bordet med.


Campingbord och storlekar

Det finns campingbord för en person upp till 6-8 stycken. Men de flesta campingborden är för 2-4 personer. Man bör inte köpa mindre eller större än vad man har användning för. Är ni bara två personer så räcker det gott och väl med ett två personers campingbord. ÄR ni en familj så rekommenderas det ett campingbord med plats för 4 personer.


Material

Ofta är ett campingbord tillverkar i plast eller aluminium. Detta främst för att aluminium är ett lätt material som samtidigt är stabilt och hållbart. Vill man ha ett campingbord i hög kvalitet så är det ett aluminium bord man bör titta efter i första hand.


Tänk på vikten

Då det finns så många campingbord att välja mellan så är det ofta bra att välja ett campingbord som håller högkvalitet och en så låg vikt som möjligt. Campingborden är så pass bra tillverkade nu för tiden att de trots sin låga vikt ändå håller sig stabila. Man vill ju inte ha ett rangligt bord.


Köpa billig campingbord

Man kan köpa billiga camping bord på bland annat :

 • Jula
 • Biltema
 • Rusta
 • Öob
 • Jysk

Vi har på denna sida skrivit recension om de bästa campingborden och de köper ni billigast och smidigast på dessa ställenFrågor och svar


Vad kostar ett campingbord?

Ett campingbord kan kosta allt mellan ett par hundra kronor upp till flera tusen kronor. Priser beror främst på kvaliteten men även storleken på bordet. Ett mindre campingbord är i regel billigare än vad ett större familjebord är.


Vilket campingbord ska man köpa?

Man ska köpa ett campingbord som passar dina och din familjs behov allra bäst. Det beror främst på hur många ni är som ska använda campingbordet. Vi har på denna sida skrivit om allt från ett campingbord för två personer upp till ett campingbord för hela familjen. Glöm inte att köpa till campingstolar


Kan man ha med sig ett campingbord på vandringen?

Ja det går jätte bra att bära med sig ett campingbord på de flest utflykter och vandringar.  Det finns flera campingbord som är just till för vandringar. Dessa campingbord väger inte så mycket och är i regel väldigt enkla att bära med sig.Fler bra produkter